10 opbevaringsløsninger til små rum

I denne artikel kan du finde ud af, hvordan du får mest muligt ud af pladsen i et lille rum, lige fra garderobestænger og hylder til stående spejle.
10 opbevaringsløsninger til små rum

Sidste ændring: 11 september, 2023

Mange boliger har hyggelige rum på trods af deres størrelse. Stue, køkken og badeværelser er små rum. Derfor søger flere og flere mennesker efter opbevaringsløsninger til små rum.

Der er mange forskellige foranstaltninger, du kan træffe, fra funktionelle møbler (såsom nogle senge, der har et opbevaringsrum) til minimalistisk indretning. I denne artikel gennemgår vi nogle opbevaringsidéer til små soveværelser.

Det handler om at få mest muligt ud af hver eneste centimeter af rummet uden at få det til at se overfyldt ud. Vi må ikke glemme, at soveværelserne er vores hvilested. Selv om det kan være svært at opbevare og have et sted til hver enkelt personlig genstand, er det nødvendigt, hvis vi vil have en god nattesøvn.

1. En garderobestang til tøj, der ikke kan være i skabet

Stillet over for manglende opbevaringsplads i skabet er en garderobestang ideel. Det er en praktisk løsning, der hjælper dig med at holde tøj, der har en tendens til let at krølle, pænt. Den kan endda bruges til at organisere det, du vil bruge i løbet af ugen.

En velorganiseret garderobestang kan være en del af indretningen. Du skal bare bruge din fantasi og lege med noget tilbehør.

Husk på, at du kan finde dem i forskellige størrelser, stilarter og farver. Nogle af dem har en hylde over eller under, som er nyttig til sko eller kasser.

2. En skræddersyet væghylde: Glimrende opbevaringsløsninger til små rum

Dette er en af de opbevaringsløsninger til små rum, som giver dig mulighed for at udnytte tomme vægge. Det er vigtigt, når soveværelset ikke har mange kvadratmeter. Det vigtige er ikke at overfylde hylden. Stil måske nogle bøger med en lille plante på kanten af hylden.

Hvis du ikke har bøger, kan andre personlige genstande være nyttige, såsom smykkeskrin eller billedrammer. Disse hylder ser godt ud på sengenes hovedgærde. Sørg blot for, at den er godt fastgjort for at undgå ulykker. Et spejl i baggrunden vil være med til at skabe en følelse af rummelighed.

Hylder på en trævæg

Hylder kan være dekorative, men husk, at vi ønsker at spare plads, så gør dem funktionelle.

3. Et klædeskab uden døre

Det er ikke så forfærdeligt, som det lyder. Du skal bare sørge for at holde det ryddeligt. Ja, det er en besværlig opgave, men det kan løses, hvis du bruger nogle kasser eller kurve, der passer til stedet. Hvis du nu er bekymret for, at dit tøj bliver støvet, kan du bruge nogle gardiner.

Resten er bare fordele. Disse skabe fylder mindre end konventionelle skabe, og du har et bedre overblik over alt dit tøj, hvilket gør det lettere for dig at sammensætte outfits. Og de har hylder til at stable skjorter og bukser.

4. En garderobestang i et hjørne af væggen

Hvis dit værelse er for smalt, og du ikke kan få et skab, kan en garderobestand lige over en kommode eller måske under en hylde anbefales. Det handler om ikke om at forstyrre indretningen eller overfylde rummet. Prøv derfor at sortere efter farver. Denne foranstaltning vil være med til at skabe en følelse af orden.

Eller endda, hvis dit rum giver mulighed for det, kan du anvende stangen, på trods af at du har et skab. Dette er tilrådeligt, hvis du har sarte beklædningsgenstande, der nemt krøller. Det vil også tjene til at bringe en industriel fornemmelse til rummet.

5. Udnyt enden af sengen

En bænk, en kuffert eller en lænestol er smarte muligheder, når de placeres for enden af sangen. Desuden kan de bruges til at opbevare genstande i eller i rummet nedenunder, hvis du vælger en lænestol.

Nogle mennesker lægger et smukt sengetæppe ovenpå som en måde at dekorere den på. Det vil uden tvivl give dig den ekstra opbevaringsplads, som vi søger i små rum.

6. En dekorativ stige: Opbevaringsløsninger til små rum

Dekorative stiger er blevet meget populære. Disse elementer bringer en masse personlighed til soveværelset.

Afhængigt af modellen kan de bruges til at placere tilbehør såsom halskæder, armbånd, tørklæder, bøger, tøj, kasser og andre ting. Faktisk kan alle genstande hænges på en stige.

7. Udnyt pladsen bag døren

Dette trick er en ægte klassiker: Fra en skohylde til et stående spejl, bag skabslågen eller soveværelsesdøren kan du placere forskellige ting. Du skal bare huske på, at dimensionerne kan forhindre dig i at opbevare nogle genstande.

Du skal dog ikke spilde området. Du kan placere nogle opbevaringsmøbler, som du endnu ikke har fundet plads til.

8. Et hyggeligt sengebord

Dette er en af de mest populære opbevaringsløsninger til små rum. Et bord af beskedne dimensioner vil ikke optage meget plads.

Det kan også erstattes af en stol eller en skammel. Disse tjener til at stille genstande, og hvis du har en besøgende, vil gæsten kunne sidde der.

9. Vælg et alsidigt stående spejl

Der er forskellige muligheder. Der findes f.eks. stående spejle, der har en slags kasse på bagsiden, der er lige så lang som spejlet, men ikke særlig tyk.

Og indeni har de en række rum, der kan bruges til opbevaring af smykker, makeup og lignende tilbehør. Der findes andre modeller, der har en multifunktionel fod eller knager, som du kan bruge til at hænge hatte, håndtasker eller andre genstande på.

Denne type spejl har flere fordele. Du kan spejle dig i det, og det er med til at skabe rummelighed i soveværelset.

10. Overvej at skabe en indbygget hylde som opbevaringsløsninger til små rum

Er væggene i dit værelse tykke? Måske har de potentiale til at skabe en indbygget hylde og gøre plads til en hyggelig og alligevel nyttig hylde. Træhylder anbefales i disse tilfælde. Prøv at sørge for et smukt resultat, der passer til din stil.

Sengen er en del af dine opbevaringsløsninger til små rum

Hvis du har et lille værelse, anbefales det, at du ud over at vælge en seng med en behagelig madras at sove på, også kigger efter modeller, der giver dig mulighed for opbevaring. Der er nogle eksempler på markedet, der har opbevaring i hovedgærdet eller skuffer under. Et perfekt sted at lægge dit sengetøj, bare en idé!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.