Hvor kan man hænge tøj op i et hus uden plads?

Det er ligegyldigt, om du ikke har et tørrerum til tøj i dit hus eller din lejlighed. Der er altid tricks, du kan bruge til at tørre tøj, efter du har vasket det. Lær alt om dem her!
Hvor kan man hænge tøj op i et hus uden plads?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Måske er mange af os enige i, at en af de mest irriterende husholdningsopgaver er at vaske, tørre og opbevare tøj (og så er strygning slet ikke medregnet). Desuden er det en reel udfordring at hænge tøj op i et hus uden plads eller at tørre det hjemme om vinteren, når man ikke har en tørretumbler.

Nøglen til en vellykket tørring er at være praktisk og udnytte de ressourcer, som miljøet tilbyder, selv om det ved første øjekast kan virke ugunstigt. I dagens artikel vil vi gerne dele nogle idéer, så det ikke er et problem for dig at hænge tøj op indendørs.

7 idéer til at hænge tøj op i et hus uden plads

Ud over at have et lille hus eller en lille lejlighed uden plads til at hænge tøj op ud udendørs, er det også sådan, at når det regner, blæser og er meget koldt, så er det et problem at hænge tøj ud på terrassen eller i haven.

Mange gange vælger vi at hænge tøj indendørs, og når vi mindst opdager det, har vi tøj på stole, dørhåndtag, sengen og steder, som vi aldrig havde forestillet os kunne fungere som tøjsnor. For at undgå dette scenarie vil vi gennemgå 7 tips, som vi har udvalgt for at lette processen med at tørre tøj derhjemme.

1. Du kan hænge tøj op på et klassisk tørrestativ

Lad os starte med det traditionelle tørrestativ, der måske eller måske ikke har sider, som kan foldes ud og øger dens kapacitet. Den største fordel er, at vi kan placere alt tøjet på ét sted. Da det er sammenklappeligt, kan vi senere opbevare det, og det fylder ikke for meget.

Selv om de findes i forskellige materialer, er de bedste sammenklappelige tørrestativer dem med stålben og aluminiumsstænger. De kan bruges både indendørs og udendørs og er så funktionelle, at der ofte er et i hvert hjem.

Hvis du skal købe et, skal du sørge for, at det kan trækkes ud, så du uden problemer kan hænge lagner, duge og håndklæder op. De kan blive omkring to meter uden at medregne siderne.

2. Køb et tørrestativ formet som et tårn

Denne er ideel til meget små rum, da det er højere, end det er bredt, og fylder mindre end konventionelle tørrestativer. Det kan placeres i bruseren, når det ikke er i brug, og det har en fremragende fordeling af stænger til at hænge tøj på.

3. Prøv et tørrestativ til altanen

Denne model kan placeres på balkonen, radiatoren og endda over døre. På grund af sin størrelse er det perfekt til at hænge undertøj, babytøj og sart tøj på. Når tøjet er tørt, kan du fjerne stativet og opbevare det ved siden af vaskemaskinen, så det ikke optager plads.

Redskab til at hænge tøj op på en altan

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 7 effektive tricks til at fjerne pletter på tøj

4. Du kan hæng tøj op på en snor i badet

Dette er en V-formet mulighed. Den ene side hviler på badeværelsesvæggen og den anden på kanten af badet. De er meget praktiske og fylder ikke noget. Det gør dem perfekte til at tørre håndklæder efter brug.

5. En vægmonteret tørresnor

Det er en model, der er fastmonteret. Når den ikke er i brug, kan du blot folde den sammen.

Den eneste ulempe er, at da den er fastgjort til væggen, kan du ikke flytte den rundt i huset, som det passer dig. Du skal også sørge for, at den sidder så tæt på væggen som muligt, når den foldes sammen.

6. Sæt stænger op til at hænge tøj op på

Dette er en meget original idé, der består i at placere en stang mellem to skabe, enten i køkkenet, badeværelset eller soveværelserne. Det kan f.eks. være en gardinstang, som du hænger bøjlerne med tøjet til tørre på.

Ideelt set bør disse stænger være i nærheden af et vindue.

7. Hæng tøj på en snor i loftet

En tøjsnor i loftet er en af de mest originale og innovative muligheder, især når du bor i en meget lille lejlighed. De placeres i loftet og trækkes ud eller ind med en mekanisme. De er fremragende!

Nogle ufejlbarlige tricks til at hænge tøj op på et lille sted

Ud over tøjsnore og stativer kan du prøve disse tips:

  • Vælg de tørreste rum i dit hus til at placere tørresnoren. Hvis det er muligt, bør du gøre det foran et vindue eller rum med god luftcirkulation.
  • Brug bøjler, når det er muligt, til at hænge tøjet til tørre. På denne måde fremmer du luftcirkulationen gennem tøjet.
  • Vask dagligt i små mængder for at undgå, at tøjet ophober sig.
  • Brug en ventilator eller en vifte, hvis forholdene tillader det.

En vifte i soveværelset

Udnyt en ventilator, hvis du har en, for at fremskynde tørringen af tøj i dit hjem.

Du vil måske også have glæde af at læse dette: 4 tips til at farve tøj derhjemme

Tips til at undgå fugtig lugt, når du tørrer tøj indendørs

Som det sidste er det meget almindeligt, at tøjet får en ubehagelig fugtig lugt, når det tørres indendørs. Som følge heraf kan der opstå skimmelsvamp. I den forbindelse er det første, man skal gøre, at åbne så mange vinduer som muligt, så luften kan cirkulere.

Når man hænger tøjet op, skal man sørge for, at der er plads mellem hvert stykke tøj, så luften let kan cirkulere. Hvis du kan, kan du bruge en affugter til at absorbere fugten, når tøjet tørrer.

Forhåbentlig kan du bruge nogle af disse tips til at holde dit tøj tørt og fri for en lugt af mug. Der er dog altid alternativet med at tage til et vaskeri og derefter er tøjet klar til opbevaring. Det er måske lidt dyrt, men en gang imellem er det det værd at forkæle sig selv!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Carrera Gallissà, E. (2015). Caracterización de tejidos. Principales ensayos físicos para evaluar la calidad de los tejidos textiles.
  • Camargo Rodriguez, M. G., Martinez Medellin, J. F., & Hernandez Arevalo, A. P. (2009). Proyecto viabilidad economica y financiera para el servico de lavado y secado de ropa por kilos en viviendas de interés social” Servisec”.
  • Cajahuanca Paita, A. D. (2019). Diseño y construcción de un secador solar para secado de ropa en menor tiempo costo espacio en la Región Junín.
  • Felix Amao, V. O., Prada Figueroa, J. M., & Sagastegui Anticona, M. D. R. (2020). Servicio de auto lavandería en lavado y secado de ropa en Lima Metropolitana-Jesús María.
  • Cervantes, R. M., Medina, J. A. P., Olivares, J. P., Jasso, R. C., & Calderón, A. E. (2017). Análisis de modelos matemáticos para detectar humedad relativa en secadoras de ropa:¿ Usar ecuaciones favorece a una buena detección del secado de ropa?. Pistas Educativas39(126).
  • Martínez, P., Sarmiento, P., & Urquieta, W. (2005). Evaluación de la humedad por condensación dentro de viviendas sociales. Revista INVI20(55).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.