Følelsesmæssigt vakuum: Hullet jeg ikke kan fylde

Hvad hvis du ikke har brug for nogen til at fylde det hul, du føler indeni? Stop med at lede efter nogen, der kan udfylde dit følelsesmæssige vakuum og udfyld det med kærlighed til dig selv.
Følelsesmæssigt vakuum: Hullet jeg ikke kan fylde

Sidste ændring: 09 august, 2022

Et følelsesmæssigt vakuum har meget at gøre med følelsen af ensomhed. Folk prøver meget ihærdigt at undgå at være alene. De fleste afviser det. Nogle driller endda ensomme mennesker og kritiserer dem, der kan lide at bruge tid alene.

Da mennesker er sociale væsener, ender vi automatisk med at forsøge at være som andre, selvom vi har et stærkt selvværd. Men hvad nu hvis vi ikke er som alle andre? Hvad er der galt i det?

Den uendelige søgning efter at udfylde et følelsesmæssigt vakuum

Kærlighed

I modsætning til dette, prøver folk at fylde dette indre hul, der skaber ekko i vores mave. Et følelsesmæssigt vakuum kan få dem til at tro, at de mangler noget, og de er ufuldstændige. Måske har dette meget at gøre med deres barndom.

Forældres dysfunktionelle forhold, der er tilføjet til kulturelle overbevisninger i søgen efter Prince Charming, har fået folk til at føle sig nedbrudte og være afhængig af andre for at være komplette.

Hvad opnår folk med denne overbevisning? Ikke noget. Folk fodrer sig kun med følelsesmæssig afhængighed, en frygtelig angst og en konstant søgning efter den “anden halvdel”, som aldrig vil kunne fylde deres tomhed.

Folk søger altid eksternt for at finde det, de tror, de mangler indeni. Dette er ret ironisk, fordi de er afhængige af andre til at fylde deres huller og gøre dem lykkelige.

Tjek også denne artikel: 7 fordele ved at være single og glad

Hul i hjertet

Men det er ligegyldigt, hvor meget folk søger, hvor meget entusiasme de lægger i det, og hvor mange gange de lyver for sig selv. Uanset hvad, vil de blive fanget i en situation, der er fyldt med smerte og skuffelse.

Hvordan man undgår, afhængigt af andre, for at udfylde dit følelsesmæssige hul

Ikke alt, hvad andre mennesker synes er rigtigt, er sandt.

Når du føler dig overvældet, fordi du føler dig anderledes, når du bliver grin af, fordi du ikke har fundet nogen og ensomhed er det, der venter på dig, så skal du holde op med at prøve at passe ind.

Stop med at forvente, at dit liv skal være sådan, som andre fortæller dig, at det burde være.

Nogle gange bør folk begynde at stille spørgsmålstegn ved bestemte overbevisninger, som andre anser for at være sande. Der er trods alt i virkeligheden mange andre måder at se og opleve ting på.

Læs også denne artikel: Værdiløse ord, der ikke er efterfulgt af handling

Gnider øjnene

At forsøge at leve på samme måde som alle andre kan være meget udmattende og frustrerende. Det er ikke nødvendigt at have en partner eller børn for at føle sig lykkelig og komplet.

Dette er en tro, der forsøger at få dem, der distancerer sig selv fra det, der indtil nu er blevet betragtet som “den vej du skal følge” ulykkelige.

Elsk dig selv, behand dig selv godt

Selve konceptet om at tro, at du har brug for en bedre halvdel, opfordrer dig til at holde op med at sætte dig selv først for at prioritere en anden person, der får dig til at føle dig komplet.

Dette vil dog ikke gøre andet end at gøre hullet endnu større ved at fylde det med folk, kærlige ord, kærlighedstegn og en kærlighed, du ikke engang giver til dig selv.

Folk er ikke klar over, at hvis de vil have dette følelsesmæssige vakuum til at forsvinde, så skal de elske sig selv. De skal behandle sig selv godt og sætte sig selv først, før de bliver involveret i et forhold og udviser en kærlighed, som de ikke engang kan give til sig selv.

Fra det øjeblik vil folk stoppe med at være afhængige af andre. Så hvis et forhold ikke virker, vil dette hul, der forårsagede dem så meget lidelse, ikke vises igen. Og de behøver ikke nogen til at udfylde det, fordi alt hvad de behøver, er at fokusere på sig selv.

Fugle

Stop med at tro, du har brug for nogen.

Stop med at ernære det hul, der er skabt med fejlagtige overbevisninger om, hvem du er, og hvad du skal være for at kunne føle dig komplet.

Det er tid til at elske dig selv og at prioritere dig selv, selvom det i dagens verden betragtes som “egoistisk”.

Fortsæt ikke med at tro, at alt, hvad du hører omkring dig, er den eneste sandhed. Lær at stille spørgsmålstegn ved alt. Trods alt gør mange overbevisninger mere skade end godt, og nogle fodrer et følelsesmæssigt vakuum, uden at du selv forstår det.

Primære billederettigheder tilhører © wikiHow.com


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • López Doblas, J., Díaz Conde, M. D. P., & Conde, M. del P. D. (2018). El sentimiento de soledad en la vejez. Revista Internacional de Sociología. https://doi.org/10.3989/ris.2018.76.1.16.164

  • OMS. (2017). OMS | Depresión. OMS. https://doi.org/epd.2008.0216 [pii]r10.1684/epd.2008.0216

  • Álvarez Ariza, M., Atienza Merino, G., Ávila González, M., González García, A., Guitián Rodríguez, D., De las Heras, E., … Triñanes, Y. (2014). Guía de práctica clínica sobre el manejo de la depresión en el adulto. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. https://doi.org/10.1249/mss.0b013e3180616b27


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.