Undertrykte følelser kan have fysiske konsekvenser

23. juli 2019
Hvis du oplever smerter i et bestemt sted, så sørg for, at du reflekterer over dine følelser, og løser dem for at lindre dit fysiske ubehag. Dette skyldes, at psykologiske problemer kan forårsage fysiske symptomer i vores krop.

Alle vores undertrykte følelser opbygges og gnaver i vores krop, og dette kan forårsage fysiske sygdomme. Ja, du læste rigtigt.

“Hvad vi ikke kan udtrykke med ord kommer til udtryk i form af fysisk smerte.” Husk på denne sætning, fordi det vil hjælpe dig, når du har brug for at tale om dine følelser og tanker.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvorfor følelser kan gøre os syge, og selvfølgelig, hvordan man kan undgå dette.

Kroppen kan sende os mange signaler, selv om vi ikke er opmærksomme på det. Når vi ophober vores følelser i lang tid, bliver de stablet oven på hinanden, og dette kan forårsage fysiske sygdomme.

Frygt, misundelse, kritik… Nogle mennesker gemmer alle disse følelser i en slags følelsesmæssig kuffert, som kun er med til at få os til at føle mental og fysisk utilpashed.

Sygdom er et budskab, som vores krop sender til os, så vi ved, at vi oplever en følelsesmæssig blokering, eller at vi er nødt til at ændre eller slippe af med nogle aspekter i vores liv.

Når vi tager den forkerte vej, hvilket betyder, at vi ikke siger, hvad vi mener, fordi vi ikke ønsker at forårsage et argument eller tale om noget, der kan bryde et bånd med nogen, så kan symptomer og smerte begynde at dukke op.

Mange sygdomme er forårsaget ved at holde på følelser. Et organ eller en en eller anden del af kroppen vil blive ramt, afhængigt af den følelse, der er påvirket eller ubalanceret.

Smerte er et advarselssignal, og vi kan ikke vende det blinde øje til.

Når sådanne symptomer forekommer, bør vi tage en pause fra vores aktiviteter og fastlægge, hvilke negative tanker eller overbevisninger, der er så indgroet i vores liv, at de gør os ondt.

Anbefalet læsning efter “Undertrykte følelser kan have fysiske konsekvenser”:

Undertrykkelse af dine følelser øger din angst

En negativ følelse er en sygdom

Der er en slags psykosomatisk forbindelse eller relation, der forbinder tanker med et symptom.

Måske burde du ikke gå til lægen for at blive undersøgt og blive ordineret en bestemt behandling. I stedet for, er det måske bedre at deltage i nogle introspektioner for at forbedre dine tanker, og dermed, hvordan du har det.

For eksempel kan stress forårsage sår eller hjerteanfald. Endvidere kan depression medføre tab af energi og en stigning i appetit. Tale i somatiske termer er nemt. De mest hyppige smerter og problemer skyldes vores følelser:

Hovedet

Dette er muligvist centrummet i vores krop. Du kan opleve hovedpine på grund af en stigning i den hastighed, som dit blod pulserer på eller på grund af forsnævring af arterierne.

Denne sidste årsag angiver den manglende evne til at kommunikere eller udtrykke basale følelser, såsom kærlighed.

Billede af en mand

Nakke

Denne del af kroppen forbinder sindet med kroppen. Når det er svært at flytte din nakke, kan det være forårsaget af mere end en dårlig nattesøvn. I virkeligheden kan det være en indikation på at have en begrænset og et stift syn på livet.

Stædighed og et smalt sind kan forårsage smerte i nakken. For meget stress kan også forårsage dette.

Ryggen

Når du løser et problem, føles det som om, at en belastning er fjernet fra din ryg. Denne belastning, som du bærer rundt på, er relateret til de følelser og de oplevelser, du har haft i fortiden, som du stadig ikke har tilgivet eller glemt.

Desuden understøtter rygsøjlen din ryg, og tillader dig at udføre alle dine aktiviteter. Smerter i dette område advarer om, at der er noget galt, og at du måske skal frigive nogle af disse ophobede følelser.

Hjertet

Mand med hjerte og hjerne

Dette organ er forbundet med kærlighed, men også med andre følelser såsom had. Det er centrum for vores følelser. Derfor kan hjerte komplikationer opstå fra at blive nedsænket i komplekse eller håbløse situationer.

Måske er du gået for langt med et forhold eller har været opmærksom på ting, der ikke bringer noget godt ind i dit liv.

Fødder

Vores fødder giver os mulighed for at komme videre, men de giver os også stabilitet. Desuden giver de os sikkerhed. Derfor kan fod problemer betyde, at du ikke føler dig sikker, at du ikke ved, hvilken vej du skal tage, eller hvordan du skal tænke på fremtiden og dine projekter.

Vidste du, at allergi er et tegn på at opleve en høj grad af frygt, og at højt blodtryk er forårsaget ved at være i beredskab for længe? Vidste du også, at urinvejsinfektioner er produktet af negative følelser omkring vores personlige relationer?

Tips til hvordan vi kanaliserer vores følelser og ikke bliver syge

Måske troede du, at kun negative følelser kan gøre os syge, men det er ikke helt tilfældet. For eksempel kan for meget glæde forårsage hyperventilation, som kan skade hjertet.

Nogle anbefalinger, der hjælper til at kanalisere dine følelser, og på denne måde undgår sygdomme er:

Befri dig selv fra uforholdsmæssige følelser

En god måde at starte på er ved at identificere, hvilke følelser der dine mest hyppige og overdrevne følelser. Uanset om de er positive eller negative, kan ophobede følelser have skadelige konsekvenser.

For eksempel er bitterhed og vrede usunde følelser. Hvordan bryder vi løs fra disse? Gennem tilgivelse.

Dette er en meget modig teknik, fordi det giver dig mulighed for at slippe af med, hvad der plager dig. Det hjælper dig også med efterlade de tunge byrder, du har båret rundt på.

Læs også denne artikel efter “Undertrykte følelser kan have fysiske konsekvenser”:

7 giftige følelser, der forhindrer dig i at være lykkelig

Tag afstand fra situationer, der udløser stærke følelser

Person der kigger ud gennem sine fingre - undertrykte foelelser kan

Når du opdager hvilke følelser, der sårer dig, og du arbejder hårdt for at fjerne dem fra dit liv, er det næste skridt at undgå et tilbagefald.

Hvis du for eksempel erkender, at en mangel på tolerance er et stort problem for dig, så skal du prøve at undgå situationer, hvor folk ikke tolererer dig.

Indtil du er sikker på, at du har fjernet roden i den pågældende følelse, så fjern dig selv fra udløsende situationer.

Se familiemedlemmer og venner

Bruge tid med de mennesker, som vi elsker er et fantastisk middel mod sorg i sjælen. Måske er det rette tidspunkt at fortælle dem alt om, hvad du føler, og hvad du har holdt dig selv i alle disse år.

Det betyder ikke noget, at du tror det er bedst ikke at anløbe gamle minder. Tilgivelse og healing er godt for dig og andre omkring dig.

Undertrykte følelser kan have fysiske konsekvenser så vær i kontakt med naturen

At gå en tur rundt i parken, tage på ferie i bjergene, praktisere yoga eller meditere på stranden, svømme i en flod og udøvelse af udendørsaktiviteter er fremragende, da du kan frigive negative og usunde ophobede følelser her.