Opskrift på hvid bønnecreme

Har du nogensinde smagt hvid bønnecreme? Denne opskrift er ideel til vintermånederne og er en rigtig godbid. Lær, hvordan du laver den her!
Opskrift på hvid bønnecreme
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Har du nogensinde prøvet hvid bønnecreme? Denne opskrift, som er ideel til vintermånederne, er en lækker godbid.

Det er en næringsrig og mættende ret på grund af dens høje fiber- og proteinindhold. Den er også perfekt til dem, der ønsker at spise sundt uden at spise kød.

Hvis du er interesseret i denne opskrift, så læs videre. Få alle trinene til at tilberede hvid bønnecreme.

Hvid bønnecreme

Som navnet antyder, er det en creme. Den fremstilles efter forarbejdning af hvide bønner kogt med græskar, løg og bløde og aromatiske krydderier.

Den pyntes normalt med stærk sauce, tomat og grønne blade. Sidstnævnte fremhæver ud over at gøre det til en attraktiv ret også dens udsøgte smag.

Selv om denne opskrift bruger ingredienser, der er lette at skaffe, kræver det noget tid at lave den. Ikke alene skal bønnerne lægges i blød i forvejen, men kogetiden er også længere end for andre fødevarer.

Hvid bønnecreme

Hvide bønner er blot en af de mange varianter, der findes på markedet.

Vi tror også, at du vil nyde at læse denne artikel: Mungbønner: Egenskaber, anvendelse og fordele

Ingredienser

Her er listen over ingredienser, som du skal bruge. Husk på, at disse mængder er nok til 4 personer:

 • 1 fed hvidløg
 • 1 laurbærblad
 • 1 stort løg
 • 2 spiseskefulde olie
 • 300 g hvide bønner
 • Salt efter smag og 1 knivspids safran
 • 1/2 tsk. sød paprika
 • 100 g græskar (2 små skiver)

Til pynt

 • Persilleblade
 • 1/3 porrestilk
 • Stærk sauce efter smag
 • 1 mellemstor moden tomat

Forberedelse

For at lave denne opskrift skal du først lægge bønnerne i blød. Det anbefales, at du lader dem ligge i vand i mindst 8 timer i forvejen for at fjerne komponenter, der kan forårsage oppustethed og ubehag i tarmene.

Desuden anbefaler vi, at du skifter vandet tre eller fire gange. Under denne proces bør du opbevare dem i køleskabet. På den måde sikrer du dig, at de ikke gærer.

Fremgangsmåde

 1. Når bønnerne er lagt i blød og drænet, kommes de i en gryde. Tilsæt varmt vand, og bring det i kog. Hvis du har en trykkoger, tager kogeprocessen 20-30 minutter.
 2. Hvis du koger dem i en almindelig gryde, skal du sørge for at koge dem længe nok, indtil de er bløde. Det vil tage mindst 40 minutter.
 3. Under denne proces er det vigtigt, at du hælder vand over bønnerne, så de altid er dækket.
 4. Mens du venter på, at de bliver bløde, skal du skrælle og hakke løg og hvidløg. Læg dem derefter i en stegepande med et stænk olie og lad dem brune.
 5. Skræl græskaret og skær det i tern. Tilsæt det til grøntsagerne og rør rundt af og til for at undgå, at det brænder på. Tilsæt om nødvendigt lidt vand.
 6. Når det har kogt, tilsættes salt, safran og sød paprika. Rør rundt og sluk for varmen.
 7. Efter dette trin kommes de sauterede grøntsager i en blender. Blend, indtil de bliver til en creme. Når du har opnået denne konsistens, tilsættes den til bønnerne. Når bønnerne er møre, krydres de, og laurbærbladene tilsættes.
 8. Skru ned for varmen, rør rundt, og lad det koge i yderligere 5 minutter.
 9. Når denne tid er gået, tages gryden af blusset. Lad den stå i 10 minutter.
 10. Kom derefter alt dette tilbage i blenderen eller foodprocessoren. Lav endnu en creme.
 11. Til sidst serveres den i en skål eller et dybt fad og pyntes med persilleblade, hakket porre og stærk sauce. Du kan også tilføje et strejf af farve med finthakket tomat.

Næringsstoffer i hvid bønnecreme

Som tidligere nævnt indeholder hvid bønnecreme flere næringsstoffer. Således kan vi fremhæve, at dens hovedingrediens giver kvalitetskulhydrater, proteiner og kostfibre.

Samtidig er grøntsager en kilde til vitaminer og mineraler. Af alle disse grunde er denne ret forenelig med en sund kost. Da den desuden er lavet af bælgfrugter, er den fremragende til vegetarer.

Forskellige bælgfrugter

Bælgfrugter bør være til stede i din kost, uanset om du er vegetar eller ej. De er meget sunde.

Hvad er fordelene ved at spise bønner?

Det har vist sig, at indtagelse af hvide bønner samt andre varianter kan være gavnligt for kroppen. Faktisk nævner enheder som FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) de positive virkninger af at inkorporere dem i vores kost.

Bælgfrugter har et lavt glykæmisk indeks – det vil sige, at indtagelse af dem hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet. Det skyldes, at de indeholder kostfibre, som regulerer insulinniveauet.

Hvide bønner har et fremragende calciumindhold. Ifølge den spanske ernæringsstiftelse er der 128 milligram af dette mineral i 100 gram af denne fødevare.

På den anden side er jern og B-kompleks vitaminer de mikronæringsstoffer, der skiller sig ud i denne fødevaregruppe. De er fremragende til at forebygge jernmangelanæmi.

En anden positiv virkning er, at de fibre, de har, fanger partiklerne af “dårligt” kolesterol. På grund af dette bidrager et regelmæssigt indtag af bælgfrugter til at bevare hjertets og blodkarrenes sundhed.

Forskellige undersøgelser har vist, at bælgfrugter har bioaktive forbindelser. Det drejer sig specifikt om stoffer, der beskytter cellerne og opretholder deres sunde struktur.

Kan du lide denne artikel? Vi tror, at du måske også kan lide at læse: 6 fantastiske saucer lavet med olivenolie; prøv dem!

Tilbered en lækker hvid bønnecreme

Der er ingen tvivl om, at denne opskrift ud over at være lækker også er nærende og sund. Hvis du vil opdage dens lækre smag, så er det tid til at tilberede den og overraske dine kære med denne fremragende ret!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.