Opskrift på Anadama bread: Hvad er denne brødtype?

Denne opskrift på Anadama bread bidrager med kulhydrater af god kvalitet. Vi fortæller dig, hvordan du tilbereder det derhjemme i enkle trin.
Opskrift på Anadama bread: Hvad er denne brødtype?

Sidste ændring: 12 maj, 2023

Anadama bread er et sødt og tykt brød, der er karakteristisk for New England. Man mener, at dets udvikling går tilbage til 1940’erne, men det er endnu ikke klart. Det vides dog, at dets forbrug hurtigt spredte sig langs USA’s østkyst. Derfor kan man i dag finde det håndlavet i mange bagerier. Vi giver dig en nem opskrift på Anadama bread.

Denne brødtype kan spises frisk eller ristet. Den holder sig godt og kan serveres til mange forskellige slags mad. Den er bl.a. en god kilde til kulhydrater, så den er nyttig som energigivende brød. Vil du lære, hvordan man tilbereder dette brød? Få vores opskrift på Anadama bread nedenstående.

Hvordan laves denne opskrift på Anadama bread?

Anadama bread har en plads i en sund og afbalanceret kost, så længe det indtages med måde. Hvis du vil prøve at lave det, skal du tage hensyn til følgende instruktioner.

Ingredienser til denne opskrift på Anadama bread

 • 2 spiseskefulde tørgær (30 g)
 • 125 ml varmt vand
 • 65 gram smør
 • 250 ml kogende vand
 • 50 gram majsmel
 • 50 gram lys melasse
 • Salt (efter smag)
 • 185 ml sødmælk
 • 400 gram fuldkornshvedemel
 • 400 gram ubleget hvedemel
Resultatet af en lækker opskrift på Anadama bread

Anadama bread indeholder fuldkornsmel, der giver fibre.

Fremgangsmåde

 • Opløs først gæren i varmt vand i en lille skål. Lad det stå i ca. 5 minutter, så det kan blive aktiveret ordentligt.
 • Samtidig blandes smør, kogende vand, majsmel, melasse og salt i en stor skål. Det er vigtigt at røre det hele godt rundt, indtil du får et ensartet resultat.
 • Når smørret er smeltet, er det tid til at tilsætte mælken. Vent på, at den bliver varm, og tilsæt den opløste gær.
 • Der er kun tilbage at tilsætte fuldkornsmel og det ublegede mel. Ælt dejen godt med hænderne for at give den den ønskede konsistens. Det gør du bedst ved at lægge den på en melet overflade.
 • Kom derefter dejen i en skål, dæk den til med et klæde, og lad den stå et lunt sted i mindst 1 time, så den fordobles i størrelse.
 • Når denne tid er gået, deles dejen i to dele og formes til brød. Lad dem hæve i yderligere 30 minutter og bag dem i 30 minutter ved 180 grader C.
 • Forlæng evt. bagetiden lidt mere, så brødene bages godt indvendigt. Lad dem køle af og servér.

Fordele ved Anadama bread

Inddragelsen af Anadama bread i kosten kan føre til en række sundhedsmæssige fordele. Din kost skal dog være afbalanceret og varieret, så du undgår ernæringsmæssige mangler, der kan påvirke kroppens korrekte funktion.

Forstoppelse

Anadama bread indeholder en betydelig mængde fibre. Dette stof kan øge volumenet af den fækale bolus, hvilket skaber en mere effektiv stimulering af fordøjelseskanalens mekanoreceptorer.

Tarmbevægelser vil være mere intense og risikoen for forstoppelse lavere, hvilket fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Handbook of Experimental Pharmacology.

Mæthedsfornemmelse

Fibre er ikke kun et nyttigt stof til at forbedre tarmfunktionen og forebygge forstoppelse. Det øger også mæthedsfornemmelsen ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition .

Det gør det lettere at planlægge en kaloriefattig kost, der optimerer kropssammensætningen. Sandsynligheden for at overholde den vil være større.

Sportspræstationer

Mange sportsaktiviteter er afhængige af en regelmæssig tilførsel af kulhydrater. Disse næringsstoffer er det vigtigste energisubstrat. De bidrager også til at optimere de efterfølgende restitutionsprocesser, som stimulerer syntesen af det forbrugte glykogen.

Men for at gøre dette skal kulhydrater administreres med en vis mængde protein, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients.

Kvinde træner

Du er måske også interesseret i: Tre lækre opskrifter på bananbrød

Lav denne opskrift på Anadama bread derhjemme på en enkel måde

Anadama bread er en god kilde til kulhydrater og fibre. På grund af dets ernæringsmæssige kvalitet er det et godt alternativ til at erstatte traditionelt brød. Desuden er det alsidigt og kan serveres sammen med mange andre fødevarer, så hvorfor prøver du det ikke?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sharma A, Rao S. Constipation: Pathophysiology and Current Therapeutic Approaches. Handb Exp Pharmacol. 2017;239:59-74. doi:10.1007/164_2016_111
 • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019;73(3):333-344. doi:10.1038/s41430-018-0295-7
 • Alghannam AF, Gonzalez JT, Betts JA. Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients. 2018;10(2):253. Published 2018 Feb 23. doi:10.3390/nu10020253

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.