En opskrift på traditionelt mexicansk majsbrød

Majsbrød er let at tilberede derhjemme og kan give et stort antal vandopløselige vitaminer. Lær, hvordan du laver mexicansk majsbrød i denne artikel!
En opskrift på traditionelt mexicansk majsbrød
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mexicansk majsbrød er en af de mest typiske mexicanske opskrifter med majs. Det er en glimrende fødevare med en behagelig smag og konsistens, der vil glæde dine gæster. Det er ikke svært at tilberede, og du har ikke brug for mange ingredienser. Vi fortæller dig alt, hvad du skal vide for at få et fremragende hjemmelavet resultat i denne artikel.

Husk, at du aldrig bør inkludere for mange desserter i din kost. Der er intet galt i at inkludere dem lejlighedsvis i en varieret og afbalanceret kost. Det er dog altid en bedre løsning at indtage friske fødevarer som yoghurt eller frugt. Begge leverer vigtige næringsstoffer, der er nødvendige for at sikre, at kroppen fungerer korrekt.

Lad os med dette i baghovedet tage et kig på denne opskrift.

Ingredienserne til mexicansk majsbrød

For at tilberede et lækkert mexicansk majsbrød skal du bruge følgende ingredienser:

 • 10 dl afskallede majs
 • Fire æg ved stuetemperatur
 • En dåse kondenseret mælk
 • 180 g smør ved stuetemperatur
 • 2,4 dl hvedemel
 • En teskefuld bagepulver
 • 40 gram sukker
 • 1/4 teskefuld salt
 • En spiseskefuld stødt kanel
 • En spiseskefuld vanilje

Husk, at det endelige resultat vil variere meget afhængigt af kvaliteten af de anvendte ingredienser. I den forbindelse anbefaler vi, at du bruger økologiske æg og smør. På den måde sikrer du dig, at de dyr, de kommer fra, er blevet opdrættet i naturen og fodret efter deres behov, hvilket vil påvirke smagen og næringsværdien af det endelige produkt.

Mexicansk majsbrød

Vi tror, du måske vil kunne lide at læse: Marokkansk brød: En trin-for-trin opskrift

Trin for trin-vejledning til at lave mexicansk majsbrød

 1. Smør en form og forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
 2. Blend derefter majs med kondenseret mælk. Du bør gøre dette gradvist for ikke at beskadige blenderen. Når det er gjort, sættes det til side.
 3. Sigt de tørre ingredienser (dvs. mel, bagepulver, kanel og salt) gennem en sigte. Dette forhindrer, at der senere dannes klumper, som kan have en negativ indflydelse på majsbrødets endelige konsistens.
 4. Pisk derefter smørret og tilsæt sukker et minut senere.
 5. Begynd at tilsætte æggene et ad gangen, indtil du får et glat og godt blandet resultat, hvilket kan tage ca. 5 minutter.
 6. Bland dejen med de blendede majs.
 7. Tilsæt derefter vanilje og mel, og pisk igen.
 8. Kom blandingen i formen, og sæt den i ovnen i 55 minutter ved 180 grader Celsius.
 9. Prik i midten af brødet med en tandstik for at sikre dig, at brødet er gennembagt.
 10. Lad det køle lidt af, og så er det klar til at blive spist!

Fordelene ved majs

Tro det eller ej, men det har flere sundhedsmæssige fordele at inkludere majs i din kost, så længe det introduceres i et sundt og afbalanceret mønster. Det er vigtigt at undgå ernæringsmæssige underskud, der kan påvirke menneskekroppens korrekte funktion.

Lad os derfor se på nogle af fordelene ved majs.

Majs giver kvalitetsenergi

Majs er en kilde til langkædede kulhydrater af høj kvalitet. Disse næringsstoffer er et af de vigtigste energisubstrater til fysisk aktivitet med høj intensitet. De er nødvendige for atleter for at forebygge fald i præstationen og forbedre deres restitutionsevne.

For at få det kulhydratindtag, du har brug for til at øge glykogensyntesen efter en anstrengelse, skal de dog indtages sammen med proteiner af høj biologisk værdi, hvilket fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients. På den måde vil atleten hurtigst muligt være klar til at vende tilbage til sin maksimale præstation.

Brød skåret ud

Det er godt for hjernen

Med hensyn til mikronæringsstoffer er det værd at nævne majsens indhold af folinsyre. Dette vitamin virker afgørende på centralnervesystemet ved at sikre, at det udvikler sig gnidningsløst. Det er faktisk særligt vigtigt i visse faser af livet, hvor ernæringsbehovet stiger.

Det er f.eks. blevet påvist, at tilskud af folinsyre under graviditeten er nødvendigt for at mindske risikoen for, at barnet får fejl i lukningen af neuralrøret, hvilket kan have en negativ indvirkning på dets velbefindende på mellemlang sigt.

Ofte dækkes disse behov ikke af en gennemsnitlig kost, så det er nødvendigt at ty til forstærkning for at undgå sådanne problemer.

Du vil måske finde denne artikel interessant: Opskrift på dolmades med ris

Det hjælper med at forebygge komplekse sygdomme, når det indgår i en sund kost

Glem heller ikke, at majs er en kilde til plantekemikalier med antioxidant kapacitet. Disse forbindelser hjælper med at neutralisere dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry er det faktisk afgørende for at reducere forekomsten af mange kroniske og komplekse sygdomme at undgå denne proces.

For at opleve en positiv effekt er det dog også nødvendigt at begrænse tilstedeværelsen af oxidative og inflammatoriske forbindelser i din kost. Industrielle ultraforarbejdede fødevarer indeholder mange af disse elementer, så det er altid en god idé at basere din kost på indtagelse af friske og naturlige produkter.

Tilbered mexicansk majsbrød derhjemme

Som du har set, er det meget enkelt at tilberede mexicansk majsbrød derhjemme. Det er en opskrift, der kan ledsages af søde og krydrede fødevarer, alt efter hver persons smag. Det er også en god mulighed at nyde til morgenmad eller som snack, selv om man ikke bør misbruge det, fordi det giver en betydelig mængde kulhydrater.

Husk endelig, at for at bevare en god sundhedstilstand er det nødvendigt at kombinere en god kost med andre sunde livsstilsvaner som regelmæssig fysisk træning og tilstrækkelig hvile. Desuden vil hyppig eksponering for sollys gøre en forskel for at sikre en korrekt D-vitamin-syntese.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Valentin, M., Coste Mazeau, P., Zerah, M., Ceccaldi, P. F., Benachi, A., & Luton, D. (2018). Acid folic and pregnancy: A mandatory supplementation. Annales d’endocrinologie79(2), 91–94. https://doi.org/10.1016/j.ando.2017.10.001
 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.