Opskrift på Bloody Mary: En lækker cocktail med tomatjuice

Vi vil vise dig de trin, du skal følge for at lave en god Bloody Mary derhjemme, både med og uden alkohol.
Opskrift på Bloody Mary: En lækker cocktail med tomatjuice

Sidste ændring: 03 juni, 2023

Bloody Mary er en af de mest berømte cocktails, der findes. Den kan tilberedes med alkohol, men også uden, og man opnår resultater med et højt indhold af antioxidanter, der kan klassificeres som sunde. Vi deler en opskrift på Bloody Mary både med og uden alkohol, selvom du skal huske på, at jo mindre alkohol i kosten, jo bedre.

Før vi starter, skal det bemærkes, at det bedste værktøj til at sikre en god hydrering er vand. Under alle omstændigheder, og med måde, kan andre væsker inkluderes i kosten fra tid til anden. Det er dog tilrådeligt at undgå en stor andel af læskedrikke eller juice, primært på grund af tilstedeværelsen af store mængder simple sukkerarter.

Ingredienser til denne opskrift på Bloody Mary

Bloody Mary i glas
Bloody Mary er en traditionel cocktail, der kan dekoreres på en meget slående måde.

Udforsk den traditionelle version med alkohol. De ingredienser, du skal bruge for at tilberede en udsøgt Bloody Mary, er som følger:

 • 60 milliliter vodka
 • 2 dråber Tabasco
 • 3 dråber Perrins sauce
 • 1 knivspids sellerisalt
 • 1 stænk friskkværnet sort peber
 • 10 milliliter oksebouillon
 • 15 milliliter citronsaft
 • 180 milliliter tomatjuice
 • Selleristængel og en skive citron til pynt
 • Knust is

Fremgangsmåde

 1. Kom vodkaen sammen med Perrins-saucen, tabascoen og citronsaften i en shaker.
 2. Krydr med lidt salt, bouillon og friskkværnet peber.
 3. Ryst derefter det hele godt, så ingredienserne bliver integreret. Du kan også udføre denne proces med en rørepind.
 4. Til sidst tilsættes tomatjuicen.
 5. Når den er klar, skal du “skabe” den i glasset. Knus først isterningerne, og læg dem i et stort glas. Du kan bruge isterningerne, som de er, men resultatet bliver ikke så godt. Når glasset er godt afkølet, hælder du cocktailen i og afslutter med en selleristængel og en citronskive som pynt.

Opskrift på Bloody Mary uden alkohol

Det er selvfølgelig også muligt at lave en alkoholfri version af den klassiske cocktail. De ingredienser, du skal bruge til 4 personer i dette tilfælde, er som følger:

 • 600 milliliter tomatjuice
 • 4 teskefulde citronsaft
 • 8 dråber Perrins-sauce
 • 12 dråber Tabasco
 • En knivspids salt
 • En knivspids sort peber
 • En knivspids sellerisalt
 • Isterninger
 • 4 kviste bladselleri til pynt

Fremgangsmåde

 1. Kom tomatjuice, citronsaft, Tabasco, Perrins-sauce, salt, sort peber og sellerisalt i et blandingsglas.
 2. Ryst godt, og server i et glas med isterninger eller knust is, alt efter hvad man foretrækker.
 3. Pynt til sidst med selleristilke.

Fordele ved Bloody Mary

Resultatet af en lækker opskrift på Bloody Mary uden alkohol
Den alkoholfrie Bloody Mary kan have forskellige fordele for din krop.

Indtagelse af den alkoholfrie version af Bloody Mary kan være gavnlig for dit helbred, hvis den indtages med måde og indgår i en varieret og afbalanceret kost. Tilstedeværelsen af lycopen i cocktailen bør bemærkes. Denne antioxidant, der findes i tomater, har vist sig at kunne hjælpe med at forebygge udviklingen af hjerte-kar-sygdomme.

Desuden kan det samme stof forhindre overdrevne oxidative processer, hvilket reducerer forekomsten af andre typer komplekse sygdomme. Ifølge forskning offentliggjort i tidsskriftet Biomedicine & Pharmacotherapy er regelmæssig indtagelse forbundet med en reduktion i markører relateret til prostatakræft.

Et andet positivt punkt ved denne alkoholfrie cocktail er, at den ikke er tilsat sukker. Der er beviser for, at sådanne næringsstoffer kan øge inflammation og oxidation i kroppen. De har også en betydelig effekt på bugspytkirtlens sundhed ved at øge risikoen for at lide af type 2-diabetes med årene.

Lav denne opskrift på Bloody Mary derhjemme på en enkel måde

Som du har set, er der meget nemme måder at forberede en Bloody Mary på derhjemme, en af de mest berømte cocktails, der findes. Vi anbefaler dog altid den alkoholfrie version, da den er meget sikrere for dit helbred på mellemlang sigt. Selvom man indtil for nylig påstod noget andet, er alkohol et giftigt stof for kroppen, uanset hvor meget man indtager.

Afslutningsvis skal du huske, at når målet er at forbedre dit helbred, er det ikke nok kun at tage sig af kosten. Det er meget vigtigt at være særlig opmærksom på, hvad man drikker, og hvordan man er hydreret. Væsker, der indeholder store mængder simpelt sukker, bør undgås for enhver pris, da de har en betydelig indvirkning på bugspytkirtlen og det metaboliske system.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Przybylska, S., & Tokarczyk, G. (2022). Lycopene in the Prevention of Cardiovascular Diseases. International journal of molecular sciences23(4), 1957. https://doi.org/10.3390/ijms23041957
 • Mirahmadi, M., Azimi-Hashemi, S., Saburi, E., Kamali, H., Pishbin, M., & Hadizadeh, F. (2020). Potential inhibitory effect of lycopene on prostate cancer. Biomedicine & pharmacotherapy = Biomedecine & pharmacotherapie129, 110459. https://doi.org/10.1016/j.biopha.2020.110459
 • Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.