Opskrift på pasta med citron og rejer

Pasta med citron og rejer er en ret, der, når den laves med det rigtige valg af ingredienser, er sund, nærende og meget velsmagende.
Opskrift på pasta med citron og rejer

Sidste ændring: 26 august, 2020

Hvis du vælger dine ingredienser med omhu, er denne opskrift på pasta med citron og rejer velegnet til mennesker, der er laktose- og glutenintolerante. Det bedste af det hele er, at både børn og voksne kan lide det, så det er en fantastisk måde at inkludere skaldyr i din families kost!

Pasta med citron og rejer: Næringsværdi

De sundhedsmæssige fordele ved at spise fuldkornspasta

Fuldkornspasta er meget mere nærende end den raffinerede udgave på grund af det højere indhold af komplekse kulhydrater og fibre

For at gøre denne ret endnu mere sund kan du erstatte almindelig pasta med fuldkornspasta, lavet af uraffineret fuldkorn.

Fuldkornspasta indeholder klid, kim og endosperm fra kornet og har derfor et højere indhold af kostfiber og protein. Det indeholder også mere af flere mineraler, herunder kalium, fosfor og magnesium.

Disse makronæringsstoffer optages langsomt, så deres energi frigives gradvist og hjælper dig med at føle dig mæt længere.

Læs også: 7 typer fuldkorn, du kan tilføje i din kost

Denne slags pasta indeholder meget lidt fedt. Det indeholder hovedsageligt plantesteroler, der er kolesterollignende stoffer, der forekommer naturligt i frugt, grøntsager, nødder og korn. Faktisk hjælper de med at sænke dit LDL-kolesterolniveau, så de er gode for dit hjertes helbred.

Derfor er fuldkornspasta egnet til kostplaner tilpasset til kontrol af hyperkolesterolæmi (forhøjet kolesterolindhold i blodet). Dets fibre fremmer også reguleringen af ​​kolesterol og blodsukker.

De sundhedsmæssige fordele ved rejer

Rejer steges på pande

Rejer er et krebsdyr, der giver 80 kcal pr. portion på 100 gram og har et højt vand- og proteinindhold.

Dette lille dyr har relativt høje kolesterolniveauer, da en portion serverer halvdelen af ​​de anbefalede kolesterolniveauer i en sund og afbalanceret kost. Hvis det imidlertid indtages moderat og i kombination med visse fødevarer, såsom fuldkornspasta, kan det dog uden problemer indkluderes i en hjertesund kost.

Læs også: Ti ting, der vil motivere dig til at spise middelhavskost

Rejer indeholder også en høj procentdel af essentielle mineraler såsom jod, zink, kalium og fosfor. Det indeholder også store mængder vitamin B12: En enkelt portion indeholder det dobbelte af det anbefalede daglige indtag af dette næringsstof.

Pasta med citron og rejer

Pasta med citron og rejer

Ingredienser (4 personer)

 • 300 gram pasta
 • 225 gram rejer, vasket og pillet
 • 3 citroner
 • 150 flødeost eller kvark
 • Basilikum
 • Hvidløgspulver
 • Ekstra jomfru olivenolie
 • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

 • Til at begynde med skal du placere en pande over middel varme og tilføje to spiseskefulde ekstra jomfru olivenolie.
 • Føj rejer til panden, når den er varm nok.
 • Tilbered det i 7-10 minutter, tag derefter rejerne af panden og læg dem til side.
 • Riv citronerne uden at nå den hvide del og skær resten i små stykker.
 • Tilsæt derefter citronstykkerne til panden og rør for at hjælpe dem med at frigive saften.
 • I mellemtiden sættes en gryde med vand i kog, med nok vand til at koge pastaen, som koges i mindst 7 minutter. til den opnår en al dente konsistens (lige efter, at det hvide fra pastaen er forsvundet).
 • Når citronerne har afgivet deres saft, skal du fjerne dem fra panden og tilsætte flødeosten eller kvarken.
 • Tilsæt et par spiseskefulde af pastaens kogevand for en mere jævn struktur.
 • Tilsæt derefter pastaen til panden (med sauce og rejer).
 • Som det sidste, krydres det efter smag og hvidløgspulver, basilikum og citronskallen tilsættes. Retten er nu klar til at blive serveret.

Du kan erstatte flødeost med et sojapræparat, der er velegnet til veganere eller en type ost, der har et lavt indhold af laktose, såsom muenster, camembert, brie, cheddar, provolone, gouda, blå, parmesan eller schweizisk. Du kan også vælge den pasta, der bedst passer til dine behov.

Denne opskrift passer godt sammen med en blandet salat eller med en grøntsagscreme for en nærende og afbalanceret frokost eller middag.

God fornøjelse!

Det kan interessere dig ...
Opskrift på lasagne uden pasta
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opskrift på lasagne uden pasta

Lasagne uden pasta er ikke bare en god glutenfri mulighed, men det er også en perfekt måde at inddrage de sunde grøntsager i din kost.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.