Opskrift på scotch eggs i en airfryer

Vi vil vise dig en sund opskrift på scotch eggs, som du kan tilberede i en airfryer. Den indeholder mindre fedt og derfor færre kalorier.
Opskrift på scotch eggs i en airfryer
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det er nemt at tilberede scotch eggs i en airfryer. Med den opskrift, som vi kommer med i dag, får du en opskrift, der kan indgå i forbindelse med en afbalanceret og varieret kost. Den giver en betydelig mængde kvalitetsnæringsstoffer. Derudover er den fantastisk ud fra et organoleptisk synspunkt.

Inden vi begynder, må vi påpege, at den anbefaling om begrænsning af forbruget af æg, som er blevet fastholdt i de seneste år, ikke har nogen videnskabelig dokumentation. Den er derfor en myte. Desuden støtter de seneste undersøgelser, at disse fødevarer hyppigt indgår i kostrutinerne.

Ingredienser til scotch eggs i en airfryer

For at tilberede lækre scotch eggs i en airfryer skal du bruge følgende ingredienser:

 • 125 g brødkrummer
 • 40 g mel
 • 1 spiseskefuld mayonnaise
 • 1/4 teskefuld salt
 • Olivenolie
 • 450 g hakket svinekød
 • 3 spiseskefulde græsk yoghurt
 • 1/4 teskefuld peber
 • 2 spiseskefulde mangochutney
 • 1/4 teskefuld karrypulver
 • 1/4 teskefuld cayennepeber
 • 6 hårdkogte æg uden skal og 2 letpiskede æg
Æg med ansigter tegnet på

Æg har haft et dårligt ry i forbindelse med diæter, men de fleste mennesker anbefales at inkludere dem i deres kost.

Fremgangsmåde

Først og fremmest blandes yoghurt, mayonnaise, salt, peber, karrypulver og cayennepeber i en skål. Blandingen sættes i køleskabet og opbevares der, indtil det er godt afkølet.

Derefter deles det hakkede kød i seks lige store dele, der flades ud. Det kogte æg lægges i midten og kødet kommes udenpå.

Det er tid til at forvarme airfryeren til 200 grader Celsius. I mellemtiden lægges melet i en skål, de piskede æg i en anden og brødkrummer i en tredje for at gå videre til paneringen.

Paneringen anrettes på en tallerken. Hvert kødomviklet æg skal igennem hver af de tre skåle. Rækkefølgen er mel, æg og derefter brødkrummer.

Det eneste, der er tilbage, er at sprøjte airfryeren med olivenolie og derefter lægge æggene deri for at stege dem i 12 minutter. Det anbefales at vende æggene midtvejs i stegningen, så de bliver brune over det hele. Server dem med sauce.

Fordelene ved at spise æg

Vi kan ikke slutte af uden at fremhæve de vigtigste fordele ved at spise æg. De giver proteiner af høj biologisk værdi, med alle de essentielle aminosyrer og med en god score med hensyn til fordøjelighed. Disse næringsstoffer har vist sig at være afgørende for at forebygge udviklingen af komplekse patologier.

Desuden indeholder æg D-vitamin, et næringsstof, der ofte er mangelfuldt hos den almindelige befolkning. Faktisk kan opretholdelse af et utilstrækkeligt niveau af dette næringsstof i blodet føre til udvikling af hjertekarsygdomme. Dette fremgår af en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet In Vivo.

Vi må ikke glemme, at æg, i modsætning til hvad man i mange år har troet, ikke har en negativ indvirkning på lipidprofilen. Tidsskriftet European Journal of Clinical Nutrition offentliggjorde i 2018 en gennemgang, der viser, at indtagelse af æg er sikkert og anbefales.

Som hovedregel anbefales det at tilberede æg bagt, som røræg, i en omelet eller kogt i vand. Dette reducerer kalorie- og transfedtindtaget.

Æg på en pande

Den traditionelle stegning af æg anbefales ikke, da det skaber transfedt, som kan påvirke sundheden på mellemlang sigt.

Du er måske også interesseret i: Skal jeg opbevare æg i eller udenfor køleskabet?

Tilberedning af scotch eggs i en airfryer

Som du har set, er det nemt at tilberede scotch eggs i en airfryer. Denne version er meget sundere end den traditionelle version, da kalorieindholdet er lavere. Ligeledes er det en opskrift, der dufter og smager fantastisk, og den vil imponere alle!

Husk endelig, at det er vigtigt at opretholde en række gode vaner over tid, når dit mål er at holde dig sund. Det er ikke kun vigtigt at spise godt. Det er også nødvendigt at motionere regelmæssigt.

Det kan interessere dig ...
Sådan tilberedes hash browns i en airfryer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan tilberedes hash browns i en airfryer

Du kan lave lækre hash browns i en airfryer på kort tid og med kun få ingredienser. Lær hvordan i denne artikel!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Prokopidis, K., Cervo, M. M., Gandham, A., & Scott, D. (2020). Impact of Protein Intake in Older Adults with Sarcopenia and Obesity: A Gut Microbiota Perspective. Nutrients12(8), 2285. https://doi.org/10.3390/nu12082285
 • Nitsa, A., Toutouza, M., Machairas, N., Mariolis, A., Philippou, A., & Koutsilieris, M. (2018). Vitamin D in Cardiovascular Disease. In vivo (Athens, Greece)32(5), 977–981. https://doi.org/10.21873/invivo.11338
 • Geiker, N., Larsen, M. L., Dyerberg, J., Stender, S., & Astrup, A. (2018). Egg consumption, cardiovascular diseases and type 2 diabetes. European journal of clinical nutrition72(1), 44–56. https://doi.org/10.1038/ejcn.2017.153

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.