Sund kost og motion: Den perfekte kombination

Hvis du følger disse retningslinjer og er konsekvent, er du sikker på at skabe sunde vaner, som du kan holde fast i hele livet.
Sund kost og motion: Den perfekte kombination

Sidste ændring: 27 oktober, 2021

Korrekt sund kost og tilstrækkelig fysisk træning er afgørende, hvis du vil tabe dig eller holde vægten ved lige. At tabe sig eller holde sig i form betyder dog ikke, at du skal ofre din kost eller straffe din krop med alt for intense træningsrutiner.

Tværtimod er mådehold nøglen til at opretholde sunde livsstilsvaner, der holder i længere tid. Det kræver blot orden og disciplin og naturligvis konsultationer med en endokrinolog ved eventuelle specifikke spørgsmål.

Her giver vi dig en række retningslinjer, der vil hjælpe dig med at passe på din kost, som kombineret med fysisk træning  vil være midlerne til din succes!

Kost behøver ikke at være kedeligt

Selv om der ikke er nogen grund til at være besat af vores kost, kan det faktisk hjælpe dig at passe på din kost uden at skulle give afkald på det meste af den mad, du spiser.

Noget, der skal skæres fra din sædvanlige kost, hvis du vil tabe dig – eller bare holde vægten – er naturligvis fødevarer som f.eks. kager eller såkaldt “junkfood”. Det er også bedst at lade være med at spise for meget stegt mad.

Faktisk foreslås det, at du bør reducere det daglige indtag af fødevarer, der indeholder mange kulhydrater, såsom ris, brød og pasta.

Du bør spise meget mindre af dem, undgå at bruge saucer og i stedet indføre flere grøntsager og proteiner gennem bl.a. æg, tun, kalkun, kylling, okse- og svinekød.

Kvinde laver salat

Du kan f.eks. til frokost eller aftensmad lave den perfekte tallerken. Halvdelen af den skal indeholde grøntsager, og den anden halvdel kan du dele i to. Den ene bør indeholde fødevarer, der er rige på kulhydrater, og den anden proteinholdige fødevarer.

Pølser er ikke en dårlig idé. Kalkunbryst er f.eks. reduceret i salt og indeholder ingen fedtstoffer. Det er en fantastisk kilde til protein, og det er også en meget alsidig fødevare. Du kan inkludere det både i salater og i andre mere eventyrlige opskrifter.

samme måde kan du bruge bagt kartoffel til kulhydratdelen af din tallerken. Disse vil med lidt olivenolie som dressing tilføje et saftigere præg til enhver ret.

Som det sidste er det en god idé at inkludere et eller to stykker frugt hver dag. Det er vigtigt at få frugt, da de kan være afgørende for et godt helbred.

Sandheden om sport

Det er vigtigt at bemærke, at uden en vis form for fysisk træning vil ingen form for kost fungere. Sund kost og fysisk træning, den perfekte kombination, går virkelig hånd i hånd.

Dette anbefales ikke kun, når man forsøger at opretholde en optimal vægt. Det er også vigtigt, hvis du ønsker at undgå hjerte-kar-sygdomme som diabetes, forhøjet blodtryk og dyslipidæmi. En undersøgelse foretaget af Hospital Universitario de San Juan (Alicante) bekræfter dette.

Hvis du er en af de personer, der allerede dyrker regelmæssig motion, kan du vælge kogt skinke til dine måltider. En del kogt skinke indeholder 90% kød, men har et højt proteinindhold, lavt fedtindhold, et reduceret saltindhold og indeholder ikke tilsat sukker.

Hvis du ikke kan lide skinke, kan du også vælge enten kalkunbryst eller kyllingebryst. Du har masser af alternativer at vælge imellem!

Du er måske også interesseret i: Motions indvirkning på hjernen og dens funktioner

Wrap med salat og skinke

Sund kost og motion behøver ikke at være kedeligt

Hvis du følger disse retningslinjer og er konsekvent, er du sikker på at skabe sunde vaner, som du kan holde fast i hele livet. Du skal bare have lidt viljestyrke og tålmodighed. Resultaterne kan tage tid, men du kan være sikker på, at du i det lange løb vil kunne mærke dem.

Udover den motion og de anbefalede fødevarer, som vi allerede har talt om, kan du finde mange flere tips online . Disse vil hjælpe dig til at føre en sund livsstil. De vil også give dig nye idéer til at tilberede originale retter, som vil være en fryd for din gane.

Nu hvor du ved, hvad du skal gøre, har du ingen undskyldning for ikke at ændre din rutine til en meget sundere en af slagsen. Dethar aldrig været så nemt eller så lækkert at passe på dig selv!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.