To opskrifter på brød med lavt kulhydratindhold

Brød behøver ikke nødvendigvis at blive lavet med mel fra korn. Det kan faktisk laves ved at bruge andre typer mel såsom mandelmel.
To opskrifter på brød med lavt kulhydratindhold

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vi forbinder som regel ordet “brød” med kulhydrater. Er brød med lavt kulhydratindhold overhovedet muligt? Svaret er ja. Det er faktisk muligt at finde brød med lavt kulhydratindhold i forskellige butikker og supermarkedet.

I denne artikel vil vi give dig to opskrifter på brød med lavt kulhydratindhold. Disse opskrifter er ikke blot nemme, men brødet er også lækkert!

Brød og kulhydrater

Den primære ingrediens i brød er mel. Men hvad er mel helt præcis?

Mel er produktet af korn, der er blevet malet. Det er som regel hvede, selvom det også er gængs at bruge byg og rug. Der er også mel af animalsk oprindelse (knogle, fisk osv.). I ethvert tilfælde er det primære komponent stivelse, som er et komplekst kulhydrat.

Forskellige slags brød

Korn er rige på kulhydrater, og selvom mange populære diæter udelukker dem, så er de et essentielt makronæringsstof. De hjælper med at opfylde kroppens behov for energi og udgør en del af kroppens væv.

Af den grund er det daglige anbefalede indtag af kulhydrater mellem 50 og 55% af alle nødvendige makronæringsstoffer.

Mange personer overskrider dog denne procentdel dagligt. Mange fødevarer har et højt kulhydratindeks. Dette resulterer i for mange kulhydrater, som bliver opbevaret i kroppen som fedt.

Det er derfor det er gængs i mange diæter til vægttab at begrænse indtaget af kulhydrater. Nogle personer undgår brød, fordi brød lavet med almindeligt hvedemel som regel har et højt indhold af kulhydrater. Det er derudover en fødevare, som mange personer spiser dagligt – nogle gange endda flere gange om dagen.

Men er der andre muligheder?

Brød med lavt kulhydratindhold

Der findes alternativer til almindeligt brød, som er lavet af korn, og de er ikke blot velsmagende, men de er også nærende. Brød kan blive tilberedt med ingredienser andet end traditionelt mel. Et populært eksempel er keto brød, som almindeligvis bliver spist af personer, der følger en keto kur.

I ethvert tilfælde bliver der nødt til at blive brugt andre former for mel, hvis man skal lave brød med lavt kulhydratindhold. Opskrifterne, der er nævnt nedenstående, anvender mandelmel. Det sikrer ikke blot, at brødet har færre kulhydrater, men det øger også indholdet af protein i brødet.

Den første opskrift er virkelig nem og hurtig – så hurtig, at tilberedningstiden kun er nogle få minutter i mikroovnen! Den anden opskrift kræver bagning i ovnen, hvilket vil give brødet mere tekstur. Begge opskrifter er lækre og fattige på kulhydrater!

Giv dem et forsøg!

Du vil måske også være interesseret i at læse: Glutenfri kost? 7 råd, du bør overveje

Opskrift på brød med lavt kulhydratindhold

Kerner til brød med lavtkulhydratindhold

Ingredienser

Tilberedelse

 • Først piskes æggene godt.
 • Derefter tilføjes mandelmel, gær og frø.
 • Fordel dejen i flere beholdere, der kan gå i mikroovnen. Der bør være et tyndt lag i hver beholder.
 • Sæt beholderen i mikroovnen og tænd i omkring 2 minutter (det kan variere alt efter mikroovnens styrke).
 • Herefter vil dit brød med lavt kulhydratindhold blive endnu mere lækkert af at blive ristet på en brødrister. Nyd det!

Endnu en opskrift på brød med lavt kulhydratindhold

Mel til brød med lavt kulhydratindhold

Ingredienser

Tilberedelse

 • Først hakkes mandlerne fint, indtil de bliver til fint pulver, hvis de ikke allerede er hakkede.
 • Forvarm ovnen til 170°C.
 • Bland mandler, husk, gær og salt i en skål. Pisk det hele meget godt.
 • Tilføj gradvist æggehviderne og fortsæt med at piske.
 • Tilføj det varme vand lidt af gangen.
 • Ælt dejen godt. Når dejen er æltet godt, skæres den i mindre stykker (omkring seks). Hav i baghovedet, at dejen vil hæve, så lav ikke brødene for tykke.
 • Til sidst sættes dejen i ovnen og bages i omkring 50 minutter. På dette tidspunkt kan du tilføje mere smag, hvis du ønsker, ved at drysse nogle kerner på toppen.
 • Dit brød med lavt kulhydratindhold er færdigt!

Vi lover dig, at dette brød med lavt kulhydratindhold er lækkert og passer perfekt til næsten enhver fødevare! Tøv ikke med at tilføje syltetøj, smør eller olivenolie og nyd dit lækre hjemmelavede brød!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.