Udskift kommercielt morgenmad med fuldkornsprodukter

Kommercielle kornprodukter fremstilles til salg, så de indeholder usunde ingredienser. Udskiftning af kommercielt korn med fuldkorn vil gavne dit helbred.
Udskift kommercielt morgenmad med fuldkornsprodukter

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vi ved alle, at folk tiltrækkes af forarbejdede fødevarer. Men i dag skal vi se på fordelene ved at erstatte kommercielt morgenmad med fuldkornsprodukter. Selvom kommercielle morgenmadsprodukter kan se meget mere velsmagende ud, er fuldkorn meget sundere.

Det første problem med kommercielt morgenmad er, at de indeholder en stor mængde sukker. Dernæst tilføjes, at deres indpakning måske siger, at de indeholder fibre, men bare ved at læse ernæringsmærket, kan man se, at mængden er ubetydelig.

Det er grunden til, at vi i dagens artikel vil se på nogle af fordelene ved at erstatte kommercielt morgenmad med fuldkorn såsom havreflager, majsflager og hvedekim. Det er meget vigtigt at spise dem i deres naturlige form.

Oprethold en sund vægt ved at udskifte kommercielt morgenmad

Kvinde kommer sukker på cornflakes

Kommercielle morgenmadsprodukter har store mængder sukker, hvilket giver dig lyst til at spise mere af dem. På kun to dage kan du for eksempel tømme hele bøtten. Dette er ikke godt for dit helbred eller for din tegnebog.

Det er præcis, hvad virksomhederne ønsker: At vi spiser for meget af disse produkter ad gangen, så vi er nødt til at købe mere. Normalt er de også dyrere end havre, hvedekim eller cornflakes.

Dernæst tilføjes, at da fuldkorn ikke indeholder sukker, føler du desuden ikke behovet for at fortsætte med at spise dem, indtil du simpelthen ikke kan få mere ned. En anden fordel ved dem er, at de fylder godt, hvilket hjælper på vægttab, hvis det er et af dine mål.

Udskiftning af kommercielt morgenmad med fuldkornsprodukter hjælper dig med at opretholde en sund vægt. Da du ikke har den angst, som sukkerholdige produkter forårsager, spiser du kun den mængde korn, som din krop har brug for. Du fylder så heller ikke dig selv med et helt forarbejdet produkt.

Forbedr sundheden i din tarmkanal med fuldkorn

Hvis du har forstoppelsesproblemer, er det en god ide at udskifte kommercielt morgenmad med fuldkornsprodukter. Det høje fiberindhold i fuldkorn øger ikke kun antallet af sunde bakterier i tarmen, men tillader også afføring at blive blødere, hvilket gør det lettere at komme af med.

Det har mange fordele at forbedre din tarmkanal. Blandt dem er forebyggelse af hæmorroider såvel som forebyggelse af divertikelsygdom . Med en bevidst og sund kost kan du undgå denne form for sygdomme.

Det anbefales dog ikke at spise for mange fuldkorn, hvis du lider af colitis ulcerosa eller hvis du har en tilstand, der forårsager diarré. Dette skyldes, at problemet kan forværres med disse forhold. Det er noget, du bestemt ikke ønsker skal ske.

Fuldkorn hjælper med at reducere kolesterol

Person undgår kommercielt morgenmad

Højt kolesterol er en sygdom, der rammer mange mennesker. Mange er endda nødt til at medicinere for at kontrollere det. Hvis du ikke ønsker at skulle nå disse ekstremer, er en god måde at forblive sund på, at erstatte kommerciel morgenmad med fuldkornsprodukter.

Men hvorfor hjælper fuldkorn med at reducere kolesterol?

Det høje fiberindhold i denne type korn hjælper med at slippe af med dårligt kolesterol (LDL). Det giver mere plads til godt kolesterol. Derfor er det meget bedre at spise en moderat mængde fuldkorn hver dag end at vælge produkter, der lover at reducere det, eller medikamenter, der kan have nogle bivirkninger.

Konklusion og forholdsregler om kommercielt morgenmad

Som du kan se, er det en meget god ide at udskifte kommercielt morgenmad med fuldkornsprodukter. Du skal dog altid se på ernæringsmærket på de produkter, du vil købe. Du finder måske ud af, at det havre, du køber, ikke er så “naturlig” og faktisk er mere forarbejdet, end du troede.

Det kan være irriterende at læse, hvad produkter indeholder, men tænk bare på, at når du først gør det, så ved du hvilke produkter, du vil vælge i fremtiden, og hvilke du ikke længere skal vælge. Derfor er det en værdig indsats, der virkelig kommer dit helbred til gode.

Hvilken type korn køber du normalt? Spiser du forarbejdede eller hele korn? Hele kerner giver dig alle de sunde fordele, som vi nævnte ovenfor, og de sparer dig også penge.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.