Spansk omelet med spinat, chiafrø og spirulina

Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Det giver vores krop de næringsstoffer, vi har brug for i løbet af en dag. Af denne grund er det vigtigt ikke bare at spise morgenmad, men at spise en sund og afbalanceret morgenmad.
Spansk omelet med spinat, chiafrø og spirulina

Sidste ændring: 26 august, 2022

Morgenmad er meget vigtigt for at bevare din energi hele dagen. Derfor er en perfekt måde at starte dagen på at kombinere fordelene ved spinat, chiafrø og spirulina i en velsmagende omelet, der er let at tilberede. Prøv denne lækre omelet med spinat.

For hvem ønsker ikke at starte deres dag med denne lette, sunde og velafbalancerede morgenmad?

Vigtigheden af ​​morgenmad

Morgenmad er ikke kun dagens første måltid; det er også det vigtigste. Efter ikke at have spist hele natten, har kroppen brug for næringsstoffer for at starte dagen godt. Derfor hjælper morgenmad os med at konfrontere de mange fysiske og mentale hindringer, som vi står over for hver dag.

Læs også: 7 Konsekvenser af at springe morgenmaden over

Hvis du er nødt til at vente flere timer før dit næste måltid, er morgenmad desuden nødvendigt for at holde sulten for døren indtil da. Folk, der spiser en god morgenmad, har en tendens til at snacke mindre i løbet af formiddagen og har tendens til at have færre problemer med overvægt.

Så er du klar til at lære alt om fordelene ved en sund og lækker omelet med spinat, chiafrø og spirulina?

Ingredienser: Spinat

Spinat er fyldt med essentielle næringsstoffer og antioxidanter

Denne grøntsag er kendt over hele verden for sine forskellige fordele. Blandt dens mange egenskaber kan spinat hjælpe med at behandle symptomer på mavesår, beskytte mod sygdomme som Alzheimers, forbedre synet og regulere blodtrykket.

Spinat kan også hjælpe med at styrke knogler og forbedre hjerte-kar-sundhed, blandt andet.

Ingredienser: Chiafrø

Chiafrø er kendt for deres evne til at dæmpe din appetit og fremme vægttab

Chiafrø har mange fordele. De er en kilde til omega-3 og omega-6 fedtsyrer og indeholder også vitaminer og antioxidanter.

De mange fordele ved chiafrø inkluderer:

Ingredienser: Spirulina

Spirulina er lavet af mikroskopiske alger og er en fantastisk kilde til proteiner

Spirulina er fremstillet af visse typer blå alger. Det er rigt på polysaccharider og antioxidanter. Det indeholder også aminosyrer som alanin og pantothensyre, der styrker immunforsvaret.

Takket være dets høje koncentration af antioxidanter (E-vitamin, beta-caroten, phycocyanin osv.) kan spirulina desuden hjælpe med at beskytte mod nogle af de skadelige virkninger af visse kræftbehandlinger.

Læs også: Lær om de utrolige sundhedsfordele ved spirulina

Det har desuden endnu flere fordele, ligesom det faktum, at det er et komplekst kulhydrat, der hjælper med at regulere glukoseniveauet. Det hjælper også med at regulere kolesterol i blodet på grund af dets gamma-linolensyre og niacin.

Takket være dets høje koncentration af antioxidanter hjælper spirulina desuden med at bekæmpe gigt. De mineraler, der findes i spirulina, hjælper med at forebygge osteoporose.

Opskrift på omelet med spinat, chiafrø og spirulina

Lækker omelet med spinat

Ingredienser til omelet med spinat

 • 130 gram mel
 • 2 spsk chiafrø
 • 200 gram spinat
 • 190 ml mælk
 • 1 spsk spirulina
 • Olivenolie
 • 50 ml vand

Tilberedelse af omelet med spinat

 • Skyl og tør først spinaten godt.
 • Blødgør derefter chiafrøene i vandet.
 • Sigt derefter melet, kom alle ingredienserne i en skål og rør godt, indtil ingredienserne er blandet godt og er uden klumper.
 • Til sidst hældes blandingen i en gryde med en smule olivenolie og tilberedes på samme måde som en almindelig omelet, indtil den er gylden.

Det var det hele! Start din morgen på den rigtige måde og nyd din sunde og afbalancerede omelet med spinat, chiafrø og spirulina!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bob Capelli, Gerald R. Cysewski, “Potential health benefits of spirulina microalgae”, Nutra foods, 2010, 9(2), 19-26. https://pdfs.semanticscholar.org/c120/3f0060352e36a8d61391d43ee2ab0f3ff5ad.pdf
  • Elena Jovanovski et al. “Effect of Spinach, a High Dietary Nitrate Source, on Arterial Stiffness and Related Hemodynamic Measures: A Randomized, Controlled Trial in Healthy Adults”, Clin Nutr Res. 2015 Jul; 4(3): 160–167.
  • Rahman Ullah et al. “Nutritional and therapeutic perspectives of Chia (Salvia hispanica L.): a review”, J Food Sci Technol. 2016 Apr; 53(4): 1750–1758.
  • F M Cicuttini, “Effect of breakfast on weight and energy intake: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials” BMJ 2019364
  • Katie Adolphus et al. “The effects of breakfast on behavior and academic performance in children and adolescents”, Front Hum Neurosci. 2013; 7: 425.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.