Opskrifter til at lave en lækker spansk appelsinbudding

I denne artikel vil vi vise dig en række metoder til at lave en lækker appelsinbudding. Denne dessert vil blive en succes på dit middagsbord og vil glæde alle dine gæster.
Opskrifter til at lave en lækker spansk appelsinbudding
Eliana Delgado Villanueva

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vidste du, at du kan lave spansk appelsinbudding på flere forskellige måder? Jo, det kan du, og det er meget nemt. Du skal ikke bruge mange ingredienser, og du kan arbejde med de redskaber, du sikkert allerede har i køkkenet.

Trinene er meget nemme at følge, så der er ingen undskyldning for ikke at give dig selv muligheden for at lave denne lækre dessert, der helt sikkert vil imponere dig.

Ved at følge disse instruktioner kan du på få minutter lave en lækker spansk appelsinbudding. Er du klar til at gå i gang?

Klassisk opskrift på en lækker appelsinbudding

Som EcuRed Encyklopædi påpeger, er den spanske appelsinbudding en dessert, hvis tilberedning minder meget om den klassiske spanske æggebudding (svarende til caramelbudding), men med tilføjelse af smagen af citrus fra appelsiner. De påpeger dog også, at der også kan bruges andre citrusfrugter som mandariner eller klementiner.

Under alle omstændigheder er det en perfekt dessert, som man kan nyde sammen med familien ved særlige lejligheder. Dens hovedbestanddel, appelsin, er rig på A-, C- og E-vitamin, kalium, magnesium og antioxidantstoffer, der gavner sundheden, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Den indeholder også mælk, som ifølge en udgivelse i Food & Nutrition Research, bidrager til at opfylde kroppens ernæringsmæssige behov. Vi bør dog påpege, at den som enhver dessert indeholder sukker og fedt, og at den bør indtages med måde.

Vi foreslår endda, at du først rådfører dig med din ernæringsekspert, da disse typer desserter ikke passer til alle typer kostvaner. Men hvis du er sund og spiser godt, kan du sandsynligvis nyde den uden problemer. Her er opskriften!

Ingredienser

 • 4 æg
 • 2 appelsiner
 • 1,2 dl vand
 • 8 spiseskefulde sukker
 • 2,4 dl mælk
 • 1 spiseskefuld citronsaft
 • Valgfrit: 1 spiseskefuld appelsinblomstvand (10 ml)

Sådan laver du karamellen

 • Det første skridt til at lave denne dessert er at forberede karamellen. For at gøre dette skal du opvarme vandet med halvdelen af sukkeret ved lav varme.
 • Tilsæt citronsaft, og rør godt rundt, så sukkeret opløses korrekt.

Hvordan man laver appelsinbudding i ovnen

 • Når sukkeret er opløst, stopper du med at røre og lader gryden stå på varmen. Efter et par minutter vil vandet begynde at blive lidt mørkere.
 • Når det er blevet gyldent, og overfladen er tæt, er karamellen klar. Så nu kan du fordele den på kanterne i den form, du skal lave budding i.
Nogle appelsiner på skærebræt
 • For at fortsætte med at lave denne lækre appelsinbudding skal du presse appelsinerne for at få så meget saft som muligt ud, og blande det sammen med resten af ingredienserne i din blender. Blend ingredienserne ved høj hastighed i et par minutter for at opnå en ensartet blanding.
 • Når blandingen er blendet godt og bliver skummende, hælder du den i formen oven på karamellen og koger den over en dobbeltkoger i ovnen. Det gør du ved at bruge en dyb bakke halvt fyldt med vand, og sæt buddingformen ovenpå den. Du kan også bruge en godt tildækket trykkoger.
 • Bag buddingen ved 200 ºC, og sørg for, at det er over- og undervarme. Lad buddingen bage i en halv time, og stik derefter i den med et spyd for at tjekke konsistensen og se, om den er klar. Til sidst tages formen ud af ovnen, og buddingen får lov at køle af, inden den serveres i skåle eller på tallerkener.

Hvordan man laver appelsinbudding i mikrobølgeovnen

 • Hvis du ikke har en ovn eller ikke har lyst til at bruge den, kan du også lave denne opskrift i mikrobølgeovnen. For at gøre det skal du bruge en mikrobølgeovnssikker kageform og fordele karamellen rundt i den, før du hælder resten af ingredienserne i som i ovenstående opskrift.
 • Tilbered buddingen ved at sætte blandingen i mikrobølgeovnen i 10 minutter ved middel styrke. Efter denne tid lader du den stå et par minutter mere i mikrobølgeovnen, hvorefter du tænder den igen og bager budidngen i tre minutter mere, denne gang ved høj styrke.
 • På dette tidspunkt bør den være næsten færdig. Men hvis du kan se, at blandingen stadig er lidt flydende, kan du fortsætte med at bage den et minut ad gangen og lade den stå et minut imellem, indtil den er færdig og har den rette konsistens.
Appelsinskræller

Sådan laver du en tyk appelsinsirup

For at forstærke appelsinsmagen i din budding kan du opgradere opskriften lidt ved også at lave en appelsinsirup.

 • Det første skridt til dette er at rive appelsinskrællen i tynde strimler, inden du presser appelsinerne. Disse strimler skal komme fra den mest orange del af frugten, så prøv at fjerne alle hvide, bitre dele.
 • Når det er gjort, koges de i en gryde med vand, og når det koger, fjernes skrællerne for at forhindre, at siruppen får en alt for bitter appelsinsmag. Tilsæt derefter fire spiseskefulde sukker og fire spiseskefulde vand, og lad det varme op igen, indtil det koger.
 • Lad det koge i 5-10 minutter, og hold øje med, om det danner en tyk sirupsagtig sauce. Når det er sket, slukker du for varmen og tager gryden af blusset.
 • Som afslutning kan du tilføje nogle fine skiver appelsin uden skræl for at fremhæve smagen, mens blandingen køler af.

Afsluttende kommentarer

Med disse retningslinjer vil du kunne lave denne lækre appelsinbudding, som du kan slutte af med at pynte på tallerkenen med et par strimler appelsinskræl eller appelsinskiver. Hvorfor prøver du ikke at lave denne lækre opskrift med appelsin?

Det kan interessere dig ...
To appelsinkage opskrifter med sunde ingredienser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
To appelsinkage opskrifter med sunde ingredienser

Appelsiner hjælper os med at producere kollagen, røde blodlegemer. Lær at lave en lækker hjemmelavet appelsinkage her i artiklen. • Franke AA, Cooney RV, Henning SM, Custer LJ. Bioavailability and antioxidant effects of orange juice components in humans. J Agric Food Chem. 2005;53(13):5170–5178. doi:10.1021/jf050054y
 • Thorning TK, Raben A, Tholstrup T, Soedamah-Muthu SS, Givens I, Astrup A. Milk and dairy products: good or bad for human health? An assessment of the totality of scientific evidence. Food Nutr Res. 2016;60:32527. Published 2016 Nov 22. doi:10.3402/fnr.v60.32527
 • Martínez, O., et al. “Desarrollo y evaluación de un postre lácteo con fibra de naranja.” Vitae 15.2 (2008).
 • Roux, M., y Brigdale, M. La pasión por los postres. Elfos, 1998.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.