Planter der hjælper dig med at sove

Urter er en af de mest anbefalede muligheder til at befordre udhvilning. Udover at tage dem som te, kan du drage fordel af mange af dem ved hjælp af et ekstrakt.
Planter der hjælper dig med at sove

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Hvis du har svært ved at sove eller vågner om natten og ikke kan falde i søvn igen, kan du nyde fordelene ved nogle hjemmelavede te. I denne artikel fortæller vi dig om de bedste planter til hjælpe dig med at sove og vågne op hver morgen med fornyet energi.

Plante teer til at sove bedre

At drikke en lækker te, der giver dig mulighed for at sove om natten, synes måske ikke muligt.

Der er dog mange planter, der hjælper os med dette vanlige problem. Frem for alt hjælper de mennesker, der bor i byen, eller som har for mange bekymringer.

Vær opmærksom på følgende urter med beroligende og afslappende egenskaber. Disse vil hjælpe dig med at sove bedre.

Baldrian

Dette er en af ​​de mest berømte urter, der hjælper dig med at sove på grund af dens beroligende virkninger. Det er blevet brugt siden oldtiden. Det var endda kendt i Rom og Grækenland for dets afslappende egenskaber.

Baldrian er af asiatisk oprindelse, selvom den også vokser i Europa og Amerika. Dens ekstrakt bruges både i medicin og i fytoterapi.

Denne plante har mange æteriske olier med afslappende og spasmolytiske egenskaber. Den hjælper også med at bekæmpe angst og stress.

Det øger antallet af timer, hvor du sover uafbrudt. Og denne plante giver dig en fantastisk rolig følelse. Du kan drikke op til 3 kopper baldrian te per dag.

Lavendel

Lavendel

Kendt for sin smukke farve og duft er lavendel en af ​​de mest afslappende urter, der findes. Det hjælper dig også til at sove dybt.

Drikning af lavendel te før du går i seng betyder at få en behagelig og genoprettende nats søvn.

Din krop og dit sind vil blive helt fredelig. Plus, du vil være i stand til at forlade din søvnløshed, stress, angst og depression.

Du kan også bruge æterisk lavendel olie til at parfumere dine puder og din pyjamas. Dette virker naturligt beroligende.

En anden mulighed er at tage et bad med nogle lavendel grene flydende i vandet.

Passionsblomst

Også kendt som Passiflora, denne plante meget effektiv til at hjælpe dig ved sengetid. Dette skyldes, at den giver naturlige søvnmidler.

På grund af dette anbefales det til folk, der ikke kan falde i søvn. Det hjælper også folk, der vågner op om natten. Det er perfekt til at nyde en afslappende, fredelig og beroligende søvn.

Passion blomster bruges også som en naturlig behandling mod stress og angst.

Dette let beroligende middel giver dig generel trivsel. Plus, det er en god kilde til alkaloider. De aktive ingredienser i alkaloider blev brugt til at skabe lægemidler til beroligelse.

Du kan drikke det som en te eller tage det i kapsler eller med tinkturer og olier.

Tilia

Tilia te

Dette er også kendt som “lime tree” eller “linden“. Dette er en af de mest magtfulde urter til søvn fordi det er afslappende, beroligende og søvndyssende.

Tilia er antispasmodisk. På grund af dette afslapper det dine muskler.

Det reducerer dit blodtryk og renser dine luftveje.

Det har mange komponenter, der ligner dem i baldrianen.

Det har også vanddrivende egenskaber. Som følge heraf anbefaler vi ikke at drikke det før du går i seng, men snarere om aftenen.

Kamille

Denne urt er kendt for sine hvide og gule blomster og dens lækre smag i te. Kamille tilhører daisy familien. Siden oldtiden er det blevet brugt i beroligende og afslappende behandlinger.

Udover at drikke det i te, kan du bruge ekstrakter, kapsler og æteriske olier.

Kamille afslapper dine muskler takket være en komponent kaldet apigenin. Dette beroliger dit centrale nervesystem.

Denne plante befordrer søvnløshed og giver dig mulighed for at sove og blive i søvnen.

Humle blomster

Humleblomst

Disse blomster er opdelt i to grupper: maskulin og feminin. Sidstnævnte, med deres koniske form, er dem, vi anbefaler til at behandle søvnløshed naturligt.

De har en betydelig mængde volatile olier, der får din hjerne til at slappe af.

Humle blomster er også gode til at regulere angstfulde tilstande og neurose.

Blandt dens mange anvendelser skiller nogle sig ud. Det stimulerer din appetit, er et naturligt antiseptisk middel, og er et kraftigt vanddrivende middel. På grund af dette anbefaler vi, at du ikke drikker det om natten.

Rosmarin

Dette bruges ofte til madlavning. Rosemarin giver smag til dine måltider og er også kendt for sin intense duft.

Denne urte består af flavonoider, mineraler, æteriske olier og phenoler. Alle disse tilskynder muskuløs afslapning og giver dig mulighed for at sove.

Du kan drikke rosmarin te. Eller du kan bruge denne aromatiske urt i dine måltider.

Saint John’s Wart

Dette er et lægemiddel, der hovedsagelig anvendes til behandling af depression og angst. Det bruges også til at behandle søvnløshed og løs eller afbrudt søvn.

Saint John’s Wart øger produktionen af ​​hormonet serotonin i din hjerne. Dette er hormonet, der har ansvaret for at regulere søvn.

Det kan indtages i te eller i kapsler. Begge disse måder findes i sundhedsfødevarebutikker.

Andre planter, der hjælper dig med at sove bedre er:

  • Citronmelisse
  • Mynte
  • Citron verbena
  • Valmue
  • Verbena

Prøv dem og se om de hjælper dig med at sove bedre!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.