Prøv disse 7 tips til at opnå vægttab mens du sover

Selvom man bør undgå at spise en sen middag eller meget store portioner, kan man stadig nyde en te, før man går i seng. Dette vil fremme bedre søvn og berolige ens appetit
Prøv disse 7 tips til at opnå vægttab mens du sover
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Fedme og at være overvægtig er blevet seriøse offentlige sundhedsproblemer, som har vist sig at være en stor udløser for sygdomme såsom diabetes og højt blodtryk. Fysisk inaktivitet og at følge en dårlig kost er de mest kendte årsager, men der er andre faktorer, der har meget at gøre med denne epidemi. Blandt dem er ens søvnvaner. Disse har en stor virkning på en stofskifte og kroppens evne til at tabe sigDer for vil vi dele denne artikel med dig, hvor vi vil fortælle dig om hvordan du kan opnå et vægttab mens du sover.

Det, der bekymrer eksperterne, vedrørende dette emne er det faktum, at flere og flere patienter har problemer med at falde i søvn og få rigelige mængder søvn om natten. Dette påvirkes af ens vaner, før man går i seng. Det indebærer det tidspunkt, hvor man spiser på, og typen af mad, som man vælger. Fordi man bliver nødt til at synkronisere sine måltider og søvn for at kunne opretholde en stabil vægt, så er det en god idé at begynde at inkorporere nogle få tricks i sin aftenrutine.

Her er syv tips til at opnå vægttab, mens du sover, som vi vil dele med dig i dag. Læs med!

1. Vælg fødevarer, der er rige på tryptophan

tryptophan

Tryptophan er en væsentlig aminosyre, hvis funktion er at hjælpe kroppen med at opbygge proteiner.

Det er forbundet med en øgelse af ens serotonin-niveau. Dette er en neurotransmitter, der regulerer søvn.

Tryptophan er at finde i mange fødevarer, hvoraf de fleste af dem er animalske:

 • Mælk og mælkeprodukter
 • Æg
 • Kød
 • Fisk
 • Bananer

Ved at tilsætte blot et kvart gram af dette stof til sin middag, vil man have større chancer for at få en rolig søvn.

Kunne du tænke dig at vide mere?

Naturligt middel mod snorken og søvnapnø

2. Undgå forstyrrelser og opnå et vægttab mens du sover

Når man sover i mindst otte timer i døgnet uden forstyrrelser, vil det booste niveauet af et væksthormon, der nedbryder fedt og er forbundet med lave fedmerater.

For at opretholde passende niveauer bør man være sikker på, at man får en god nats hvile uden forstyrrelser, som kan forkorte ens søvnrytme.

Undgå ting som:

3. Spis ikke for meget

middag

Man bør ikke gå i seng på en tom mave, men det er heller ikke anbefalet, at man spiser for meget før sengetid.

Det perfekte måltid bør indeholde mellem 15 og 25% af ens daglige kalorieindtag. Hvis man får mere end dette, kan det påvirke ens vægtøgning og problemer med at sove.

Problemet er, at kroppen kan blive overfyldt i løbet af fordøjelsesprocessen. Dette kan forårsage ubehag og problemer med at sove.

Den værste effekt er dog, at ens stofskifte vil falde, hvilket fortsætter den efterfølgende dag.

4. Undgå at spise en sen middag

Det er forbundet med fedme at spise middag for sent om aftenen, fordi man forbrænder mindre energi og har en tendens til at indtage for mange kalorier.

Det er anbefalet at spise middag mindst tre timer, før man går i seng, så ens krop har tid til at udføre hele sin fordøjelsesproces.

Mange kure for vægttab mislykkedes, fordi folk indtager få kalorier ved morgenmaden og frokost, mens de overskrider deres behov ved aftensmaden.

5. Drik te for at fremme vægttab

te

En af de bedste vaner til vægttab, som man kan vedtage før sengetid, er at drikke te.

Det fremkalder ikke blot en dybere søvn, men det hjælper også med at gøre kroppen afslappet og stille ens appetit.

De følgende anbefales:

 • Kamille
 • Mynte
 • Lavendel
 • Baldrian
 • Linden

6. Få motion

Selvom det ikke er den bedste idé at træne lige før sengetid, så er det stadig vigtigt at få noget motion hver dag. Det bør finde sted mindst fire timer, før man går i seng.

Fysisk aktivitet gør ens krop afslappet, mindsker stress og hjælper en til at fortsætte med at forbrænde kalorier og fremme vægttab, selv når man hviler sig.

7. Hold værelset mørkt for at opnå et vægttab mens du sover

vægttab

Når man går i seng, så vær sikker på, at hele værelset holdes mørkt for at undgå forstyrrelser, mens man sover.

Lys sænker udskillelsen af et hormon, der er kendt som melatonin. Dette udløses for at hjælpe en med at slappe af og falde i en dyb søvn.

Hvis det er muligt, så prøv at undgå at blive udsat for skarpt lys i timen inden, at du går i seng.

Personer, der opretholder et godt søvnmiljø, har op til 21% mindre risiko for at blive overvægtige i forhold til de personer, som sover steder, hvor der er meget lys.

Prøv at vedtage alle dise gode vaner i din hverdag, for de har meget at gøre med at bevare et sundt stofskifte og vægt.

Selvfølgelig bliver du også nødt til at lave andre tilpasninger af din livsstil, hvis du virkelig vil opnå vægttab mens du sover

Det kan interessere dig ...
Disse juicer vil hjælpe dig med dit vægttab på ingen tid
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Disse juicer vil hjælpe dig med dit vægttab på ingen tid

Leder du efter nogle lækre og nærende fødevarer, der kan hjælpe dig med at accelerere dit vægttab? Disse juices vil hjælpe dig med at tabe dig på i... • Amzallag, William. “De perder peso, al control del peso.” Revista cubana de investigaciones biomédicas 19.2 (2000): 98-115.
 • Cañamares, Esteban, and Esteban Cañamares Medrano. ¿ Por qué no puedo adelgazar?: las causas psicológicas de la obesidad. Vol. 3. EDAF, 2002.
 • Rodríguez-Rodríguez, E., et al. “Percepción del peso corporal y medidas adoptadas para su control en población española.” Nutrición Hospitalaria 24.5 (2009): 580-587.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.