Planter der kan bruges som naturlige flåt- og loppemidler

Både lopper og flåter kan genere vores kæledyr og forårsage ubehag og sygdom. I stedet for at bruge kemikalier, der kan være skadelige og meget dyre, kan du anvende alle disse planter som yderst effektive naturlige afskrækkelsesmidler.
Planter der kan bruges som naturlige flåt- og loppemidler

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er ikke noget mere irriterende for vores kæledyr end lopper og flåter. Ofte, i vores iver for at fjerne dem, tager vi kemikalier i brug, der kan skade deres hud og som kan forårsage allergier. Nedenfor vil vi vise dig, hvordan du kan bruge visse planter som naturlige flåt- og loppemidler til dit kæledyr.

Lopper er små insekter, der hopper lange afstande og lever af blod efter at have brudt gennem huden med deres bid. De kan forårsage skader på huden, der resulterer i, at dit kæledyr klør sig voldsomt, hvilket kan føre til, at de gør skade på sig selv. Disse små insekter kan også forårsage anæmi og kan overføre parasitter til kæledyr.

Hvad flåter angår, er de små mider, der overfører parasitter til varmblodede dyr som hunde, kaniner, får og mennesker. De kan gemme sig i børns hovedbunde.

I denne artikel vil vi vise dig nogle planter du kan bruge som forebyggende midler mod disse skadedyr.

Planter som naturlige flåt- og loppemidler

Ved at dyrke disse planter kan du eliminere eller mindske antallet af disse irriterende insekter og samtidig fylde din have med liv og farve. Du kender måske allerede til mange af de fordele, som naturen kan give os, og nu kan du tilføje endnu flere!

Mint kan bruges som naturlig middel til forebyggelse af lopper og flåter

Mint

Mint er en plante med en forfriskende aroma. Derudover er det en af de mest populære metoder til at fjerne lopper og flåter, da det er sikkert for dine kæledyr.

Du skal imidlertid være forsigtig, fordi dette er en plante, der spredes let og kan overtage hele din have. For at undgå dette skal du sætte planterne i potter.

Hvidløg

Hvidløg virker naturligt afstødende på flåter

Plantning af hvidløg i din have er en fantastisk måde at forhindre flåter i at genere dine kæledyr. Du kan også knuse nogle fed og sprede dem rundt om kanten af dit kæledyrs seng.

Hvidløg har en stor naturlig afskrækkende effekt på andre skadedyr og selvfølgelig flåter. Pas på, hvis du har katte, da det kan være skadeligt for dem.

Læs også:

Rosmarin

Rosmarin har mange gode egenskaber

Denne plante vokser naturligt i Middelhavsområdet. Hvis du plejer den godt, kan den også vokse godt i andre klimaer.

Udover at rosmarin er meget effektivt som naturligt afskrækkende middel, har den to andre egenskaber: Den har en lyseblå blomst, der er god som dekoration, og det er en god kilde til aminosyrer og er perfekt som krydderi.

Krysantemum

Krysantemum er en meget dekorativ plante

Denne plante er fantastisk til at dekorere din have på grund af sine smukke, farverige blomster. Den holder også flåter og lopper væk fra dit hjem. Denne blomst bekæmper også lus og kakerlakker.

  • Plant krysantemum i udkanten af din have eller omkring andre planter.

Lavendel, et af de bedste naturlige flåt- og loppemidler

Lavendel er det mest populære middel mod lopper og flåter

Lavendel er en del af mintfamilien. Det er en meget smuk plante med meget farverige blomster og en fantastisk lugt. Denne plante er ekstremt sikker for kæledyr. Og foruden at holde lopper og flåter væk, afskrækker den også møl og myg. Det er nogle af grundene til, at det er en af de mest populære blomster at plante i haven.

Læs også:

Katteurt

Denne urt er meget lig med mynte og katte elsker den. Den udskiller en intens menthol lugt, der virker tillokkende på katte samtidig med at de beskyttes mod lopper.

Dens blade bruges ofte til kattelegetøj.

Citrongræs

Citrongræs har mange egenskaber, herunder at det virker antiseptisk, kan bruges som fordøjelsesmiddel og er et naturligt afskækkelsesmiddel mod lopper. Det bruges ofte i madlavning på grund af sin intense duft og smag.

Tusindfryd

Tusindfryd har smukke hvide blomster med hvide blade og et gult centrum. Dens skønhed gør den til en meget populær blomst at have i haven. Den har også meget gode loppe-, myg- og flueafskrækkende egenskaber, og er ikke farlig for dine kæledyr.

Du kan gnide blomsternes blade direkte ind i dit dyrs pels.

Salvie

Denne plante vokser vildt mange steder, men den kan også plantes i terrasser og haver.

Salvie virker naturligt afskrækkende på lopper, og lugter godt. Den er meget sikker for kæledyr og dets aroma tredobler efter at det har regnet. Plant salvie i din have og nyd fordelene.

Både lopper og flåter kan genere vores kæledyr og forårsage ubehag og sygdom. I stedet for at bruge kemikalier, der kan være skadelige og meget dyre, kan du anvende alle disse naturlige flåt- og loppemidler. De er også et ideelt supplement til at forbedre din haves skønhed.

Det kan interessere dig ...
6 naturlige måder at slippe fuldstændigt for flåter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 naturlige måder at slippe fuldstændigt for flåter

Flåter er bittesmå insekter i samme familie som edderkopper, mider og skorpioner. Udover at være ubehagelige skadedyr, bærer de også en lang række ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • LNI Carlos Adrián Pizarro Ríos. Ideas Para Una Casa Ambiental. Palibrio, 2013. 
  • Jorge de las HerasConcepción FabeiroRamón Meco. Fundamentos de agricultura ecológica: realidad actual y perspectivas. Universidad de Castilla La Mancha, 2003.
  • James A. Duke. La Nueva Farmacia Natural: Alimentos curativos para prevenir y tratar más de 75 males comunes. Rodale, 2010.
  • Youssefi MR, Ebrahimpour S, Rezaei M, Ahmadpour E, Rakhshanpour A, Rahimi MT. Dermatitis caused by Ctenocephalides felis (cat flea) in human. Caspian J Intern Med. 2014;5(4):248–250.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.