Du plejer din hud, når du plejer dine tarme

Når din tarm er forgiftet, kan din hud vise det, da din krop bliver kvit for toksiner gennem din hud.
Du plejer din hud, når du plejer dine tarme

Sidste ændring: 09 august, 2022

Der er mange mennesker, der er usikre på deres hud. Måske har du det også sådan. Måske har du haft akne i  puberteten. Derfor vil du måske gerne pleje din hud bedre. Der er mange interessante metoder. Du plejer din hud ved at have sunde tarme.

Der er mange produkter i butikkerne til behandling af tør hud med anti-rynke, anti-age egenskaber mv. Men du skal også huske på, at ydersiden af din krop kan afspejle, hvad der sker indvendigt.

Både det indvendige og udvendige påvirker din huds sundhed

Tarme og hud

Først og fremmest bør du ikke glemme din hud er direkte forbundet med din krops vitale funktioner.

Faktisk er nogle hudsygdomme som akne, rosacea, eksem, dermatitis eller psoriasis tydelige symptomer på, at der sker mere i din krop.

Medicin til helbredelse af din hud

Du skal gå dybere end overfladeproblemet, især ved hudproblemer og helbredelse.

Du skal behandle det på en funktionel måde. Det betyder at bruge et “funktionelt medicinsk system.” Denne form for medicin kan finde ud af årsagerne til visse smerter i sammenkoblede systemer i din krop.

For eksempel behandler funktionel medicin akne og mange andre hudsygdomme. Disse omfatter inflammation forårsaget af en autoimmun reaktion. I alle disse tilfælde fokuserer funktionel medicin på at personliggøre den opmærksomhed, hver person får, og deres individuelle behov.

Læs også: Smoothie med mandel og ingefær, der giver smuk hud

Glat hud

Du plejer din hud, når du plejer dine tarme

For at helbrede tarmene, skal du først få laboratorietest udført. Disse tests analyserer dit fækal stof og tester tarmene. De tager også et kig på sundheden på din mikrobiom.

Testene gør dette for at opdage niveauet af bakterier, du har. Det betyder, at du kan have flere dage med en række tests.

Blodprøver

Med en blodprøve kan du opdage, om dit tarmforsvarssystem er blevet påvirket.

Visse ufordøjelige partikler af mad og bakterier kan frigives i dit blod. Dette medfører en inflammatorisk reaktion i din krop.

Læs også: Aubergineekstrakt til at reducere kolesterol

Fødevarer der helbreder dine tarme og plejer din hud

Granatæble

De mest skadelige fødevarer til tarmene er forarbejdede fødevarer. Disse har giftige ingredienser i deres makeup. Ingen af ​​disse produkter kan fordøjes korrekt.

Der er dog også mange gavnlige fødevarer.

Blandt de fødevarer, der hjælper dig med at reparere forbindelsen mellem tarmene og din hud er:

Ben bouillon

Næsten alle har set dette i deres hjem fra en ung alder. Dette er en traditionel helbredende mad. Plus, det indeholder kollagen. Denne forbindelse er meget gavnlig for helbredelse af din hud og tarm.

Urteteer

Der er nogle urteteer, der er meget effektive til at kurere kroniske infektioner.

En af dem hedder “Swedish bitters.” Dette har vist sig effektivt til at helbrede visse sygdomme. Det er også godt til at balancere din mavesyre.

Grønne og fermenterede grøntsager

Nogle gærede grøntsager er gode produkter til at give din interne biom gavnlige probiotika. Disse fødevarer hjælper tarmene. De hjælper også indirekte din hud.

Det er en god idé at inkludere disse fødevarer i din kost:

  • Sauerkraut
  • Kimchi

Lever

Dette er også et fremragende produkt, der er rig på bio-tilgængelige næringsstoffer. Du bør dog ikke spise det for meget.

Kokosolie

Nogle fedtstoffer er grundlæggende for at helbrede forbindelsen mellem tarmene og din hud. Kokosolie giver dig naturlige antimikrobielle næringsstoffer. Derudover er det meget gavnligt for at hjælpe din hud.

Gærede drikkevarer der plejer din hud

Visse gærede laktosedrikke, som kefir, er rige på meget gavnlige probiotika. Dette er godt for din hud. Derudover er det blevet vist, at de får den til at se bedre ud.

Fermenteret torskeleverolie er en anden velkendt helbredende ingrediens. Denne olie er rig på visse næringsstoffer som vitamin A, D og K2. Derudover er det en interessant kilde til heling af din hud.

Forbindelsen mellem tarmene og din hud

Psoriasis er et af de mest karakteristiske eksempler på din krop forsøger at slippe af med indre toksiner. For at gøre det filtrerer den toksinerne gennem dine tarmvægge. Dette er kendt som “permeabelt tarmsyndrom.”

Forskellige studier har vist, at patienter, der lider af lignende sygdomme, som Crohns sygdom og ulcerøs colitis også har vist hudproblemer.

Hertil kommer, at cøliaki ofte forårsager hudproblemer. Høj glutenintolerance dukker op som uregelmæssigheder i huden.

Det kan interessere dig ...
6 fantastiske ting du kan bruge aktiveret trækul til
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 fantastiske ting du kan bruge aktiveret trækul til

Aktiveret trækul er et plantebaseret stof, der har eksisteret i årtier på grund af dets evne til at absorbere kemikalier, metaller og toksiner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • U.S. Department of Health and Human Services. (2010). How Tobacco Smoke Causes Disease: The Biology and Behavioral Basis for Smoking-Attributable Disease: a report of the Surgeon General. Surgeon General Report. https://doi.org/10.1037/e590462011-001
  • Buchen, L. (2010). Microbiology: The new germ theory. Nature. https://doi.org/10.1038/468492a
  • Noblett, K. L., & Cadish, L. A. (2014). Sacral nerve stimulation for the treatment of refractory voiding and bowel dysfunction. American Journal of Obstetrics and Gynecology. https://doi.org/10.1016/j.ajog.2013.07.025

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.