Portugisiske cremetærter: En lækker dessert

Portugisiske cremetærter er typiske for dette land. De kan også tilberedes derhjemme på en enkel måde og opnå fremragende resultater
Portugisiske cremetærter: En lækker dessert

Sidste ændring: 04 oktober, 2023

Portugisiske cremetærter er en af de mest typiske søde sager i landet. De bliver bagt i næsten alle konditorier i Portugal. Selvom opskrifterne kan variere fra sted til sted, er de alle baseret på en række ens ingredienser.

Vi vil lære dig, hvordan du tilbereder disse delikatesser derhjemme, så du kan overraske dine gæster.

Hvordan tilbereder man portugisiske cremetærter?

Før vi ser på opskriften på portugisiske cremetærter, skal det bemærkes, at det er en bedre løsning at tilberede denne type dessert derhjemme end at købe den industrielle version.

Sidstnævnte indeholder ingredienser som simpelt sukker, transfedt og kunstige tilsætningsstoffer. Disse produkter kan ændre betændelsesniveauet i vores kroppe, hvilket øger risikoen for at blive syg.

Så hvis du har tid og lyst til at tilberede disse delikatesser derhjemme, må du ikke gå glip af denne opskrift.

Creme i en stor skål
Cremetærter er nemme at tilberede og smager dejligt.

Ingredienser

Hvis du vil tilberede nogle udsøgte portugisiske cremetærter derhjemme, skal du bruge følgende ingredienser:

 • 1 liter sødmælk
 • 500 gram hvidt sukker
 • 100 gram hvedemel
 • 12 æggeblommer
 • 600 gram butterdej
 • Skallen af en halv citron
 • En stang kanel
 • Smør
 • Metalforme

Fremgangsmåde – dejen

 1. Skær aflange firkanter af butterdejen.
 2. Rul dem ud til en cylinder på ca. 3 cm i bredden.
 3. Smør formene, der skal bruges, med smør, og læg en dejcylinder i hver. Normalt er det bedst at bruge små æggekageforme, da det ikke altid er nemt at finde nogle, der passer til disse kager.
 4. Prik dejen med en gaffel rundt i kanten, og lad den hvile i 20 minutter. Gradvist vil den tage form af formen.

Fremgangsmåde – cremen

 1. Hæld 200 ml mælk i en kop, og tilsæt melet. Pisk det godt sammen, og sæt det til side.
 2. Opvarm resten af mælken med citronskal og kanel i en gryde, så det trækker.
 3. Når det koger, tilsættes melblandingen gradvist under omrøring.
 4. Når det koger igen, fjernes citronskallen og kanelstangen.
 5. Tilsæt sukkeret til blandingen.
 6. Efterhånden vil konsistensen af blandingen blive tykkere.
 7. Sluk for varmen og lad den stå i 10 minutter.
 8. Skil æggeblommerne fra æggehviderne.
 9. Pisk æggeblommerne let i en skål, og sigt dem igennem en sigte, før du blander dem med resten af ingredienserne.

Endnu en god opskrift fra Portugal: Brød af Gud: En lækker portugisisk dessert

Fremgangsmåde: Bagningen

På dette tidspunkt er alt, hvad der er tilbage, at samle kagerne og bage dem. Denne proces er den enkleste, men du skal følge trinene.

 1. Forvarm ovnen til 220 grader celsius i 5 minutter.
 2. Anbring formene på bagepladen.
 3. Fyld dem med cremen.
 4. Bag kagerne i 15 til 20 minutter, indtil overfladen er gyldenbrun.
 5. Lad kagerne køle lidt af, og så er de klar til at blive spist.

Du er måske også interesseret i: Lær at lave verdens bedste chokoladetærte

Kontraindikationer for portugisiske cremetærter

Cremetærter
Indtagelse af kager og desserter bør være sporadisk. Det er bedst at lave dem derhjemme.

Portugisiske cremetærter er meget velsmagende, men vær forsigtig med dem, hvis du har en metabolisk lidelse. I så fald er det bedst at begrænse indtaget af simple sukkerarter, da det kan være kontraproduktivt. Nogle muligheder såsom ketogen diæt har vist sig at være et godt alternativ til at forbedre glukosemetabolismen og håndtere lidelsen godt.

På den anden side er det sandt, at et højt forbrug af simple kulhydrater kan føre til, at du bliver overvægtig. Det viser forskning offentliggjort i tidsskriftet Current Diabetes Reports.

For at undgå dette problem er det tilrådeligt at basere kosten på indtagelse af friske fødevarer og begrænse forekomsten af kulhydrater med et højt glykæmisk indeks. Men hvis de optræder lejlighedsvis, bør det ikke give anledning til bekymring.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at disse næringsstoffer kan være nødvendige i visse sammenhænge. Et eksempel er, når du udfører højintensiv træning. De er den vigtigste energikilde til denne type aktivitet. Desuden kan de, hvis de kombineres med proteiner af høj biologisk værdi, hjælpe dig med at restituere bagefter, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Nutrients.

Tilbered portugisiske cremetærter derhjemme

Som du har set, er det nemt at tilberede portugisiske cremetærter derhjemme. Hvis du følger de trin, vi har givet dig, vil du opnå et fantastisk resultat ud fra et organoleptisk synspunkt. De er fremragende som tilbehør til kaffe eller te om eftermiddagen. De kan endda fungere som en dessert. Selvfølgelig altid med måde, da de indeholder sukker.

Afslutningsvis skal du huske, at når du vil forbedre dit generelle helbred, er det tilrådeligt at etablere en række gode vaner ud over at passe på din kost. Det er vigtigt at dyrke motion regelmæssigt og især fokusere på styrketræning. På den måde vil den indre inflammation blive holdt under kontrol.

Det kan interessere dig ...
Sådan laver du en sukkerfri pæretærte
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan laver du en sukkerfri pæretærte

Traditionel pæretærte er et godt eksempel på en frugtdessert, der er både sund og velsmagende. Prøv denne opskrift på sukkerfri pæretærte.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Dashti, H. M., Mathew, T. C., & Al-Zaid, N. S. (2021). Efficacy of Low-Carbohydrate Ketogenic Diet in the Treatment of Type 2 Diabetes. Medical principles and practice : international journal of the Kuwait University, Health Science Centre30(3), 223–235. https://doi.org/10.1159/000512142
 • Yoshida, Y., & Simoes, E. J. (2018). Sugar-Sweetened Beverage, Obesity, and Type 2 Diabetes in Children and Adolescents: Policies, Taxation, and Programs. Current diabetes reports18(6), 31. https://doi.org/10.1007/s11892-018-1004-6
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.