Opskrift på panamansk chocao: En lækker dessert lavet med bananer

Vi viser dig, hvordan du laver panamansk chocao, som er en dessert med umodne bananer som hovedingrediens, og som giver masser af energi og kalium.
Opskrift på panamansk chocao: En lækker dessert lavet med bananer
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Panamansk chocao er en dessert med fremragende næringsværdi. Den er lavet med umodne, grønne bananer. Det er en frugt med et højt indhold af kalium, proteiner og folinsyre. I nogle kulturer anses den faktisk for at være en superfood.

Under alle omstændigheder er det et glimrende alternativ til at indføre i kosten og øge variationen. Desuden er denne ret let at tilberede. Vi vil fortælle dig alt, hvad du skal vide for at opnå det bedste resultat.

Hvordan tilberedes panamansk chocao?

Panamansk chocao

Den vigtigste ingrediens i panamansk chocao er banan.

Ingredienser

For at tilberede en udsøgt chocao skal du bruge følgende ingredienser:

 • 15 umodne bananer
 • 2 pakker kanelstænger
 • 1 stykke ingefær
 • 1 kokosnød i strimler
 • 2,4 dl kondenseret mælk

Fremgangsmåde

 1. Mos bananerne, og læg dem i en gryde med kogende vand.
 2. Kog i ca. 3 minutter.
 3. Tilsæt kanel sammen med den finthakkede ingefær.
 4. Tilsæt derefter kokosnødden, og kog videre, indtil alle ingredienserne er godt blandet.
 5. Til sidst tilsættes mælken og serveres.

En anden opskrift på panamansk chocao

Vi vil vise dig en anden alternativ måde at tilberede panamansk chocao på. I dette tilfælde er de ingredienser, der skal bruges, følgende:

 • 6 modne bananer
 • En revet kokosnød
 • 1 stykke ingefær
 • 1 teskefuld salt
 • Honning eller sukker efter smag

Fremgangsmåde

 1. Skræl bananerne og skær dem på langs og fjern den indre del.
 2. Kog dem derefter sammen med kokosmælken. Det er vigtigt at mose dem gradvist.
 3. Tilsæt den skiveskårne ingefær sammen med salt og sødemiddel.
 4. Kog, indtil blandingen tørrer ind.
 5. Tilsæt lidt kokosnød til sidst sammen med 1,2 dl varmt vand.
 6. Ælt godt, pres og si.

Fordele ved panamansk chocao

Bananmos

Den panamanske chocao er en dessert, der giver en god mængde energi, så den er især velegnet atil atleter. Kulhydraterne i den kan fremme en optimal restitution, selv om du skal indtage dem sammen med en god mængde proteiner. Således maksimeres glykogenresyntesen, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Nutrients.

Desuden er denne dessert en kilde til kalium, et element, der hjælper med at reducere blodtrykket, idet det udøver en antagonistisk virkning i forhold til natrium.

En undersøgelse, der er offentliggjort i Journal of the American Heart Association, bekræfter dette. En af nøglerne til at rette op på episoder med forhøjet blodtryk er at udligne indtaget af begge mineraler i kosten.

Panamansk chocao: En næringsrig dessert

Som du har set, er panamansk chocao en dessert, der er nem at tilberede, og som kan give masser af energi og en god mængde af vigtige mikronæringsstoffer.

Desuden har den et godt indhold af fytokemikalier, så den kan være med til at kontrollere niveauet af inflammation og oxidation i kroppen. Dette er nøglen til at forhindre udviklingen af kroniske og komplekse patologier gennem årene.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Filippini, T., Naska, A., Kasdagli, M. I., Torres, D., Lopes, C., Carvalho, C., Moreira, P., Malavolti, M., Orsini, N., Whelton, P. K., & Vinceti, M. (2020). Potassium Intake and Blood Pressure: A Dose-Response Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Journal of the American Heart Association9(12), e015719. https://doi.org/10.1161/JAHA.119.015719

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.