De potentielle farer og fordele ved ricinusolie

Lider du af forstoppelse? Vidste du, at ricinusolie kan hjælpe dig? Opdag de potentielle farer og fordele ved ricinusolie i denne artikel.
De potentielle farer og fordele ved ricinusolie

Sidste ændring: 09 august, 2022

Ricinusolie bliver udvundet fra frøene fra Ricinus Communis og er et naturligt alternativ til traditionel medicin. Ricinusolie har mange forskellige egenskaber og derfor forskellige anvendelsesmuligheder. Det er dog vigtigt at tænke lidt over de potentielle farer samt anvendelsen og de forskellige fordele ved ricinusolie.

Det kan enten påvirke dit helbred ret kraftigt på en positiv eller negativ måde at bruge dette naturlige middel. Det er dog vigtigt at være sikker på, at du ikke har en lidelse, som ville gøre det potentielt farligt at bruge ricinusolie.

Du vil måske også synes om: Skøre negle: 9 midler, du bør kende

Ricinusolie

Før vi diskuterer de mulige farer og fordele ved ricinusolie, er det vigtigt at gennemgå Verdenssundhedsorganisationens (WHO) rapporter om dette medicinske stof. Her kan du også finde ud af mere om indholdet og relaterede lægemidler.

Anvendelse og fordele ved ricinusolie

Personer, som bruger denne olie ofte, gør det med et klart formål: At fremme tarmbevægelserDet er en naturlig måde at lindre forstoppelse på, hvad end det er lejlighedsvist eller hyppigt. For at bruge det korrekt er det dog vigtigt at overveje den følgende information:

 • Ricinusolie indtages altid på tom mave i en enkelt dosis af 25 ml.
 • Det kan blandes med mælk, juice eller kulsyreholdige drikkevarer.
 • Effekten af ricinusolie begynder at opstå mellem 2 og 6 timer, efter man har indtaget det.
Mand med toiletpapir i hånden står foran toilet

Personer med forstoppelse kan bruge ricinusolie til at gøre det nemmere at få tarmbevægelser.

Et andet vigtigt faktum om denne olie er, at det altid bør blive indtaget før morgenmaden og aldrig om aftenen.

Før man tager ricinusolie, skal man også tænke over, om man vil være væk fra hjemmet. Vil du være bange for at få tarmbevægelser på et upassende sted eller tidspunkt? Hvis det er tilfældet, så er det bedre at bruge ricinusolie på et andet tidspunkt, der er mere passende.

De mulige farer ved ricinusolie

På trods af de forskellige fordele ved ricinusolie, når det kommer til at bekæmpe forstoppelse, bliver man også nødt til at overveje nogle mulige farer. Som et resultat vil du undgå forkert brug af dette naturlige middel. De følgende er de typer af patienter og medicinske tilstande, som ville gøre det usikkert af bruge ricinusolie:

 • Børn: På grund af overfølsomheden overfor denne type af olie hos børn under 12 år, bør de ikke tage det under nogen omstændigheder.
 • Gravide: Som denne artikel pointerer, bør denne olie ikke bruges af gravide kvinder, eftersom det kan forårsage veer og tidlig fødsel.
 • Ammende: Eftersom babyer ikke kan indtage ricinusolie, bør mødre ikke tage det, mens de ammer, eftersom det kan passere gennem modermælken.
 • Irritabel tarmsyndrom: På grund af den sarte natur for denne tilstand, er ricinusolie ikke et anbefalet middel, selv under perioder med forstoppelse.
 • Tarmobstruktion: Ricinusolie er måske ikke effektivt til at lindre denne tilstand og kan forårsage voldsom smerte i maven, hvis patienten ikke kan komme af med afføringen.
Mand i seng har smerter i maven og ønsker at nyde de forskellige fordele ved ricinusolie

Du bør heller ikke bruge ricinusolie, hvis du lider af hæmorider , colitis eller lignende problemer. Det skyldes ikke blot, at du kunne ende i smerte, men du kunne også blive dehydreret.

Det anbefales heller ikke at bruge ricinusolie, hvis du tager medicin mod arytmi eller vanddrivende midler, eller hvis du lider af en hjertetilstand.

Tips til ordentligt brug, så du kan nyde de forskellige fordele ved ricinusolie

Hvis du nøje overvejer alle aspekterne nævnt ovenfor, kan ricinusolie være en glimrende måde at lindre perioder med forstoppelse på.

Hvis du er i tvivl overhovedet, er det dog altid at foretrække at spørge din læge eller apoteker om råd, før du tager nogen former for medicin eller naturlige midler.

Selvom denne olie kan hjælpe med at fremme tarmbevægelser, er det ikke godt af være afhængig af den hele tiden. Det bedste, man kan gøre for at forebygge forstoppelse til at starte med, er at spise en kost rig på frugt og grøntsagerGlem heller ikke at prioritere og inkludere fysisk aktivitet i din daglige rutine.

Har du nogensinde brugt ricinusolie til at lindre forstoppelse? Hvordan var din oplevelse? Vi håber, at du har lært en masse om farerne og de forskellige fordele ved ricinusolie og at vores råd vil hjælpe dig til at bruge dette naturlige middel korrekt.

Vi anbefaler også, at du aldrig tager mere end den anbefalede dosis. I tilfælde af overdosis kan symptomer såsom diarré, akut kolik eller seriøst elektrolyttab opstå. Du bør derfor altid huske at bruge ricinusolie med forsigtighed.

Det kan interessere dig ...
Alt du skal vide om ricinusolie
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Alt du skal vide om ricinusolie

Ricinusolie kan være nyttig for dig, både æstetisk og medicinsk. Det er perfekt til at lindre muskelsmerter. Her er alt du skal vide om ricinusolie... • Agencia española de medicamentos y productos sanitarios. Ficha técnica. Aceite ricino Orravan.
 • Nogueira, B. M., Carrúez, A. J., & Barriga, E. G. Tratamiento de la diarrea y del estreñimiento. FARMACOLOGÍA CLÍNICA Y TERAPÉUTICA MÉDICA, 323.
 • Peiro, P. S., Lucas, M. O., & Tejero, S. S. (2010). Cuidados en el estreñimiento. Medicina naturista4(2), 15-22.
 • Revista Panamericana de Salud Pública. Evaluación de nuevos productos. Información famacológica.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.