Skøre negle: 9 midler, du bør kende

Disse otte midler til skøre negle vil hjælpe med at holde dine negle smukke og attraktive. Det er bare et spørgsmål om at bruge lidt tid på at tage sig af denne vigtige kropsdel.
Skøre negle: 9 midler, du bør kende

Sidste ændring: 09 august, 2022

Skøre negle er en vigtig kropsdel, som ofte bliver overset. Vores negles tilstand viser, om vi har sygdom eller ej. Udover ekstrem pleje er det også vigtigt at forbedre din kost for at styrke dine skøre negle indefra.

Flere faktorer kan svække dine negle. Dårlig kost, mangel på næringsstoffer, fingerinfektioner, brug af irriterende produkter og sygdomme er blandt de mest almindelige årsager til skøre negle.

Hvis dine negle flækker let, bør du vide, at der er noget galt. Hvide pletter eller farveændringer er også tegn på problemer.

Det er vigtigt at gennemgå din kost og de kemikalier, der kommer i kontakt med dine hænder. Den fortsatte brug af neglelak kan også være skadelig. Glem ikke, at dine negle skal hvile fra tid til anden.

Disse midler til skøre negle vil hjælpe dig med at løse problemet:

Midler til skøre negle

1. Kokosolie er utroligt godt til at behandle skøre negle

Kokosolie er godt til skøre negle

Den mættede fedt, som kokosolie indeholder, gør neglene fugtige og reducerer risikoen for infektioner.

  • Du kan påføre det varmt på dine negle og massere det ind i fem minutter for at gøre dem fugtige og forbedre blodgennemstrømningen i det område. Det anbefales at gøre det to til tre gange om dagen.
  • En anden mulighed er at tilføje et par dråber citronsaft til en 1/4 kop varm kokosolie. Læg dine negle i blød i denne blanding i 10 minutter, før du går i seng, og dæk dem med handsker natten over, så det får effekt.

2. E-vitamin olie er godt til at fugtgive negle

E-vitaminkapsler indeholder en olie, som du skal anvende direkte på dine negle for at få resultater hurtigt.

  • Massér dine negle med denne olie hver dag i fem minutter for at fugtgive og styrke dem. Det skal du gøre i to uger. På den måde forbedrer du blodtilstrømningen i det område.

3. Ricinusolie indeholder E-vitamin, som styrker dine negle og gør dem skinnende

Dens høje indhold af E-vitamin fremmer styrkelsen af dine negle og gør dem skinnende.

  • Massér bare en enkelt dråbe på hver negl. Du får forskellen at se på ingen tid!

4. Indtag sund mad for at få stærkere negle

Det er vigtigt at indtage fødevarer rige på A- og B-vitaminer, fordi de fremmer produktionen af keratin.

Gulerødder, tomater, jordbær, peberfrugter og græskar kan hjælpe med at styrke dine negle. Du bør også spise kød, fisk, fjerkræ, hvedekim, bælgfrugter, nødder, kartofler, spinat og aubergine.

5. Æblecidereddike indeholder jern, kalcium, vitaminer, kalium og magnesium, der er godt til at behandle skøre negle

Æblecidereddike indeholder jern, kalcium, vitaminer, kalium og magnesium. Den indeholder også eddikesyre og æblesyre, som reducerer risikoen for infektion.

  • At lægge dine negle i blød i en blanding af lige dele æblecidereddike og vand vil gøre dem stærkere.
  • Du kan gøre dette en gang om dagen i fem minutter.
  • Efter at have lagt dine negle i blød i blandingen, skub da forsigtigt neglebåndene op og tør dem godt.

6. Agurk hjælper med at styrke dine negle, fordi det indeholder beta-karoten og B- og C-vitaminer

Beta-karoten og B- og C-vitaminer, som agurk indeholder, hjælper med at styrke negle.

  • Alt, du skal gøre, er at blande en halv agurk med 250 ml vand og læg dine negle i blød i den færdige blanding i et par minutter.

7. Løg beskytter dine negle mod infektion og revner

De stoffer, som løg frigiver, er et fungicid og baktericid. For at drage nytte af det og beskytte dine negle mod infektion og revner, skær da løgene og læg fingrene inde i disse revner i fem minutter.

8. Hvidløg er rig på mineral som kalcium, svovl, zink, kobber kalium, fosforsyre og vitaminer A, B og C

Hvidløg er rig på mineraler som kalcium, svovl, zink, kobber kalium, fosforsyre og vitaminer A, B og C. Du kan nyde alle disse egenskaber ved blot at lægge en lille smule knust hvidløg inde i en flaske klar neglelak.

9. Øl er et fremragende middel mod skøre negle

Øl er et fremragende middel mod skøre negle.

  • Bland 125 ml øl med 62 ml olivenolie og 125 ml æblecidereddike for at behandle dine skøre negle.
  • Du begynder at se forskellen, hvis du lægger dine negle i blød i denne blanding i 15 minutter en eller to gange om ugen.

Tips til at undgå skøre negle

Udover disse midler er der flere tips til at hjælpe dig med at undgå skøre negle. Det vigtigste er at fugtgive og polere dem, før du anvender en særlig basislak til svage negle eller negle, der knækker. Det er også lige vigtigt at bruge neglelak af god kvalitet.

Du bør også massere noget fugtighedscreme på dine negle og neglebånd tre gange om ugen. Derefter skal du dække dem med bomuldshandsker og lade dem være på natten over.

Gele negle?

Udskiftning af skøre negle med gele negle er ikke en god mulighed. Dette er altid bedre at nære dine negle, når de vokser.

Disse otte midler til skøre negle vil hjælpe med at holde dine negle smukke og attraktive. Det er bare et spørgsmål om at bruge lidt tid på at tage sig af denne vigtige kropsdel.

Det kan interessere dig ...
6 kropsdele du burde massere
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 kropsdele du burde massere

Massage giver masser af fordele for din krop. Man behøver ikke en anden til at give massage. Her er 6 kropsdele du burde massere.