Redensificering for at forhindre for tidlig aldring

Redensificering er en ny behandling til at forebygge eller reparere tegn på ældning, der udføres med en enkel og effektiv procedure. Lær alt om den og dens bivirkninger her.
Redensificering for at forhindre for tidlig aldring
Leidy Mora Molina

Skrevet og kontrolleret af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 14 november, 2022

Redensificering er en ny behandling, der er udviklet til at forebygge tegn på for tidlig aldring. Den fungerer på grundlag af hyaluronsyrens egenskaber, som er en af de mest effektive komponenter i den terapeutiske tilgang til huden.

Et af de mest bemærkelsesværdige aspekter ved redensificering er, at den giver mulighed for at opnå mere end tilfredsstillende resultater uden at ty til kirurgi. Den forhindrer ikke kun tegn på ældning, men retter også op på skaderne.

Behandlingen til ansigtet har opnået stor berømmelse, fordi den er enkel og giver øjeblikkelige resultater. Generelt er den effektiv til at forbedre hudens tekstur, klarhed, elasticitet og hydrering.

Hvad er redensificering?

Redensificering er en hudforyngelsesbehandling, der anvender hyaluronsyre og vitaminer. Den korrigerer og forebygger tegn på ældning ved at aktivere hudcellernes egne funktioner.

I modsætning til andre behandlinger lammer redensificering ikke ansigtsmusklerne. Det, den gør, er at give et fyldstof i dermis. Dette bremser fremkomsten af rynker og ændrer de eksisterende rynker.

Med denne behandling gennemgår huden meget tydelige forbedringer uden at ændre ansigtets udseende på en mærkbar måde. Med andre ord er det meget naturligt. Den er indiceret til behandling af rynker i områder som ansigtet, halsen og dekolletage.

Hvordan virker behandlingen?

Redensificering er en letanvendelig og minimalt invasiv behandling. Den har en omstrukturerende effekt på huden og fremmer cellefornyelsen. Den har også antioxidant egenskaber.

Proceduren består af små injektioner af hyaluronsyre i de berørte områder. Disse er smertefri og forårsager en mindre betændelse i huden.

Det kræver normalt mindst tre behandlinger, der hver varer ca. en halv time hver. Dette afhænger dog af den enkelte persons hudtilstand.

Ideelt set bør proceduren gentages en gang om året.

Injektionen kan påføres på det overfladiske, mellemste eller dybe niveau af huden. Der anvendes en hyaluronsyre med høj molekylvægt, der ikke er krydsbundet. Denne forbindelse er steril, er ikke af animalsk oprindelse og er biologisk nedbrydelig.

Kvinde behandles med redensificering

Karakteristika ved denne behandling

Hver af de tre behandlinger, der er nødvendige for ansigtsredensificering, bør udføres med tre ugers mellemrum. Virkningerne er normalt synlige for det blotte øje inden for 48 timer. Den er indiceret til både ung og moden hud.

Det er mest almindeligt, at virkningerne af redensificering varer mellem 6 og 9 måneder. Dette afhænger dog af den enkelte persons vaner og den måde, han/hun plejer sin hud på.

Når den anvendes på moden hud, er dens virkning at ændre hudens struktur. Dette giver sig udslag i en udfyldning af rynker og folder samt en genoprettelse af det naturlige volumen.

Redensificering gør huden tykkere, samtidig med at ruhed mindskes, hvilket giver en glattere og mere ensartet tekstur. Resultatet er en tættere, fastere, mere klar og elastisk teint.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Serumbehandling til huden: Hvad er fordelene?

Fordelene ved redensificering

En af de store fordele ved redensificering har at gøre med øget hydrering af huden. Denne behandling har evnen til at trænge ind i hudens dybe lag og give fugt, men den danner også en slags beskyttende barriere, der forlænger virkningen.

Den styrker også huden. Som følge heraf er huden mindre sårbar over for frie radikaler.

Redensificering fremskynder cellefornyelsen og stimulerer kollagenproduktionen. Det forbedrer også pigmenteringen og forhindrer dermed forekomsten af alderspletter.

Kvinde drikker vand

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: De 7 bedste juicer at drikke for at sænke aldring

Råd og anbefalinger vedrørende redensificering

Redensificering er forenelig med andre procedurer, såsom anti-aging og boosters. Faktisk er det en god idé at anvende dem sammen for at opnå en omfattende revitalisering af huden.

Da denne procedure er minimalt invasiv, kan den stærkt anbefales til personer, der gennemgår en sådan behandling for første gang, uanset alder. Den kræver ikke hospitalsindlæggelse, og den behandlede person kan genoptage sin daglige rutine med det samme.

Den forårsager normalt ingen eller næsten ingen smerte. I det hele taget forårsager den sjældent mærkbart ubehag. I nogle sjældne tilfælde kan der rapporteres om rødme eller blå mærker.

Det er mere tilrådeligt at få injektionerne første gang omkring 30-årsalderen. Dette kan være med til at bremse forekomsten af aldringstegn.

Selv om det kan planlægges når som helst, vil det være bedre at foretage denne behandling sidst på sommeren. På det tidspunkt er der mere tørhed, ruhed, markante rynker og pletter på grund af virkningerne af sommersæsonen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Intriago-Mero, A. M. (2020). Hidratación profunda de la piel en tercera dimensión. Polo del Conocimiento, 5(01), 110-124.
  • Ruiz-Rodriguez, R., & Martin-Gorgojo, A. (2019). Abordaje facial global del paciente estético: protocolo Skin Age Management. Actas Dermo-Sifiliográficas, 110(3), 197-205.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.