Disse tre fødevarer skal undgås denne sommer

Når du tænker på sommer, tænker du på at slappe helt af! Men der er nogle ting, du ikke bør glemme. Du bliver nødt til at holde øje med din kost for at undgå helbredsproblemer.
Disse tre fødevarer skal undgås denne sommer
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Denne række fødevarer skal undgås denne sommer, da de bærer nogle mikrobiologiske risici. Den pludselige temperaturstigning betyder, at vi skal tage ekstreme forholdsregler med hensyn til fødevaresikkerhed. Med varme er der større sandsynlighed for spredning af patogene bakterier.

Du skal huske på, at hvert år ender mange mennesker på skadestuen for problemer i forbimdelse med madforgiftning. I de fleste tilfælde sker der ikke noget alvorligt, selvom der kan opstå komplikationer såsom dehydrering. Læs med for at finde ud af, hvordan du undgår det.

Disse fødevarer skal undgås denne sommer

I varmt vejr som om sommeren øges risikoen for madforgiftning betydeligt. På grund af deres egenskaber udgør nogle fødevarer større fare end andre. Hvilke bør du undgå denne sommer?

Hjemmelavet mayonnaise

Mayonnaise er en af de mest populære dressinger. Selvom hjemmelavet mayonnaise er af bedre kvalitet end industriel mayonnaise, er det lavet af rå æg og kan forårsage komplikationer. Hvis det ikke er korrekt opbevaret, kan Salmonella vokse inde i det, hvilket kan føre til mavetarmproblemer.

Så hvis du selv vil lave dette produkt, skal du huske på, at du hurtigt skal opbevare det i køleskabet. Det er vigtigt at holde det dækket og forbruge det inden for 48 timer. Hvis du opdager en dårlig lugt eller en ændring i dens farve, skal du straks smide det ud.

Dette fødevarehygiejneproblem eksisterer ikke med industrielle mayonnaiser eller mayonnaiser tilberedt på restauranter. I disse tilfælde bruger de pasteuriseret æg som hovedingrediens. Denne varmebehandling forårsager eliminering af patogene bakterier, der kan være i ingrediensen.

Nogle fødevarer skal undgås om sommeren, såsom hjemmelavet mayonnaise

Disse fødevarer skal undgås helt: Alkohol og sukkerholdige drikkevarer

I løbet af sommeren stiger alkoholforbruget, hvilket er en stor fejl! Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Alcohol Research er dette stof giftigt, uanset den mængde du indtager. Det påvirker tarmfloraen og en god del af organerne i menneskekroppen.

Dette problem bliver blot værre, når du drikker det med læskedrikke, da mængden af sukker i dem gør drikkevarer til skadelige produkter for metabolisk sundhed. Du bør også undgå at blande alkohol med energidrikke.

Disse fødevarer skal undgås: Pasta

Salater er en af de mest populære retter om sommeren. Imidlertid er det normalt ikke en god idé at tilføje pasta til dem. Pasta er lavet af raffineret hvedemel, hvilket medfører en betydelig stigning i blodsukkerniveauet. Derfor forårsager det stress på leveren, hvilket ikke er godt for dit helbred.

Når du leder efter en kilde til kulhydrater, du kan tilføje til grøntsagsretter, er det bedre at vælge bælgfrugter eller brune ris. Selv quinoa kan være et godt valg. Alle disse ingredienser har en betydelig koncentration af fiber. Dette element bidrager til at stimulere følelsen af mæthed, ifølge en undersøgelse offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition.

Nogle vigtige ingredienser til din sommerdiæt

Nu hvor du ved, hvilke fødevarer der skal begrænses i løbet af sommeren, vil vi fortælle dig, hvilke der er mest egnede til regelmæssigt at indføre i din kost.

Grøntsager og frugter

Vegetabilske produkter anbefales på ethvert tidspunkt af året, men endnu mere om sommeren. Både frugt og grønt har en stor mængde vand i sig, hvilket bidrager til at forbedre hydrering. Dette er vigtigt, da temperaturer og svedhastigheder stiger.

Mange grøntsager og juice

Fisk

På nuværende tidspunkt ved du allerede, at garanti for proteinindtag i kosten er afgørende for at forbedre muskelsundheden. På samme måde skal du huske på, at ikke alle proteiner er ens. Blandt proteiner med høj biologisk værdi er fisk de sande stjerner. De har alle de essentielle aminosyrer og en god score med hensyn til fordøjelighed.

Fisk er blandt andet en letfordøjelig fødevare med få kalorier og mange essentielle mikronæringsstoffer til at tage sig af sundheden. Jod er en af dem, men vi kan også fremhæve calcium. Du skal spise fisk mindst to gange om ugen.

Fortsæt med at læse: De mange fordele ved fed fisk

Mejeriprodukter

Det er vigtigt at køle ned om sommeren. De bedste fødevarer at spise kolde er mejeriprodukter. Men disse skal selvfølgelig altid være fedtholdige mejeriprodukter.

Du bør undgå fedtfattige versioner, da en god mængde fedtopløselige vitaminer elimineres sammen med fedtet. Eksempler på disse ville være A og D. Dog skal du se på etiketten for at sikre, at de ikke indeholder tilsat sukker.

Optimér din kost i sommermånederne

Det er ikke nok blot at se på din kost om vinteren, du skal også bevare disse gode vaner om sommeren! Der er visse fødevarer, du bare bør undgå helt denne sommer.

Det er vigtigt at holde sig væk fra alkohol og sukkerholdige læskedrikke, da disse ikke giver nogen fordel for kroppen. Faktisk er de skadelige. På samme tid er det vigtigt at undgå fødevarer med mikrobiologiske risici, såsom mayonnaise.

Det kan interessere dig ...
Du kan nyde sommeren uden at sætte dit helbred i fare
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Du kan nyde sommeren uden at sætte dit helbred i fare

Sommeren er en af de tider på året, folk længes mest efter. Vi giver dig nogle anbefalinger, så du kan nyde sommeren sikkert! • Agencia Española de Seguridad Alimentaria. Recomendaciones de consumo de pescado por presencia de mercurio. Ministerio de Sanidad y Consumo de España. 2019.
 • Ask USDA. Is homemade mayonnaise safe? U. S. Department of Agriculture.
 • Bishehsari F, Magno E, Swanson G, Desai V, Voigt RM, Forsyth CB, Keshavarzian A. Alcohol and Gut-Derived Inflammation. Alcohol Res. 2017;38 (2): 163-171. PMID: 28988571; PMCID: PMC5513683.
 • BOE. Real Decreto 1420/2006, de 1 de diciembre, sobre prevención de la parasitosis por anisakis en productos de pesca suministrados por establecimientos que sirven comida a los consumidores finales o a colectividades. Ministerio de Sanidad y Consumo «BOE» núm. 302, de 19 de diciembre de 2006.
 • Chen L, Xu H, Wu G, Huang Z. Occurrence, fatality and time distribution of food poisoning in Hunan Province. Zhong Nan Da Xue Xue Bao Yi Xue Ban. 2012 Feb; 37 (2): 126-30. doi: 10.3969/j.issn.1672-7347.2012.02.002. PMID: 22561429.
 • Cleveland Clinic. The risks of mixing alcohol and summer heat. Junio 2022.
 • Comunidad de Madrid. Cut fruit, always refrigerated.
 • Environmental Health. Summer food safety guidelines. Health and Human Services. Government of Canada.
 • Food Safety and Inspection Service. Ground beef and food safety. U. S. Department of Agriculture. Febrero 2016.
 • Kleiner SM. Food safety for your active summer. Phys Sportsmed. 1998 Aug;26(8):81-2. doi: 10.3810/psm.1998.08.1594. PMID: 20086845.
 • Malik VS, Hu FB. Sugar-Sweetened Beverages and Cardiometabolic Health: An Update of the Evidence. Nutrients. 2019 Aug 8;11(8):1840. doi: 10.3390/nu11081840. PMID: 31398911; PMCID: PMC6723421.
 • NSW Food Authority. Seafood safety. New South Wales Government.
 • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73 (3): 333-344. doi: 10.1038/s41430-018-0295-7. Epub 2018 Aug 30. PMID: 30166637.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.