Sådan kan du reducere rynker naturligt

Brugen af husråd til pleje af ansigtshuden har mange fordele. Ud over at rehydrere og pleje dermis vil brugen af disse naturlige produkter bidrage til at forsinke fremkomsten af rynker.
Sådan kan du reducere rynker naturligt

Last update: 09 august, 2022

Som årene går, mister vores hud kollagen og elastin. Dette gør den mindre smidig og fast, og som følge heraf vises tegn på ældning. Den gode nyhed er, at der findes effektive behandlinger til at reducere rynker naturligt.

Forekomsten af rynker er en normal og uundgåelig proces. Der er dog mange faktorer, der øger aldringstegnene eller får rynkerne til at fremkomme for tidligt. Forurening, tobak, stress og dårlig kost er nogle af dem.

Ud over sunde livsstilsvaner bidrager korrekt hudpleje effektivt til at forsinke fremkomsten af rynker og reducere dem, når de allerede er opstået. Nedenstående kan du læse om fem husråd, som du kan bruge til at reducere rynker.

Naturlige midler til at reducere rynker

1. Olivenolie

Kvinde holder olivenolie i lille kande

Olivenoliens fugtgivende virkning sammen med essentielle fedtsyrer og E-vitamin giver din hud et nyt udseende.

Olivenolie er uden tvivl en af de bedste naturlige ingredienser til huden. Den har fugtgivende egenskaber samt essentielle fedtstoffer, der er gavnlige for dermis.

Ifølge denne undersøgelse, der blev offentliggjort i 2001 af Journal of the American College of Nutrition, er det effektivt at indarbejde denne ingrediens i din daglige kost for at minimere tilstedeværelsen af mærker på huden og rynker.

Olivenolie kan også bruges som makeupfjerner til at rense dit ansigt hver aften. Ligeledes kan du også udføre massage med den, idet du er særlig opmærksom på de områder, hvor risikoen er størst.

2. Yoghurt- og honningmaske

En yoghurt- og honningmaske er et af de mest klassiske hjemmemidler, når det gælder forebyggelse eller reduktion af rynker.

Nogle mennesker mener, at yoghurt hjælper med at fugte og blødgøre huden. På den anden side påpeger en artikel offentliggjort af Journal of Cosmetic Dermatology, at honning også renser huden i dybden og hjælper med at forebygge rynker takket være dens kraftfulde komponenter.

Ingredienser til at lave denne maske:

 1. Bland yoghurt naturel uden sukker med en spiseskefuld honning og to spiseskefulde citron- eller appelsinsaft.
 2. Påfør det derefter på dit rene ansigt og lad det virke i 15 til 20 minutter.
 3. Efter den tid fjernes masken med vand.

Du kan gentage denne anvendelse to eller tre gange om ugen.

3. Ansigtsmaske med avocado og banan til at reducere rynker

Kvinde anvender ansigtsmaske med avocado for at reducere rynker

Avocadoen er en kraftfuld ingrediens til at fugte og nære din hud.

Både bananer og avocadoer indeholder masser af vitaminer og antioxidanter. Derfor burde de give tilstrækkelig hydrering til tør og kedelig hud.

Faktisk skabte et eksperiment udført i 2014 af det tekniske universitet i Machala en creme med avocadoessens og konkluderede, at denne frugt havde helbredende egenskaber, der ville fremme forebyggelsen af mærker og rynker.

Der er dog ikke nok videnskabelig dokumentation til at støtte en topisk anvendelse. Derfor skal du være forsigtig, når du bruger denne metode, og du skal sørge for at konsultere en professionel, hvis du er usikker på denne behandling.

Forberedelse af denne maske:

 1. Mos en halv avocado og en halv banan, og bland ingredienserne godt.
 2. Pisk dernæst en æggehvide, og bland det hele godt.
 3. Påfør blandingen på huden i ansigtet og på halsen, efter at du har renset den godt.
 4. Lad det nu virke i op til 30 minutter.
 5. Til sidst skylles hudden med varmt vand.

Du kan også anvende denne maske to eller tre gange om ugen.

4. Antioxidant serum med C-vitamin til at reducere forekomsten af rynker

Det er nemmere at lave et hjemmelavet C-vitaminbaseret antioxidant serum, end det måske lyder. Det er også et ideelt middel til behandling af rynker og udtrykslinjer.

Som Dr. Jesús Honorato forklarer, skyldes det, at oxidation af huden er en af de processer, der øger risikoen for at få rynker, og C-vitamin er en vigtig antioxidant.

For at tilberede dette serum skal du bruge:

 • 7,5 g C-vitaminpulver
 • 15 ml destilleret vand
 • 30 ml flydende vegetabilsk glycerin
 • Dråbeflaske

Her er de trin, du skal følge for at lave det:

 1. Det første, du skal gøre, er at opvarme vandet i mikrobølgeovnen i et par sekunder.
 2. Derefter tilsættes C-vitaminet, og når det er godt fortyndet, tilsættes glycerin og blandes godt.
 3. Til sidst hælder du blandingen i dråbeflasken.

Glem ikke, at dette præparat kun bør anvendes om aftenen fordi C-vitamin er lysfølsomt. Ellers kan der opstå pletter.

5. Creme af kollagen og hvedekimolie til at reducere rynker

Kvinde påfører creme for at reducere rynker

Påfør denne creme hver dag for at mærke anti-aging-effekterne af kollagen og resten af de aktive ingredienser.

Kollagen og hvedekim er to fremragende naturlige allierede til at bekæmpe hudens rynker. Faktisk viste en undersøgelse foretaget af flere forskere på Ravishankar Shukla University, at hvedekimolie effektivt fremmer hydrering af dermis.

For at tilberede en hjemmelavet creme med disse ingredienser skal du bruge:

 • 97 g fugtighedscreme
 • 40 dråber kollagen
 • 20 dråber hvedekimolie
 • Lille krukke til opbevaring af cremen

For at lave blandingen skal du blot tilsætte dråberne af kollagen og hvedekimolie til fugtighedscremen og blande godt. Derefter overføres præparatet til beholderen.

Denne creme kan anvendes om morgenen eller om aftenen.

Afslutningsvis er det vigtigt at huske, at du bør gå til hudlægen, hvis du har spørgsmål. Disse naturmidler er ikke en erstatning for en ordineret behandling.

It might interest you...
8 gode råd til at mindske rynker
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
8 gode råd til at mindske rynker

Hvis du er bekymret for at få rynker tidligt, så læs de følgende anbefalinger til at forebygge og mindske dem. Her er 8 gode råd til at mindske ryn... • Purba, M. br, Kouris-Blazos, A., Wattanapenpaiboon, N., Lukito, W., Rothenberg, EM, Steen, BC y Wahlqvist, ML (2001). Arrugas en la piel: ¿pueden los alimentos marcar la diferencia? Revista del Colegio Americano de Nutrición, 20 (1), 71–80. https://doi.org/10.1080/07315724.2001.10719017.
 • Burlando, B. y Cornara, L. (2013). Miel en dermatología y cuidado de la piel: una revisión. Revista de dermatología cosmética, 12 (4), 306–313. https://doi.org/10.1111/jocd.12058.
 • Rubio Quezada, C. S. (2014) Elaboración de una crema cicatrizante a base del extracto de la pulpa de aguacate (Persea americana mill), Machala, 2014 (tesis de pregrado). UTMACH, Unidad Académica de Ciencias Química y de la Salud, Machala, Ecuador.
 • Honorato J. Los procesos de glicación y oxidación en el envejecimiento de la piel. Med Cutan Iber Lat Am. 2010;38(2):101-104.
 • Saraf S, Sahu S, Kaur C, Saraf S. Medición comparativa de los efectos de hidratación de los humectantes herbales. Phcog Res [serial online] 2010 [consultado el 24 de mayo de 2020]; 2: 146-51. Disponible en:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3141305/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.