Fire råd til at reducere kraftige menstruationsblødninger

Menstruationen er en vigtig del af en sund kvindekrop. Har du en normal eller kraftig menstruation? Følg disse råd for at kontrollere det.
Fire råd til at reducere kraftige menstruationsblødninger
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Nogle kvinder får kraftige menstruationsblødninger, hvilket i kan påvirke dit daglige liv. Prøv vores fire råd til at bløde mindre.

Kraftige menstruationsblødninger kan begrænse din livskvalitet. Vores krop har visse niveauer af hormoner som f.eks. østrogen, som bestemmer stigningen eller faldet i menstruationstrømmen i løbet af vores ægløsningstider. Som følge heraf påvirker enhver ændring i disse niveauer direkte vores livskvalitet på dette tidspunkt på måneden.

Sådan mildner du kraftige menstruationsblødninger

Den første ting du bør gøre er at konsultere en specialist. På denne måde kan du bekræfte, om dine blødninger skyldes sygdom. Hvis det er tilfældet, kan du anvende disse råd til at reducere den:

1. Spis sundere

Kvinde spiser noget sundt.

Vælg sunde fødevarer fulde af næringsstoffer, som proteiner, jernholdige fødevarer og mejeriprodukter for at opnå calcium. Jern spiller en afgørende rolle i dannelsen af røde blodlegemer, og derfor kan jernmangel forårsage en stor blodgennemstrømning.

C-vitaminer har en synergistisk virkning, fordi de er nødvendige for at kroppen effektivt kan absorbere jern. Medtag desuden i din kost fødevarer der indeholder både menorrhagier. Vi foreslår at du inkludere det følgende i din kost:

 • Valnødder
 • Grøntsager
 • Yoghurt
 • Ost
 • Appelsiner
 • Jordbær
 • Kirsebær
 • Abrikoser

2. Tag kosttilskud

Forbedre virkningerne af den mad du spiser ved at tage kosttilskud med jern, magnesium, zink, calcium og vitamin B6. Du kan tage dem i form af multivitaminer eller tage dem hver for sig.

Kosttilskud med jern bidrager til at reducere menstruationsstrømmen. Vitamin B behandler overskydende østrogen i leveren og fremmer syntesen af prostaglandiner, som er afgørende for at reducere dannelsen af unormale blodpropper.

 

Læs også: Tag disse 4 vitaminer for at forbedre dit immunsystem

 

3. Lav urtete

En kop urtete

Mange urter er blevet brugt i årtusinder for at kontrollere, hvis du hele tiden skal tisse. De kan dog også bruges til at rette hormonelle ubalancer og kontrollere menorrhagier.

Drik følgende naturlige planteinfusioner. De er ideelle til en hurtig lindring og får at genoprette progesteronproduktionen samt afslappe livmodermusklene:

 • Mynte
 • Agnus castus
 • Kanel
 • Røde hindbær blade.

4. Brug en ispose

Kulden reducerer blødninger og lindrer smerten og betændelsen. Dette sker fordi blodkarrene trækker sig sammen ved kulde, og derved reduceres blodtabet.

Du skal placere en pose fuld af isstykker på din mave. Lad det være i mere end 20 minutter, fjern det og brug det igen 2 til 4 timer senere. Gør dette så længe symptomerne fortsætter. Hvis du føler det er for kold eller din hud bliver følelsesløs skal du fjerne komprimeringen.

Læs også: 11 forbløffende fordele ved kolde brusebade

Hvad er normalt?

Kvinde med blomst foran underlivet.

At vide, hvilken mængde strøm der er normal, og hvilket blødningsmønster der skal forventes på tværs af hver cyklus, er et emne der hyppigt diskuteres. Forskellige variationer kan identificeres ved at tage hensyn til hyppighed, intensitet og varigheden af din menstruation.

Frekvensen skal være omkring hver 21 til 35 dag. Den normale intensitet er mellem 30 og 80 ml, og den ideelle varighed er 3 til 7 dage. Variationer i løbet af måneden omfatter ovulatorisk blødning, som er en meget lys strøm halvvejs gennem cyklen i en brun farve.

Andre variationer omfatter: polymenorrhea (menstruation i mere end 7 dage), oligomenorrhea (cyklusser på mindre end 3 dage) og opsomenorrhea (intervaller længere end 35 dage).

Der er også hypermenorré (blødning mere end 80 ml / cyklus) og hypomenorré (reduktion i blodmængden). Hver variation bør undersøges og behandles individuelt af en specialist.

Sundhedsmæssige forhold

Det er klogt at tage nogle foranstaltninger fordi kraftige menstruationsblødninger påvirker din daglige ydeevne, herunder fysiske aktiviteter og dit følelsesmæssige helbred samt dit sociale liv.

Det kan også forårsage alvorlige helbredsproblemer, som anæmi på grund af jernmangel i kroppen. I almindelighed ledsages menstruationsblødninger af svimmelhed, træthed, hovedpine, kramper, åndenød, slørret syn og arytmi.

Hvis intensiteten af din cyklus ikke er resultatet af en sygdom der kræver medicinsk indgriben, så følg disse 4 råd for at reducere din menstruationsstrøm. Det vil hjælpe dig til at glemme dine smerter og nyde fornøjelsen af at være en kvinde.

Det kan interessere dig ...
Præventionsmetoder: Myter og sandheder
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Præventionsmetoder: Myter og sandheder

Dette er meget vigtigt, fordi der er flere overbevisninger, der omgiver præventionsmetoder, der ikke er helt sande. Læs mere her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.