Rens og poler dine trægulve naturligt

Har du trægulve derhjemme? Bruger du mange penge på produkter til at beskytte trægulvene, så de skinner? Så skal du prøve de her simple råd..
Rens og poler dine trægulve naturligt

Sidste ændring: 10 november, 2018

Træ er et grundlæggende og elegant element i vores hjem, hvad enten der er i køkkenet, stuen eller på gulvene. Der er ikke kun det fortrukne materiale til at gøre hjemmet smukkere, men også til at skabe hygge. I dag vil vi forklare hvordan du kan rense og polere dine trægulve naturligt.

Det kan dog koste meget at holde træ ved lige. Det revner, bliver mørkere og får ridser… Hvad kan man gøre? Du har sikkert brugt mange penge på kemiske produkter for at holde det i stand, men der er nogle enkelte tricks, der både er effektive og økonomiske, som kan give dig de samme resultater.

Læs vores artikel og lær hvordan du renser og polerer træ så enkelt og billigt som muligt.

1. Poler med mandelolie

Saadan renser du et bord

Vi er næsten sikre på, at du har hørt om, at man kan bruge mandelolie som en daglig skønhedsbehandling. Det kan forebygge fremkomsten af fine linjer og rynker, blødgøre tør hud og sågar bruges til tørt hår og spaltede spidser.

Men vidste du, at mandelolie er meget brugbart til at beskytte materialer som træ? Lær hvordan du kan bruge det til dine træmøbler og gulve:

 • Reparerer revnet træ ved at udjævne overfladen.
 • Gør træet skinnede.
 • Beskytter dine møbler i op til 5 dage.
 • Giver gode resultater på overflader som stole, borde og mellemstore møbler.

Hv0rdan laver jeg en træ-politur af mandelolie?

Ingredienser

 • 2 teskeer vand
 • 2 teskeer mandelolie
 • En tør bomuldsklud

Vejledning

 • Brug aldrig varmt vand. At blande varmt vand med æteriske olier vil gøre, at de mister deres gavnende egenskaber. Find en beholder som du kan blande vand og mandelolien i og bagefter fugte kluden i. Det er nemt, bare tag den fugtige klud og brug den til at rense dine træmøbler. Fugt og poler og lad det tørre ad sig selv.

2. Rens mere beskidte overflader

Eddike

Hvert hjem har overflader, der er svære at rense, uanset om det er gulvet, figurer eller trægelænderet på din trappe. De akkumulerer snavs med tiden og begynder at blive mørke. Hvad kan vi gøre? Hørt godt efter, du vil opdage hvor nemt det er at behandle beskadiget træ.

Ingredienser

Vejledning

 • Find en beholder eller spand. Bland de to ingredienser og dyb bomuldskluden i det. Brug det til at rense kedelige og snavsede overflader. Du vil bemærke hvor gode resultaterne er.

3. Vask trægulve

Kvinde der renser gulvet

Har du trægulve derhjemme? Bruger du mange penge på produkter til at beskytte trægulvene, så de skinner? Så skal du prøve dette simple trick. Du vil opdage, hvordan det giver de samme resultater for meget færre penge.

Ingredienser

 • 1 kop varmt vand
 • 1/4 kop hvid eddike
 • 10 dråber te træ olie

Vejledning

 • Vi har talt meget om de fremragende fordele ved te træ olie. Det er det bedste naturlige desinfektionsmiddel, du kan finde, det er ideelt til at behandle overflader, som beskadiges med tiden og til at rense og lysne kedelige, beskidte overflader. Te træ olie er nemt at finde i enhver helseforretning eller specialbutik. Det er billigt og har tusindvis af anvendelsesmuligheder, ikke kun til hjemmerengøringen, men også til skønhedsplejen. Du kan endda lave din egen håndsæbe.
 • For at rense gulvet, varm vandet. Det bør være varmt, men ikke brændende. Tilsæt hvid eddike og 10 dråber te træ olie.
 • Til at rense trægulve kan du bruge to metoder. Den første er noget vanskeligere, da det involverer, at du fugter en klud og skrubber gulvet med hånden. Den anden metode er meget nemmere, bare sprøjt blandingen på gulvet og brug en moppe til langsomt at fjerne spor af snavs. Indenfor minutter vil du opdage, at de dele du har renset, begynder at skinne.
 • Du vil tydeligt se, hvor lyst og rent gulvet bliver, og det lugter også godt!

Hvilken metode foretrækker du?

Det kan interessere dig ...
Tricks til skinnende gulve
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tricks til skinnende gulve

Intet giver mere glæde end at gå ind i et hjem og blive hilst velkommen af rene, skinnende gulve. Det er en ubeskrivelig følelse af renhed og orden... • Smith, Alan. (1995). Cómo restaurar y reparar muebles, Madrid, Tursen-Herman Blume Ediciones.
 • VV. AA. (2007). Carpintería para el hogar, Larousse Editorial.
 • Barbado, José Luis. (2003). Consejos útiles para el hogar, Albatros.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.