Sådan befrier du din krop for ophobet salt

Ud over at drikke masser af vand, kan du også bruge persille til at afgifte dine nyrer. Nyrerne er ansvarlige for at filtrere overskydende salt ud af din blodbane.
Sådan befrier du din krop for ophobet salt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Sådan befrier du din krop for ophobet salt, læs med her! Salt er et af de mest almindelige krydderier i køkkener rundt om i verden. Der er kendetegnet ved den særlige smag det giver til hvert måltid. Men forskning i årenes løb har vist at dette krydderi kan påvirke menneskers sundhed negativt. Det mest bekymrende er at folk har tendens til at spise for meget af det.

Selv om det er rigtigt, at din krop har brug for lidt salt eller natrium, for at fungere ordentligt. Så betyder det ikke, du skal bruge for meget af det. Faktisk er eksperter enige om at det er bedre at   fjerne salt fra din kost og opnå dit daglige natriumindtag gennem at spise andre fødevarer.

For meget salt kan med tiden føre til nogle alvorlige helbredsproblemer – ligesom hjertesygdomme, slagtilfælde m.v. Det er også en vigtig årsag til væskeophobning og hævelse. Heldigvis kan du opgive din dårlige vane med at tilsætte for meget salt til din kost, og befri din krop fra det, der allerede er ophobet der.

Sådan fjernes det ophobede salt fra vores krop

Salt

Anbefalet læsning efter “Sådan befrier du din krop for ophobet salt”:

Skrub fødderne med kokosolie og salt

  • Drik mere vand: eksperter anbefaler at drikke 6-8 glas vand dagligt, og selvom det synes modsigende, stimulerer vand fjernelse af for meget væske, der er tilbageholdt i kroppen og fjerner til gengæld natrium gennem urinen. Denne enkle vane hjælper med at afgifte kroppen, holde dig hydreret og modvirke hævelser.
  • Fjern salt fra din kost: Selvom salt for mange mennesker er en væsentlig ingrediens i enhver opskrift. Så bør du starte med at se efter alternativer, der vil tilsætte den samme smag til din kost. Du kan stadig forbruge små portioner af salt, især til hjemmelavede måltider. Men husk på at der er en stor mængde salt indeholdt i færdiglavede kødretter, dåsemad og supper, frosne fødevarer og andre. I stedet for at vælge disse fødevarer, kan du begynde at tilsætte flere friske frugter og grøntsager til din kost. Fordi de vil hjælpe med at fjerne overskydende salt, når de er blevet fordøjet.
  • Erstatning af salt med andre krydderier fra din kost er lettere, hvis du kan blive vant til at erstatte dette krydderi med sundere ting som hvidløg, frisk sort peber, karrypulver, persille, oregano og rosmarin.
  • Få fysisk aktivitet: du bør få noget motion hver dag, som fremkalder udskillelse af sved. Når du går. danser, jogger, cykler eller endda går i sauna, frigør din krop urenheder og overskydende salt igennem sved. Bare husk altid at medbringe en flaske vand til din træning.

Persille hjælper med at fjerne ophobet salt i kroppen

Persille smoothie

Persille er en urt, der er kendt for sin evne til at hjælpe med at rense nyrerne og stimulere fjernelse af giftstoffer gennem urinen. Du ved sandsynligvis at nyrerne spiller en meget vigtig rolle i   afgiftning af kroppen. Fordi de er de organer, som er ansvarlige for at filtrere overskydende salt ud af blodbanen, sammen med andre giftige stoffer, der kommer ind i vores system.

Hvordan kan persille hjælpe?

For at opnå fordelene ved persille til rensning af nyrerne, er alt du behøver at gøre at lave en persille-te. Brug en håndfuld hakket persilleblade og tilsæt dem til en liter kogende vand i 10 minutter. Når den er klar, så drik denne te på tom mave. Gem alle rester af væsken i en krukke og opbevar den i køleskabet til at drikke flere gange i løbet af dagen.

Og husk!

  • For at opnå flest fordele af denne te, er det vigtigt at kombinere den med de andre ovenstående anbefalinger og huske at du skal drikke den ofte.
  • Ud over at hjælpe med afgiftning af kroppen og fjerne overskydende salt, er persillete en fantastisk måde at bekæmpe væskeophobning på, forebygge forhøjet blodtryk, og tabe sig. Selvfølgelig er alle disse ting mulige og kun mulige hvis du også fører en sund livsstil.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  •  World Health Organization, Sodium intake for adults and children, 2012, ISBN 978 92 4 150483 6 (NLM classification: WB 424)
  • Weinberger MH, “Salt sensitivity of blood pressure in humans”, Hypertension. 1996 Mar;27(3 Pt 2):481-90.
  • Adler AJ, Taylor F, Martin N, Gottlieb S, Taylor RS, Ebrahim S., “Reduced dietary salt for the prevention of cardiovascular disease”, Cochrane Database Syst Rev. 2014 Dec 18;(12):CD009217.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.