8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses

Mange af tegnene på hjertesygdomme kan også være forbundet med andre mindre alvorlige lidelser. Men uanset dette bør du stadig være opmærksom på disse symptomer.
8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses

Sidste ændring: 25 august, 2022

Kender du tegnene på hjertesygdomme?

Hjertesygdomme er blevet verdens største dødsårsag. Faktisk øges antallet af diagnosticerede patienter hver dag.

Disse sygdomme har direkte indflydelse på hjertefunktionerne og ud over det, kompromitterer de vores arterier, blodcirkulation og hjernes helbred.

Deres primære årsager har normalt at gøre med en stillesiddende livsstil og dårlig kost, men de kan også påvirkes af visse genetiske faktorer, stress og dårlige daglige vaner.

Det mest bekymrende er, at størstedelen af ​​tiden udvikler de sig stille, så de er umulige at opdage og behandle på den mest hensigtsmæssige tidspunkt.

Derfor skaber de mange komplikationer i kroppen, og efterhånden reduceres din livskvalitet.

Af denne grund er det ekstremt vigtigt, at du holder øje med eventuelle symptomer, som du bemærker, idet du skal huske på, at de kan ligne andre mindre alvorlige sundhedsmæssige problemer.

I den følgende artikel vil vi dele 8 almindelige tegn på hjertesygdomme, så du kan huske dem fra nu af.

Find ud af hvad de 8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses er!

1. Brystsmerter

Kvinde der tager sig til brystet pga smerter

Brystsmerter er et af de mest almindelige symptomer på hjertesygdomme; Det kan dog også skyldes mere almindelige tilstande som syre refluks.

De fleste mennesker tror, at dette tegn er en af de første, der viser sig, når vores hjerte ikke fungerer godt. Men sandheden er, at det kun sker, når sygdommen har nået et højere stadie.

På trods af dette bør du ikke ignorere denne tilstand, især hvis det er en tilbagevendende og intens smerte.

Anbefalet læsning efter “8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses”:

7 fødevarer du bør spise for at beskytte dit hjerte

2. Smerter over hele kroppen

Selv om smerte eller brændende fornemmelser i brystet er almindeligt, når du oplever et hjerteanfald, bør du ikke ignorere, at disse angreb også kan påvirke andre dele af din krop.

Ofte påvirker hjerteproblemer blodcirkulationen og blodtrykket, hvilket kan forårsage ubehagelige reaktioner i systemerne tæt på hjertet.

Vær opmærksom, hvis du oplever smerter i din:

  • Skuldre
  • Arme
  • Ryg
  • Hals
  • Kæbe
  • Mave

3. Unormal puls

Måling af din puls er en af de mest almindelige metoder til at opdage, om noget ikke er korrekt med dit hjertesystem.

Selvom det er normalt at opleve lejlighedsvise ændringer, er det ekstremt vigtigt, at du får en opfølgning, når det sker kontinuerligt.

I de fleste tilfælde ledsages dets variationer af en svækkende fornemmelse, svimmelhed eller generel ubehag.

4. Mangel på luft

Hvis du taber vejret pludselig uden at have gjort anstrengende bevægelser, kan det være tegn på astma eller en kronisk obstruktiv lungesygdom.

Det kan også forårsages i nogle tilfælde af hjerteanfald eller hjertesvigt.

Dets tilstedeværelse indikerer, at blodet ikke transporterer ilt optimalt, og derfor kan du ikke trække vejret normalt.

5. Svedeture

Kvinde der har hedetur

Unormal svedning, især under hvilning, kan være tegn på hjertesvigt eller et pludseligt hjerteanfald.

I det sidste tilfælde begynder det sædvanligvis med fornemmelsen af øjeblikke med koldsved før det centrale angreb.

Læs også denne artikel efter “8 tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses”:

Aloe vera styrker hjertet: 5 gode fordele

6. Bleg hud

Når nogen har hjerteproblemer, transporteres blodet ikke korrekt, og da det gør sværere at ilte huden, har den tendens til at se bleg eller syg ud.

7. Inflammation af leddene

Person med inflammation i haenderne - hjertesygdomme

Der er mange kroniske sygdomme, der kan forårsage ledbetændelse; Du bør dog ikke ignorere dette problem, fordi det kan resultere i problemer med højt blodtryk.

I disse tilfælde skyldes det tilbageholdelsen af ​​væsker i vævene. Dette kan påvirke blodcirkulationen og elasticiteten af ​​arterierne.

Det 8. tegn på hjertesygdomme der ikke bør overses er træthed

Dette symptom har tendens til at findes mere regelmæssigt hos kvinder og kan forekomme øjeblikke før et hjerteanfald.

Men for dem der lider af det, udvikler det sig uger før hjertesproblemet.

Følelsen af ​​træthed skyldes de vanskeligheder, som dine celler har iltet, da cirkulation gennem arterierne er mere udfordrende.

Dette er selvfølgelig en reaktion, som også kan være forbundet med andre symptomer, da det er meget almindeligt i de fleste sygdomme.

Er du bekendt med nogen af ​​disse symptomer? Uanset om du har svaret ja eller nej, så prøv at få regelmæssige sundhedstjek for at afgøre, om der er et problem, der kan sætte dit hjertes sundhed i fare. Vedtag en sund livsstil og forsøg at holde dig aktiv for at reducere din risiko betydeligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • WHO, W. H. O., WHF, W. H. F., & WSF, W. S. F. (2011). Global atlas on cardiovascular disease prevention and control. World Health Organization. https://doi.org/NLM classification: WG 120
  • Nkomo, V. T., Gardin, J. M., Skelton, T. N., Gottdiener, J. S., Scott, C. G., & Enriquez-Sarano, M. (2006). Burden of valvular heart diseases: a population-based study. Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(06)69208-8
  • Association, A. H. S. (2015). Heart Disease and Stroke Statistics. American Heart Association. https://doi.org/10.1161/CIR.0000000000000152.
  • Goff DC, Lloyd-Jones DM, Bennett G, Coady S, D’Agostino RB, Gibbons R, et al. 2013 ACC/AHA guideline on the assessment of cardiovascular risk: A report of the American college of cardiology/American heart association task force on practice guidelines. Journal of the American College of Cardiology. 2014.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.