Skrub fødderne med kokosolie og salt

28. februar 2019
I dagens artikel vil vi dele en opskrift lavet af kokosolie og groft salt. Dens eksfolierende egenskaber vil hjælpe med at afhjælpe dette problem og samtidigt holde fødderne fugtige og forebygge udviklingen af svamp.

Vil du gerne have glattere, blødere fødder. Prøv dette naturlige middel med kokosolie og salt! Du vil opdage, at huden bliver blødere efter første gang, men hvis du vil fjerne hård hud, vil det kræve gentagne behandlinger.

Callus er hård hud, som almindeligvis er fundet på hæl og eller fodballe på en eller begge fødder, selvom det også kan formes på hænderne.

Det kan skyldes friktion fra nogle typer fodtøj, der konstant gnider mod et sted på foden. Dette hudproblem er karakteriseret ved en overdreven opbygning af døde hudceller, tørre områder og, i alvorlige tilfælde, sprækker i huden.

Selvom det ikke typisk et et helbredsproblem, er det altid bedst at behandle enhver form for smerte eller hævelse. Heldigvis findes der nogle naturlige ingredienser, hvis egenskaber vil blødgøre huden, mens dette irriterende problem forbedres dramatisk.

Kokosnødder

I dagens artikel vil vi dele en opskrift lavet af kokosolie og groft salt. Dens eksfolierende egenskaber vil hjælpe med at afhjælpe dette problem og samtidigt holde fødderne fugtige og forebygge udviklingen af svamp.

Læs mere her!

Scrub med kokosolie og salt

Denne hjemmelavede scrub, bestående af kokosolie og groft salt, er et naturligt middel, som vil fjerne de hårde områder, som dannes under fødderne, samt give dem et glattere og pænere udseende.

Fodbad

Til forskel fra butikkernes kosmetikprodukter, er denne behandling meget billigere og indeholder ingen farlige kemikalier.

Kokosolie er en ingrediens, som i årevis er blevet brugt i skønhedsprodukter. De mellemkædede fedtsyrer trænger let ind i hudens porer og hjælper med at regulere pH-værdien og bevarer hudens naturlige fugtighed.

De antioxidante forbindelser og blødgørende ingredienser hjælper også med at fjerne hårde pletter, idet de fjerner døde hudceller andre urenheder, som normalt opbygges under overfladen. Kombineret med den antibakterielle virkning, er kokosolie-scrub det bedste til at blødgøre huden på fødderne.

Groft salt har også meget eksfolierende egenskaber, og det er også antiinflammatorisk. Dette gør det ideelt til at blødgøre hård hud og lette smerte eller følelsen af tunghed.

Det indeholder essentielle mineraler og antioxidanter, som regulerer pH-værdien og reducerer overdreven tørhed, når det optages i huden. Det virker også som et antisvampemiddel, fordi det reducerer tilstedeværelsen af de bakterier, som forårsager hudirritationer og dårlig lugt.

Læs også: Fire billige måder at lave naturlige lugtfriskere til dit hjem på

Hvordan laver man denne kokosolie-scrub?

Kombinationen af kokosolie og havsalt er en økonomisk overkommelig behandling, du kan lave på blot få minutter.Ingredienserne er nemme at få fat i hos en grønthandler eller i supermarkedet.

Husk dog altid at tjekke kvaliteten af næringsindholdet. Kokosolie bør være 100 % økologisk, fordi du vil have det til at indeholde alle dets gavnlige egenskaber.

Selvom der er mere raffinerede produkter tilgængelige og billigere, kan det betale sig at bruge lidt ekstra penge for at opnå flere fordele og næringsstoffer.

Ingredienser

 • 125 ml (100 g) økologiske kokosolie
 • 3 spsk groft salt

Redskaber

 • Glas med låg
 • Ske af træ eller silikone

Fremgangsmåde

 • Hæld kokosolien i glasset og bland det sammen med saltet
 • Rør det hele godt sammen med en træ- eller silikoneske
 • Lad det stå i et par timer, inden du bruger det

Salt

Hvordan man bruger det

 • Om aftenen, inden du går i seng, vask da fødderne med sæbe og vand for at fjerne det skidt, som kan have ophobet sig under overfladen
 • Tag lidt af denne scrub og gnid det på de områder, hvor der er pletter eller tør hud
 • Vent 20-30 minutter og sæt derefter fødderne i blød i varmt vand
 • Masser fødderne for at forstærke den eksfolierende virkning. Efter 15 minutter kan du tage fødderne ud af vandet
 • Tør fødderne grundigt og smør dem derefter ind i en fugtgivende creme
 • Gentag dette mindst fire gange om ugen og den hårde hud vil forsvinde på ingen tid

Læs også: 5 måder at fjerne lugten af fugt i hjemmet

Husk, at selvom der er mange fordele, vil dette produkt ikke fjerne al hård hud ved kun én påføring.

Vær konsistent i behandlingen og du vil være i stand til at slippe af med disse gener. På samme tid vil du ikke behøve at bruge mange penge  kommercielle produkter.

Ud over dette, bør du prøve at finde ud af, hvilke sko, der generer fødderne, og undgå at bruge dem så vidt det er muligt.

Fredericks, Jonae. (2017)“What Are the Benefits of Salt Scrubs?” LIVESTRONG.COM, Leaf Group www.livestrong.com/article/158987-what-are-the-benefits-of-salt-scrubs/.