Sådan behandles forstoppelse hos børn

At spise frisk frugt og grøntsager er en enkel måde at behandle forstoppelse hos børn på. Det er også en god idé at opmuntre dem til andre sunde vaner, såsom at drikke vand og dyrke sport.
Sådan behandles forstoppelse hos børn

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er mange naturlige måder at hjælpe med at behandle forstoppelse hos børn på. Babyer, der kun er få måneder gamle, eller ældre børn kan alle blive ramt af forstoppelse, men de fleste tilfælde kan løses ved kost og ved tilpasse dem til nogle sunde vaner.

Denne fordøjelsestilstand er en af ​​de hyppigste årsager til besøg hos børnelæger. Det er måske ikke et alvorligt problem, men det kan være smertefuldt og føre til andre komplikationer hvis det ikke behandles tilstrækkeligt. Hvordan kan du vide, om dit barn lider af forstoppelse?

Det mest tydelige symptom på forstoppelse hos børn er ændringer i fordøjelsesmønstre. Nogle gange har et barn mindre end tre gange med afføring om ugen, hvilket producerer hård og tør afføring. Barnet kan også opleve smertefulde tarmbevægelser og oppustethed.

Heldigvis behøver vi ikke altid at ty til kommercielle afføringsmidler. Før du tager dem i brug, bør du prøve nogle diætændringer og naturlige midler. Tjek dem ud!

Anbefalinger til naturlig behandling af forstoppelse hos børn

Der er mange faktorer, der kan forårsage forstoppelse hos børn. Men blandt de vigtigste faktorer er dårlige kostvaner. Selvom børns fordøjelsessystemer tilpasser sig deres kost, kan problemet være, at vi nogle gange fodrer dem fødevarer, der ikke er så nærende.

Hvad kan vi gøre for at behandle forstoppelse hos børn? Det første skridt er at lave nogle tilpasninger i deres kost. For at gøre det, vil vi gerne dele vores forslag nedenfor.

Forøg indtagelse af fiberrig mad

Forøg indtagelse af fiberrig mad

Fiber er et vigtigt næringsstof, der hjælper på fordøjelsen. Når børnenes kostvaner mangler dette stof, er de mere tilbøjelige til at lide af forstoppelse. For at sikre, at det ikke sker, kan du tilføje mere fiber til deres kostvaner med:

  • Fuldkorn
    Frugt (med skræl)
  • Friske grøntsager
  • Svesker
  • Kikærter og linser
  • Ærter
  • Naturlige popcorn

Undgå slik og sukker

At spise for store mængder sukker kan have en negativ indvirkning på fordøjelsessystemets sundhed. Som følge heraf, er mange tilfælde af forstoppelse hos børn resultatet af at spise slik og søde sager dagligt. Selv om børn elsker deres slik, bør du prøve at holde dem ude af deres kost.

Prøv at få dit barn til at drikke vand

Prøv at få dit barn til at drikke vand

At drikke rigeligt med vand begynder at være vigtigt tidligt i livet. Når børn ikke får nok vand virker deres fordøjelse langsommere, og risikoen for forstoppelse øges. Dette sker fordi væsker øger mængden af ​​fiber, og gør afføring blødere.

At opmuntre dem til fysisk aktivitet

At lave enhver form for sport, eller endda bare at lege udenfor, stimulerer regelmæssig blodcirkulation og forbedrer fordøjelsen. Således, som et kompliment til en sund kost, bør du opfordre dit barn til at deltage i enhver form for fysisk aktivitet.

Lær dem, hvordan man følger en toilet-rutine

barn på toilettet -undgå forstoppelse hos børn

Når børn er gamle nok, bør de påbegynde en toilet-rutine. Da yngre børn nogle gange er bange for at starte, skal du ledsage og guide igennem det, så det bliver en vane. Børn, der ikke er pottevante, har tendens til at holde fast i deres behov for at undgå at gå på toilettet.

Så det er bedre, at begynde at træne dem i badeværelsesvaner lidt efter lidt, uden at presse dem. Når de får styr på det, skal du vise dem den korrekte sidestilling, når de går på toilettet. Derudover skal du minde dem om, at de altid skal gå på toilettet, når de føler et behov.

Naturlige midler til behandling af forstoppelse hos børn

Farmaceutiske afføringsmidler bør kun være en mulighed når der er tale om kronisk forstoppelse hos børn. Du bør konsultere deres børnelæge om deres brug på forhånd. Hvis dit barn først for nylig har haft forstoppelse, eller hvis det er et mildt tilfælde, bør du vælge naturlige lægemidler.

Sveskejuice

Svesker er en afførende frugt, som kan stimulere fordøjelsessystemet for at bekæmpe virkningerne af forstoppelse. Til sveskejuice skal du forberede 15 eller 30 gram sveskejuice fortyndet i lige store mængder vand til små børn.

Druer på tom mave

Druer er en lækker frugt, som børn elsker at spise. Derudover er de gode til at behandle forstoppelse hos børn på ingen tid. Lad dit barn spise 6 til 8 druer på tom mave, med skrællen på.

Honning

Honning

Børn der er over et år gammel kan spise honning fortyndet i vand som en alternativ løsning til langsom fordøjelse. Honning indeholder naturlige enzymer, der hjælper med at optimere nedbrydningsprocessen for at lette deres afføring.

Æblejuice

Æblejuice er en stærkt tilrådelig drik til yngre børn. Takket være det faktum, at børn elsker dens søde smag, er æblejuice en god til behandle forstoppelse hos børn. Dens pektin og vandindhold gør den til en perfekt løsning på problemet. Vi anbefaler at give dit barn 30-60 gram æblejuice hver dag.

For at opsummere

De enkleste og sikreste måder at bekæmpe forstoppelse hos børn på er ved at forbedre deres kost. Du bør erstatte raffinerede og forarbejdede fødevarer med økologiske alternativer. Derudover kan du bruge visse typer frugt og fødevarer med afførende virkninger til at hjælpe med at fjerne dit barns forstoppelse.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.