7 alkaliske fødevarekombinationer du kan spise hver dag

En kost baseret på alkaliske fødevarer kan hjælpe os med at tage vare på vores kroppe og forbedre vores generelle sundhed, da patogener, mange skadelige bakterier og vira trives i et surt miljø
7 alkaliske fødevarekombinationer du kan spise hver dag
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Vi har alle hørt masser om de magiske sundhedsmæssige fordele ved alkaliske fødevarekombinationer.

Men på trods af alt dette kan du stadig spørge dig selv om det virkelig er nødvendigt at tage springet og fokusere på at inkludere denne type mad i din kost hver dag.

Som du sandsynligvis smerteligt er opmærksom på, så er der ingen mangel på fødevaretrends og råd fra formodede guruer, der lover evig sundhed og trivsel, hvis vi følger visse specifikke kostvaner.

Men i tilfælde af alkaliske fødevarer kan der ikke herske nogen tvivl om dette.

Hvis du vil nyde en bedre indre balance og en god livskvalitet, så er det et must. Tilsætning af alkaliske fødevarer til vores indkøbsvogne og dermed til vores retter kan ikke blot hjælpe, men også give vores sundhed et løft.

Mange af de ting, vi spiser hver dag, som vi nyder – måske for meget – er fødevarer, der har en sur virkning på vores fordøjelsessystemer: sukkerarter, transfedtstoffer, mejeriprodukter, konserveringsmidler, sødemidler, kemiske produkter mv.

Alkaliske fødevarer er derimod kendt for at indeholde en mængde vitaminer og mineraler, der hjælper med at afbalancere vores pH-værdi.

De forårsager ikke betændelse, de indeholder ikke mange kalorier, og de hjælper med at samle mange af de vigtigste funktioner i vores vigtigste organer.

Men hvis du står tilbage og undrer dig over, om det ville være en god ide helt at fjerne mad, der har en forsurende virkning og kun forbruge alkaliske fødevarer, så er svaret klart: et rungende “Nej!”

Ideen er at have en passende balance. I dette tilfælde er den ideelle andel som følger: Ikke mere end 30% af de fødevarer, du forbruger dagligt, bør have en forsurende virkning, og resten skal være alkaliske.

Nu hvor vi har fået dette på det rene, så lad os se på 7 fantastiske ideer til alkaliske mad kombinationer, du kan spise 7 dage om ugen.

Alkaliske fødevarekombinationer

Alkaliske madder

1. Avocadoer og Granatæble

Denne kombination giver et sensationelt morgenmad valg. Granatæbler har stærke afgiftende kræfter, der fremmer kardiovaskulær sundhed og er en skattekiste af vitaminer (herunder vitaminer A og C) og mineraler som magnesium.

Plus, at kombinere granatæble med en halv avocado vil yderligere forbedre den alkaliske effekt af begge fødevarer.

 • Det er vigtigt at huske på, at avocado er en af ​​de mest magtfulde alkaliske fødevarer. Bortset fra at være lækker, er det rig på monoumættede fedtstoffer. En af de vigtigste fordele er, at det er et kraftfuldt værktøj til at bekæmpe surhed i vores krop.

Klar til at starte din dag med denne stærke – og velsmagende kombination?

2. Blåbær med gulerødder og dadler

Gulerødder har en mild alkalisk virkning. Selvom de ikke har en så stærk effekt som avocadoer eller citroner, kan du kombinere dem med en hvilken som helst skovfrugt, hvilket øjeblikkeligt efterlader dig med et fantastisk alkalisk middel. Prøv dem med en af følgende:

 • Brombær
 • Jordbær
 • Hindbær
 • Blåbær
 • Solbær
 • Hyldebær

Kom igang og forbered dig selv en lækker naturlig juice, eller blot en salat lavet på gulerødder og en eller flere af disse frugter.

Og glem ikke at inkludere dadler! De vil give dig et sødt touch, og levere en endnu højere alkalisk ladning.

3. Havregryn med kiwi

Kiwi og havregrød

Har du nogensinde haft fornøjelsen af ​​at prøve havregrød med kiwi? Det giver en fabelagtig, fyldig morgenmad, der er nærende, tilfredsstillende og frem for alt har stærke alkaliske egenskaber.

Disse to fødevarer er nogle af de mest bemærkelsesværdige af de mange fødevarer, der ligger et sted på den alkaliske skala.

 • Vidste du for eksempel, at en kiwi er rigere på C vitamin end en appelsin?
 • Havregryn er derimod uden tvivl dronningen af ​​morgenmad. Det er en fødevarer, der tager hånd om dit hjerte og din velfærd. Husk det som en nærende løsning hver dag i ugen.

4. Brøndkarse, tang og asparges

Denne kombination kan være et fantastisk supplement til ethvert måltid eller en særlig middag. Plus det er et ideelt akkompagnement til et velsmagende stykke laks eller et grillet kyllingebryst.

Brøndkarse, tang og asparges hjælper alle med at reducere mængden af ​​syre i ens krop, hvilket kan være skadeligt, hvis det bliver for ekstremt.

Ikke kun dette, men de indeholder også en stærk kraft i form af et stort jern og calcium indhold. For ikke at nævne det faktum, at asparagin, en aminosyre, der findes i høj koncentration i asparges, vil hjælpe med at tage sig af dit nervesystem.

5. Broccoli med citron og hvidløg

Har du ingen idé om, hvad du skal spise i aften? Så tøv ikke med at prøve denne lækre og helt basale opskrift: broccoli med hvidløg og citron.

Disse tre fødevarer bidrager til alkalisering af vores kroppe. Derudover hjælper de os med at eliminere de skadelige toksiner, som kroppen har brug for at slippe af med, hvilket letter tilbagevendelsen til en god indre balance og et passende pH-niveau.

Kombinationen af ​​broccoli med citron, som har stærke antioxidant egenskaber, forbedrer fordøjelsen og elimineringen af ​​lipider og fedtstoffer.

Hvidløg indeholder i mellemtiden allicin. Dette virker som et kraftigt antibiotikum og har en fremragende anti-inflammatorisk evne til at reducere væskeretention. (Dette omfatter mange andre magiske fordele).

Stol på os: Denne kombination er lige så lækker som den er sund.

6. Lime, citron, papaya og persille

Lime og citronsaft

Måske kan dette virke som en mærkelig og endda dristig ide for dig. Men stol på os: Disse 4 fødevarer kombineret med hinanden har en fantastisk effekt. De vil passe godt på dine nyrer, rense dem og reducere inflammation.

 • Papaya, for eksempel, betragtes som det sundeste afføringsmiddel, der findes. Det er fantastisk til rensning af tyktarmen.
 • Persille, derimod, er den foretrukne plante for vores nyre.
 • I mellemtiden er citron og lime to af de mest alkaliske frugter, som naturen har givet os. Så sørg for at inkludere alle fire kraftfulde ingredienser for at opnå en stærk alkaliserende effekt.

7. Vandmelon og agurk

For at forberede denne fantastiske kombination kan du simpelthen lave dig en skål med hakket vandmelon og agurk. Eller du kan tage det næste skridt og smide dem sammen i blenderen for at give dig selv en forfriskende juice.

Hvis du beslutter dig for at gøre dette, så gå videre og prøv denne naturlige opskrift. De er to alkaliske fødevarer, der bortset fra at have rigeligt med vand også er rige på fiber, lycopen, beta-caroten og C vitamin.

Hvis du tyr til juice muligheden, så vil du opdage en lys og forfriskende drink. Når du har prøvet det, bliver det essentielt i løbet af ugen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Collese TS., Nascimento Ferreira MV., Ferreira de Moraes AC., Rendo-Urtega T., et al., Role of fruits and vegetables in adolescent cardiovascular health: a systematic review. Nutr Rev, 2017. 75 (5): 339-349.
 • Mori TA., Marine OMEGA-3 fatty acids in the prevention of cardiovascular disease. Fitoterapia, 2017. 123: 51:58.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.