Sådan kan du dekorere et toiletlåg: 4 innovative idéer

Ønsker du at gøre dit badeværelse mere elegant? Hvis ja, bør du dekorere toiletlågene. I denne artikel vil vi vise dig fire interessante måder at gøre det på.
Sådan kan du dekorere et toiletlåg: 4 innovative idéer

Sidste ændring: 27 oktober, 2022

Hvis du er træt af at følge flertallets regler, når det gælder indretning af badeværelset, er det nu på tide at tage en risiko. Toilettet har praktiske funktioner, men det kan også være en stilmæssig genstand. Udforsk disse innovative idéer til at dekorere et toiletlåg!

Dit drømmehus skal have det ideelle toilet. I denne artikel vil vi præsentere nogle innovative alternativer, der vil give personlighed og stil til dit hjem og gøre det sådan, at dine besøgende ikke kan holde op med at tale om dit badeværelse. Så vil du tage en risiko?

Sådan kan du dekorere et toiletlåg

1. Vælg et originalt, men praktisk materiale

Blåt badeværelse

Det er vigtigt at vælge et passende materiale for at lette rengøring og desinfektion af toilettet.

Til at begynde med skal toiletter altid rengøres konstant for at forhindre infektioner og ophobning af svampe. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige materiale til låget.

De fleste producenter vælger forskellige typer af plastik, træ og porcelæn. Der findes også toiletter i stål. Kort sagt, ethvert vandtæt og glat materiale vil fungere.

De mange forskellige materialer til at dekorere toilettet kan være meget originale. Der er dog nogle meget ukloge valg, når det gælder beklædning af låget, som f.eks. stof eller uld. Selv om de kan give en vis polstring og varme, når du sætter dig ned, er de meget uhygiejniske.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan indretter du med træpaller på badeværelset

2. Toiletlåg i polyresin

Vil du give din stil et mere tropisk præg? Ønsker du at indrette dit badeværelse med havmotiver? Hvis ja, så kan polyresin eller polyethylenharpiks være et godt valg.

Med dette materiale kan du tilføje genstande som skaller, søstjerner eller endda blomster til formen på toiletsædet. Dette gøres, før harpiksen tørrer og størkner.

En anden dekorativ stil, der anvendes med polyethylenharpiks, er efterligning af knuste fliser som en mosaik. Denne arkitektoniske teknik, der blev populariseret af den kendte catalaner Antoni Gaudí, giver en geometrisk og organisk stil i flisernes asymmetri. Det er utvivlsomt en god mulighed at overveje!

3. De innovative japanske toiletter

Japansk toilet

Japanske toiletter har vundet popularitet på grund af deres innovative design. Desuden er de meget avancerede med hensyn til teknologi.

Hvis vi taler om innovation og teknologi anvendt i badeværelsesverdenen, er pionererne (som de næsten altid er) japanerne. Næsten 80 % af den japanske befolkning bruger elektroniske toiletter.

Dette er en type toilet, hvor der er kælet for detaljerne i designet og udsmykningen af lågerne. Desuden bruges disse toiletter også som douche med temperaturregulator og endda tørrefunktioner.

De er også den mest økologiske løsning, da de ikke kræver toiletpapir, som forurener floder og have. Desuden er de omhyggelige med detaljerne i designet og udsmykningen af toiletlåg.

Selv om deres pris er højere, tilbyder de nogle fordele, der gør store forskelle i forhold til konventionelle toiletter. Et opvarmet sæde eller et låg med automatisk åbning og lukning, skyllefunktion, forskellige former for rengøring med vandstråler og endda natlys er alle almindelige funktioner.

De er uden tvivl et attraktivt forslag, der efterhånden er ved at komme ind på det internationale marked.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Prøv disse ingredienser for at få et pletfrit badeværelse

4. Toiletlåg af træ

Som det sidste klæder træ rummene og giver dem en følelse af hjemlig varme, så det kan modvirke badeværelsets sædvanlige upersonlighed. Dette ædle materiale har uendeligt mange anvendelsesmuligheder, herunder til toiletlåg.

Den første fordel er den måde, det føles på, da det ikke er så koldt som porcelænslåg. Derudover hjælper det også med at undgå det første ubehagelige øjeblik, hvor man sætter sig på en kold overflade (især om vinteren)!

For det andet er det vigtigt, hvis du skal købe et toiletlåg af træ, at det er træ af god kvalitet og er godt behandlet med emalje og lak, der beskytter det mod fugt. Husk, at det vil være et sted, hvor det hele tiden er i kontakt med vand, og det er bedst, at det er meget godt beskyttet.

Nu har du nogle idéer til dine toiletlåg! Der dukker dog hele tiden nye forslag op, f.eks. hæklede betræk, indgraverede humoristiske sætninger eller endda personlige designs.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du rengøre toilet med bagepulver
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du rengøre toilet med bagepulver

Det er ideelt at rengøre toilet med bagepulver. Vi giver dig opskriften på tabletter, som rengør, desinficerer og dufter. Har du prøvet dem?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Jaglarz, A. (2015). Sustainable Development in the Concepts of Modern Bathrooms. Procedia Manufacturing. https://doi.org/10.1016/j.promfg.2015.07.481
  • Baño, A. (2011). La arquitectura bioclimática: términos nuevos, conceptos antiguos. Introducción al diseño de espacios desde la óptica medioambiental. Dpto. de Arquitectura de la Universidad de Alcalá.
  • Danielski, I., Engineering, S. B., Svensson, M., Engineering, S. B., & Engineering, S. B. (2013). Adaption of the passive house concept in northern Sweden – a case study of performance. In Passivhus Norden 2013, Göteborg,Sweden, 15-17 October 2013.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.