Sådan kan du indrette en tv-væg

Hvis du nogensinde har tænkt på at give et særligt præg til det område, hvor du ser tv, har vi de bedste tips til dig. Designet i disse rum er vigtigt for at skabe afslapning og underholdning.
Sådan kan du indrette en tv-væg

Sidste ændring: 19 september, 2022

Den måde, du arrangerer dine møbler på, de farver, du vælger til din indretning, og den overordnede stil for et rum har alle indflydelse på, hvordan du opfører dig. Det er altid tilrådeligt at tage hensyn til disse aspekter, selv om det rum, der skal forskønnes, er lille. Det er f.eks. stadig vigtigt at være omhyggelig med indretningen, selv når du vil indrette en tv-væg.

Det kan virke som en simpel opgave, men at opnå et behageligt rum har en hel videnskab bag sig. Hvis du ønsker en smuk og behagelig stue, skal du sørge for at analysere nøje, hvor du vil placere tv’et, og hvordan du organiserer omgivelserne, så det ikke bare er en artefakt, der optager en plads.

Det er her, miljøpsykologi og indretning kommer i spil. Ifølge en artikel fra University of the Americas and the Caribbean er belysning, proportioner og akustik nogle af de elementer, der interagerer med personen gennem sanserne.

Hvad du skal huske på, når du vil indrette en tv-væg

I din mission med at indrette den væg, der tjener som baggrund for tv’et, skal du være opmærksom på detaljer som lys. Arrangér svage lamper på afstand og sørg for, at de ikke giver refleksioner.

Dette forslag er grundlæggende. Om aftenen kan det være meget distraherende at have skarpt lys i nærheden af tv’et og kan endda skade dine øjne.

Det er også vigtigt, at der ikke er nogen vinduer foran apparatet, eller – hvis der er – at du bruger gardiner, så lyset ikke når skærmen. Hvis tv’et er langt fra sollys, så er det bedre.

Hvad angår ledningerne, så prøv at lade være med at vise dem, da de ødelægger rummets udseende. Skjul dem i kabelskjulere.

Andre grundlæggende punkter, inden du går videre til indretningen, er følgende:

  1. Skærmstørrelse: Sørg for at placere den i overensstemmelse med størrelsen.
  2. Højde: Sæt et fokuspunkt, der placerer skærmen i øjenhøjde, når du sidder ned. Denne faktor er uundgåelig, uanset om tv’et hænger på væggen eller hviler på et møbel.
  3. Afstand: En afstand på cirka 2 meter er bedst mellem apparatet og seeren. Denne afstand tager hensyn til både perspektivet og den visuelle sundhed. Hvis apparatet er meget stort, bør du øge afstanden.
Dreng ser fjernsyn

De bedste tips til at indrette en tv-væg

Der er flere muligheder for at indrette væggen bag tv’et. Du kan stille apparatet på et møbel, tilpasse det til en udtrækkelig arm eller have et fast system.

Under alle omstændigheder vil en tilpasning af området få fjernsynet til at integrere sig i miljøet, og rummet vil se ryddeligt ud. Gå ikke glip af følgende idéer til at forskønne dette område.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Pin-up stil til boligindretning: 6 idéer

Vælg enkelhed

Den minimalistiske stil foreslår at bruge et lyst træskab med få elementer på siderne. Væggen kræver neutrale farver og ingen løse ledninger.

Prøv forskelligt tilbehør

Bronzekugler, planter og figurer er smagfulde accessories. I henhold til den æstetiske tråd i dit hjem skal du vurdere, om du skal male væggen i én farve eller kombinere dem med pyntegenstande. Andet tilbehør, f.eks. spejle og billeder, kan også forvandle væggen.

Lav kanter med sten eller mursten

Rustikke sten er en elegant mulighed til beklædning af tv-væggen. Se kataloger fra leverandører for at finde den farve, du foretrækker. Rundt om stenene kan du tilføje højdepunkter.

På samme måde giver mursten en iøjnefaldende facade. Hvis du vælger dette alternativ, skal du indarbejde et almindeligt, lyst bord.

At hænge små billeder på stenene giver en hjemlig fornemmelse.

Leg med farver

Farver påvirker mennesker og har betydninger, der handler om mere end deres udseende. Det siger en artikel fra School of Art of Vic.

Eksperter siger, at nuancerne udøver psykologiske og fysiologiske virkninger og forårsager vigtige indtryk og fornemmelser. Undersøg mulighederne for at male væggen bag tv’et, idet du tager højde for følgende oplysninger:

  • Mørke farver: Mørkt træ eller maling skiller sig ud i sig selv. Det er dog tilrådeligt at placere tilbehør i andre farver, fordi baggrunden ikke vil overbelaste synet.
  • Hvide farver: De formidler delikatesse. Derudover står denne farve i kontrast til enhver anden farve. Men hvis det er efter din smag, kan du bruge alle møblernes dekorative elementer i denne samme palet.
  • Andre farver: Udsmykning af både møbler og væg i velkombinerede farverige nuancer skaber glæde. Det er vigtigt ikke at overbelaste rummet.
  • Grå: Grå er en ideel farve til væggen og gulvet i stuen. Prøv guld eller metal, hvis du ønsker at tilføje et andet pigment.

Indram området

Denne løsning er traditionel. Den omhandler at placere tv’et i en ramme med en enkel profil og interessant farve. Dette er en god løsning for vægmonterede apparater.

Smukt eksempel på at indrette en tv-væg

Minimalisme er altid en god mulighed for at gøre dit tv til omdrejningspunktet.

Skil dig ud med vinylklistermærker

Vinyl er helt oppe i tiden. Det er et billigt, alsidigt klæbemiddel, der pynter på væggen bag tv’et.

Det bedste af det hele er, at du kan tilpasse designet. Sæt det rundt om eller på et hjørne af væggen.

Skab elegance med træ og metal

At sætte træ og metal sammen giver en kedelig væg et helt nyt udseende. De dekorative elementer lavet med disse materialer passer ind i alle stilarter uden at minimere deres fremtrædende betydning.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Langsom indretning: Lær, hvad det er, og hvordan du anvender det i dit hjem

Skal man indrette en tv-væg eller skjule fjernsynet i et moderne møbel?

Der er en ekstra ressource til at indrette tv-væggen, og det er at placere apparatet i eller på et flot møbel. Så længe det er pænt, kan dette anbefales, da det allerede pynter området i sig selv, især hvis det er lille.

Du kan også finde møbler, hvori du “skjuler” tv’et. Du skal kun åbne lågerne, når du ønsker at bruge fjernsynet. Disse skabe er blandt de mest eftertragtede til at skjule apparatet, når du ikke bruger det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.