Sådan kan du farve grå hår: Tricks til både mørkt og lyst hår

Udforsk de forskellige muligheder, du har for at farve grå hår, uanset om du har mørkt eller lyst hår.
Sådan kan du farve grå hår: Tricks til både mørkt og lyst hår

Sidste ændring: 14 marts, 2024

At farve grå hår er det ideelle alternativ til at vise naturligt, men smukt gråt hår. Det er især et alternativ for dem, der har mange grå hår, som opstår på grund af en mangel i produktionen af melanin, der ikke altid er relateret til alder.

Faktisk er det på sociale netværk mere og mere almindeligt at se influencere og offentlige personer, der viser deres grå hår naturligt frem. Hvis du ved, hvad vi taler om, skal du læse videre, for vi vil fortælle dig, hvordan du opnår disse utrolige resultater.

Sådan kan du farve grå hår, når du har mørkt hår

Gråt hår i mørkt hår som sort hår er meget mere synligt, så det er nødvendigt at have en god proces til at farve hårene og fremhæve dem stærkere. For at opnå dette er der forskellige alternativer, fra kemiske produkter som farvestoffer til naturlige produkter som henna eller rosmarin.

Her fortæller vi dig, hvordan du kan farve grå hår i mørkt hår med flere detaljer.

Vi tror, du også kan lide at læse denne artikel: 11 frisurer til kvinder over 45

1. Farv mørkegråt hår med henna

Henna er et pigment udvundet af planten af samme navn, som bruges til at farve håret og endda huden. Det er et naturligt og økonomisk produkt, der sælges i pulverform, som ifølge eksperter ekstraheres fra plantens blade. Ud over at farve hjælper det med at beskytte og fugte hårstråene.

For at opnå denne effekt skal du følge de trinvise instruktioner, som vi vil give dig her:

 • Bland tre spiseskefulde hennapulver i en skål med en spiseskefuld citronsaft, indtil du får en jævn, godt blandet pasta.
 • Påfør det i hele håret, fra rødderne til spidserne.
 • Når du er færdig, dækker du dit hår med en plastikhætte og lader det sidde i to til tre timer.
 • Skyl derefter håret med masser af lunkent vand, indtil det ekstra farvestof er helt fjernet.

2. Brug rosmarin til at farve grå hår

Rosmarin er en aromatisk plante med en bred vifte af anvendelsesmuligheder i hjemmet og i hverdagen. Ifølge professionelle artikler betragtes denne plante som en potent antioxidant og leverbeskyttende middel.

Blandt dens mange anvendelsesmuligheder finder vi, at den bidrager til pigmentering af håret, forebygger hårtab, regulerer overskydende talg og forekomsten af skæl. Vi fortæller dig, hvordan du bruger den til at farve grå hår.

 • Tag fem rosmarinkviste, og skær dem i små stykker.
 • Bring en halv liter vand i kog, tilsæt rosmarinstykkerne, og læg låg på gryden.
 • Når vandet når kogepunktet, slukker du for det og lader det køle af.
 • Tag en si og fjern rosmarinkvistene, og lad blandingen hvile natten over.
 • Hvis du ønsker at gøre dit grå hår mørkere, kan du tilsætte fem dråber æterisk rosmarinolie og 2,5 dl æblecidereddike til blandingen. I dette tilfælde skal du lade blandingen hvile i yderligere 12 timer.
 • Når du har blandingen klar, afhængigt af det pigmenteringsniveau, du ønsker, skal du påføre det fra rødderne til spidserne, efter du har vasket dit hår.
 • Skyl med rigeligt vand efter fem minutter.

Sådan kan du farve grå hår, når du har lyst hår

En af fordelene ved lyst hår i forhold til grå hår er, at det naturligvis ikke er så synligt. Der er dog færre muligheder for at farve grå hår, i hvert fald når det gælder naturlige muligheder. Lad os tage et kig på mulighederne for at farve grå hår i dette tilfælde!

1. Specialiserede produkter til at farve grå hår

Der findes en række specialiserede produkter på markedet til hårpleje og styling. Blandt dem er der de farveforstærkende produkter, som hedder sådan, fordi de hjælper med at bevare farven på gråt og farvebehandlet hår.

Disse produkter spænder fra shampoo til balsam, behandlinger og hårkure. Deres sekundære, men meget vigtige, funktion er at forhindre depigmenterede hårstrå (naturlige eller kemiske) i at blive gule. I det specifikke tilfælde med lyst hår findes der serier, der går fra lilla nuancer til ekstra lyst hår til perlemor og sølv til blond hår.

Den korrekte måde at bruge disse produkter på er meget grundlæggende og består i at anvende shampoo, behandling og balsam i rækkefølge. Når det gælder hårkure, bør de bruges mindre hyppigt, fordi de kan ændre den ønskede nuance.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Tips til at beskytte klorskadet hår

2. Et farvebad eller en semi-permanent nuance

Dette er en anden måde til at farve grå hår i lyst hår, og som i det foregående tilfælde afhænger det specifikke produkt af den lyse nuance, du har som base, eller de højdepunkter, du vil give dit grå hår: guld, aske, iriserende, platin, grå eller violet.

Disse produkter kan tilberedes derhjemme, og deres virkning vil falme med hver vask, men du kan forny det med et nyt farvebad, når du vil. Vi deler en trinvis guide til at farve grå hår på denne måde:

 • Hæld hele indholdet af farvebadet i en skål, og bland det med den medfølgende fremkaldervæske.
 • Når blandingen er klar, dvs. fri for klumper og helt blandet, skal du gøre dig klar.
 • Del dit hår op i fire dele, så du bedre kan håndtere det.
 • Tag handsker på, og beskyt skuldre, ansigt og tøj, da dette produkt er meget pigmenterende.
 • Påfør produktet i hele håret med hænderne eller ved hjælp af en børste uden at efterlade en eneste centimeter uden produkt.
 • Lad produktet virke i 10 til 20 minutter, afhængigt af den farve, du ønsker at opnå.
 • Afslut med at skylle med rigeligt lunkent vand, og nyd dit grå hår.

Så nemt er det at farve grå hår!

Nu ved du, hvordan du kan farve grå hår, afhængigt af om du har mørkt eller lyst hår. Det hele afhænger af dine valg og forventninger til, hvilken metode du bruger. Under alle omstændigheder opfordrer vi dig til at passe på dit grå hår for at forhindre, at det bliver gult og tørt, så du kan vise det frem med mere selvtillid og ro i sindet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Alcalde, M. & del Pozo, A. (2002) Coloración del cabello (II). Coloración vegetal. Offarm. Vol. 21. Núm. 8. Pág, 189-192. https://www.elsevier.es
 • López, M. (2008) El romero. Planta aromática con efectos antioxidantes. Offarm. Vol. 27. Núm. 7. Pág, 60-63. https://www.elsevier.es/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.