3 hårkure med majsstivelse til at beskytte dit hår mod solen

Find ud af, hvilke hårkure med majsstivelse der er de bedste til at beskytte dit hår mod solen ved at fugte og styrke alle hårfibrene.
3 hårkure med majsstivelse til at beskytte dit hår mod solen
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 22 juni, 2023

I denne artikel vil vi dele nogle meget nyttige hårkure med majsstivelse med dig, for at beskytte dit hår mod solen. Dette produkt har fugtgivende og nærende egenskaber. Når du bruger det, får du hår, der ser ud, som om du lige har været ved frisøren.

Hvis vi allerede har fanget din opmærksomhed, og du gerne vil have glansfuldt hår på trods af kontinuerlig udsættelse for solen, så læs videre!

Hvorfor skal du beskytte dit hår mod solen?

Den første ting at sige er, at håret af nogle eksperter beskrives som en meget følsom del af kroppen. Men solbeskyttelse bliver ofte forsømt i hårpleje.

Eksperter forklarer, at solbeskyttelse er meget vigtigt. Solen påvirker også hårets struktur og forårsager oxidering, misfarvning, brud og svaghed. Tilsammen resulterer disse tilstande i kedeligt, spaltet og svagt hår.

Undersøgelser af hårtab hos kvinder viser, at en af de generelle plejeforanstaltninger, der bør anvendes til at behandle alopeci, er at undgå langvarig udsættelse for solen. Især når der er overdrevent hårtab, er huden på hovedet mere udsat. Der kan opstå alvorlige forbrændinger, som forhindrer væksten af nye hår.

Majsstivelsens kosmetiske egenskaber

Den kosmetiske brug af majsstivelse er ikke noget nyt. Det anses for at være en meget effektiv hjemmebehandling til hår og endda til huden takket være dets egenskaber.

Det er fugtgivende

Videnskabelige artikler påpeger, at majs (som majsstivelse kommer fra) har Gramineae, proteiner med notoriske fugtgivende egenskaber. Derudover bidrager de til at give håret fylde, volumen og beskyttelse.

Denne fugtgivende egenskab kan forstærkes ved at blande majsstivelse med andre produkter, der har en lignende effekt. Et eksempel er mandelolie eller ekstra jomfru olivenolie.

Regulerer olie i hovedbunden

Majsstivelse som tørshampoo til håret er et ældgammelt trick. Det hjælper med at fjerne overskydende talg eller olie. I dette tilfælde bruges det uden nogen tilsatte ingredienser. Det påføres ved blot at drysse lidt i håret.

Ud over at dit hår bliver rent, får du en beskyttende hinde, der beskytter dig mod solen. Du får også blødt, silkeagtigt og krusfrit hår.

Glatter dit hår

Selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis for denne egenskab ved majsstivelse, nævner vi det som en fordel for håret, fordi det er ret populært. Nogle siger, at langvarig brug på krøllet hår, i kombination med andre produkter som kokosolie, hjælper med at glatte håret.

De 3 hårkure med majsstivelse, der beskytter dit hår mod solen

Nu, hvor du kender fordelene ved at bruge majsstivelse til at pleje dit hår, vil vi dele de tre hårkure med majsstivelse, du kan bruge. Brug en hver uge, eller vælg den, der er nemmest for dig at lave.

1. Hårkure med majsstivelse og naturlige olier

For at beskytte dit hår mod solen skal du ikke tøve med at bruge denne hårkur med majsstivelse og naturlige olier. Den vil fugte hårfibrene, styrke dem og forhindre skader fra UV-stråler.

Ingredienser

 • 2 spiseskefulde kokosolie
 • 3 spiseskefulde mandelolie
 • 1 spiseskefuld majsstivelse

Fremgangsmåde

 1. Bland alle ingredienserne i en skål, indtil du får en glat creme.
 2. Påfør den i hele håret og hovedbunden.
 3. Lad hårkuren virke i 15 minutter.
 4. Skyl med varmt vand.

2. Hårkure med majsstivelse og æg

For at lave en anden hårkur med majsstivelse, der plejer og beskytter dit hår mod solen, skal du blot blande majsstivelsen med nogle almindelige ingredienser fra køkkenet. Denne opskrift anbefales især til dem, der allerede har beskadiget hår og lider af tørt hår.

Ingredienser

 • 3 spiseskefulde majsstivelse
 • 1 teskefuld honning
 • 3 æggehvider
 • 2 liter vand

Fremgangsmåde

 1. Skil æggehviderne fra blommerne, og sæt dem til side i en skål.
 2. Bland vand og majsstivelse i en gryde, og bring det i kog ved middel varme.
 3. Rør jævnligt, indtil du får en geléagtig konsistens.
 4. Når du har opnået det, slukker du for varmen og kommer blandingen i skålen med æggehviderne.
 5. Tilsæt honningen, og bland godt.
 6. Påfør det i hele håret, og lad det sidde i 45-60 minutter.
 7. Vask med rigeligt varmt vand, og brug din sædvanlige shampoo til at neutralisere lugten af æggehvider.

3. Tør hårkur med majsstivelse til at beskytte dit hår mod solen

Ud over at hjælpe dig med at beskytte dit hår mod solskader, vil denne tørre hårkur med majsstivelse fugte og fjerne overskydende olie. Den vil også være et beskyttende lag til daglig brug.

Ingredienser

 • 1 liter majsstivelse
 • 1,2 dl bagepulver
 • 1 beholder til opbevaring af den tørre maske

Fremgangsmåde

 1. Brug en tallerken til at blande de to ingredienser meget godt.
 2. Pak dem i en beholder, som du kan spraye på håret, når du har brug for det.
 3. Brug hårkuren på daglig basis. Du behøver ikke at vaske den ud, bare påfør den og red håret.

Nyd sundt hår beskyttet mod solen!

Brug hårkure med majsstivelse til at beskytte dit hår mod solen en eller to gange om ugen. Du kan vælge en af disse opskrifter eller skifte mellem dem, som du synes.

Husk, at majsstivelse indeholder vitaminerne A, B, C og E, som styrker hver enkelt hårfiber indefra. Resultatet er skinnende, silkeblødt hår med volumen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.