Sådan kan du fjerne malingpletter fra gulvet

Når du maler huset, er det muligt at spilde på gulvene. Men med øjeblikkelig og grundig rengøring kan problemet løses.
Sådan kan du fjerne malingpletter fra gulvet

Sidste ændring: 27 november, 2022

Maling er en god allieret til boligindretning, da den giver dig mulighed for at give væggene farve, tekstur og stil. Dette produkt kan dog give anledning til bekymring, når det anvendes uforsigtigt og drypper på andre områder. Udforsk i denne artikel, hvordan du kan fjerne malingpletter på gulvet!

Hændelsen kan opstå, når man snubler og vælter en spand, eller når man hviler en pensel med frisk produkt på overfladerne. Uanset årsagen bør du dog forblive rolig. Husk på, at det med korrekt rengøring er muligt at genvinde det berørte gulvs udseende.

Når malingen kommer i kontakt med gulvet, møbler eller noget porcelæn, er det vigtigt at handle hurtigt. Dette skyldes, at typer af maling, der tørrer, kræver et mere besværligt arbejde for at fjerne dem. Hvis produktet ikke fjernes i tide, kan det desuden begynde at misfarve de mest sarte materialer.

Fjerne malingpletter fra fliser

De materialer, der kan bruges til at fjerne malingpletter fra fliser, er en kost, klud, vand, eddike, terpentin og en spatel.

Det første er at rengøre rummet med en kost for at fjerne snavs, der kan generere klumper ved påføring af rengøringsmidlet. Derefter er det tilrådeligt at forberede en opløsning af eddike og varmt vand. Den skal sprøjtes på pletten. Derefter bruges kluden til at gnide hårdt.

Hvis denne første teknik ikke giver de forventede resultater, er det nødvendigt at bruge en væske, der indeholder kemikalier. Det er således nødvendigt at købe malingfjerner, påføre den homogent på pletterne, lade den virke i 25 minutter, gnide den med en klud og rengøre den med varmt vand for at fjerne sporene af maling.

Derudover kan man, når malingen er svær at få af gulvet, bruge en metalspatel til at svække de mest hærdede dele. På dette tidspunkt er det vigtigt at skrabe i én retning for at forhindre, at pletten spreder sig yderligere.

Malerruller

Når man maler en væg eller et hvilket som helst rum i hjemmet, kan nogle pletter falde ned på gulvet eller ødelægge møbler i nærheden.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 7 effektive tricks til at fjerne pletter på tøj

Fjerne malingpletter fra et trægulv

For at fjerne malingpletter fra trægulve kan man anvende to forskellige teknikker. De materialer, der er nødvendige i den første, er vand, opvaskemiddel og to gode teksturerede håndklæder.

Denne metode bør anvendes, når den spildte maling er vandbaseret. Det første, du skal gøre, er at gøre det ene håndklæde vådt og tilsætte en god mængde sæbe til det. Derefter er det nødvendigt at skrubbe kontinuerligt, så pletten forsvinder lidt efter lidt.

Som sidste trin er der kun tilbage at bruge et tørt håndklæde til at fjerne resterne af sæbe og maling, og at gulvet formår at få sit oprindelige udseende tilbage.

Hvis malingen derimod er oliebaseret, er det nødvendigt at udføre det andet alternativ. I dette tilfælde er de nødvendige genstande en malingfortynder af god kvalitet, en pensel og et rent håndklæde.

Den mest almindeligt anvendte fortynder er den universelle fortynder. Men det er vigtigt at søge råd hos en isenkræmmer for at undgå at købe et produkt, der ødelægger dit trægulv. Denne væske skal påføres ved hjælp af en pensel for at hjælpe med at fordele den jævnt. Den skal stå i ca. 2o minutter, så malingen bliver blødgjort mest muligt.

Derefter skal der bruges et håndklæde til at rense pletterne og fjerne sporene af den anvendte fortynder. Dette vil sikre, at gulvet igen bliver tørt og skinnende.

Fjerne malingpletter fra tæpper

For at fjerne maling fra et tæppe skal du bruge et håndklæde, acetone, en pletfjerner, to tandbørster, handsker, beskyttelsesbriller og en støvsuger.

Det første, du skal gøre, er at tørre pletterne af med et håndklæde for at fjerne den maling, der stadig er frisk. Det er vigtigt at huske på, at du ikke skal trykke nedad for at undgå, at malingen synker ned mellem fibrene.

Det næste skridt er at tage maske og handsker på, fordi acetone er et stærkt kemikalie, som skal håndteres med beskyttelse. Herefter skal du sprøjte det på en af børsterne og begynde at gnide på hver enkelt plet.

Acetonen vil svække den maling, der sidder mere fast, og reducere plettens størrelse. Små spor af maling kan dog stadig være synlige efter påføringen.

Derfor er det næste skridt at påføre tæpperens på hver enkelt plet. Man skal skrubbe med en ren børste, indtil alle rester er fjernet. Til sidst skal der bruges en støvsuger til at absorbere de anvendte væsker, tørre tæppet og genvinde de oprindelige farver.

Et gulvtæppe støvsuges

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvad er pletter af hårdt vand, og hvordan fjerner man dem?

Det er vigtigt at vælge de rigtige produkter

Det er vigtigt at bruge rengøringsmidler, der ikke ødelægger gulvet for at fjerne malingpletter fra gulvet. Derfor er det tilrådeligt at konsultere en ekspert for at finde ud af, hvilket produkt der passer bedst til dine behov og ikke forårsager misfarvning eller ødelægger gulvet.

Det er også vigtigt at huske på, at det ikke er tilrådeligt at bruge skarpe redskaber som spatler eller knive på trægulve eller gulvtæpper, da de kan forårsage skader. Fortvivl ikke, og kom i gang med arbejdet!

Det kan interessere dig ...
Gængse fejl, når man vil male et hus
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Gængse fejl, når man vil male et hus

Skal du til at male et hus? Så har vi nogle tips til at undgå de mest gængse fejl. Du skal for eksempel være sikker på at bruge maling af god kvali...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Pérez A. Aplicación de pinturas e imprimaciones protectoras [Internet]. Málaga: IC Editorial; 2013. [citado 08 de junio de 2021]
  • (S.A). Los decapantes químicos industriales [Internet]. Francia: (S.E); 2006. [citado 08 de junio de 2021]

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.