Sådan laver man naturlig sæbe med aloe vera og honning

Naturlig sæbe er mere gavnlig for vores hud end den sæbe, der sælges i butikkerne. Lær, hvordan du laver naturlig sæbe med aloe vera og honning her!
Sådan laver man naturlig sæbe med aloe vera og honning

Sidste ændring: 10 november, 2021

Naturlig sæbe med aloe vera er mindre aggressiv for vores hud end industrielle versioner. De er trods alt fri fra kunstige kemikalier og kan derfor garantere en større dermatologisk fordel og bedre hydrering takket være naturlige olier. Desuden giver de en korrekt balance til vores naturlige Ph-niveau, blødhed og elasticitet.

Du har måske allerede lavet sæbe selv derhjemme ved hjælp af olier og glycerin. Men hvis du aldrig har prøvet og gerne vil vide, hvordan man laver en hjemmelavet og naturlig sæbe, så tag denne artikel til efterretning, for du vil elske den!

Naturlig sæbe er altid en god gave. Når den er duftende og med sunde ingredienser, bliver det med garanti en succes, som dine venner og familie vil elske.

Vil du prøve det? Hvis ja, så læs videre!

Hvilken slags sæbe vil du lave?

Der findes uendeligt mange forskellige slags naturlig sæbe. Hver enkelt har specifikke egenskaber. Derfor skal du først vide, hvad du vil bruge sæben til.

Lad os først tage et kort kig på nogle af de mulige varianter:

 • Havregrynssæbe: Den er eksfolierende og meget velegnet til sart hud.
 • Sneglesæbe: Den hjælper med at afbalancere hudens fedtsyrer. Desuden kurerer den irritation og akne.
 • Sæber baseret på appelsin eller citron: Dette anbefales til fedtet hud, fugtgivende og forfriskende.
 • Sæber med aloe vera: Dette beskytter vores hud, blødgør, fugter, regenererer og kan hjælpe os med at fjerne akne.
 • Calendula-sæbe: Den er meget gavnlig for tør og sart hud og er god til børn og babyer.
 • Hybensæbe: Den er fantastisk til at helbrede og reparere beskadiget hud.

Vi tror, at du vil kunne lide denne artikel: Niacinamid: En allieret i hudpleje

Sæbe med aloe vera og honning

I dag har vi valgt at vise dig, hvordan du laver sæbe med aloe vera og honning, fordi vi mener, at det er det enkleste og mest anvendelige til hudpleje.

Kombinationen af disse to fantastiske elementer fra naturen er fantastisk. Aloe vera og honning er vigtige for dermatologisk regenerering for at holde huden sund, hydreret og strålende, og de er også velegnede til hele familien.

Aloe vera og honning

Nedenstående vil vi vise dig den mest grundlæggende måde at lave denne sæbe på. Brug af glycerin er en simpel metode, der ikke vil medføre nogen problemer. Desuden vil det være med til at sikre, at sæben bliver god første gang.

Du skal vide, at der er en anden mere kompliceret måde, hvor du f.eks. kan bruge den brugte olie fra hjemmet. Du skal dog også supplere den med natriumhydroxid, som er et meget farligt element, der kan skade dig, mens du håndterer det. Så vi vil ty til den nemme måde, der garanterer dig succes og fuld sikkerhed:

Ingredienser til naturlig sæbe

Hvad du skal bruge for at lave det

 • En glasskål.
 • En mikrobølgeovn.
 • En røremaskine.

Sådan laver du sæbe med aloe vera

 1. Tag skålen og læg de to stykker glycerinsæbe i den. Sæt dem derefter i mikrobølgeovnen. Vent på, at de smelter. Hold øje med dem, da de kan smelte hurtigt.
 2. Tag derefter aloe veraen, og læg den i skålen sammen med de fire spiseskefulde honning og citronskal.
 3. Varm lidt olivenolie op. Varm den forsigtigt, så den ikke mister sine egenskaber.
 4. Dernæst er det tid til at bruge røremaskinen. Pisk blandingen ved lav effekt, og tilsæt den varme olie lidt efter lidt. Blend, indtil blandingen er glat, med en smuk lys farve og fremragende duft.
 5. Hæld blandingen i en form. Denne form skal være firkantet og af plastik, fordi det vil være den endelige form, som den hjemmelavede sæbe vil få. Hæld den i formen, indtil der er et par centimeter fri. (Husk: Du skal senere fjerne sæben fra formen, og det skal være nemt at gøre det).
 6. Stil derefter formen med blandingen i køleskabet, så den størkner. Hvor længe skal den stå der? Et døgn er anbefalet.
 7. Skær sæben i mindre barer til daglig brug.

Husk, at du har brugt citron- og olivenolie som æteriske olier til denne version af sæbe, men du kan bruge hvad du vil: Rosenolie, appelsinolie, lavendelolie osv.

Som det sidste skal du huske, at du altid kan skære sæben ud i særlige former: Et hjerte, en oval osv. Pak den derefter ind i flot papir og bånd, så får du en smuk gave til dine kære. Duften og de uforlignelige fordele for huden er uden tvivl en fantastisk gave, som alle vil sætte pris på!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Wolfrum, S., Marcus, J., Touraud, D., & Kunz, W. (2016). A renaissance of soaps? — How to make clear and stable solutions at neutral pH and room temperature. Advances in Colloid and Interface Science. https://doi.org/10.1016/j.cis.2016.07.002
 • Bissett, L. (2014). Skin care: an essential component of hand hygiene and infection control. British Journal of Nursing. https://doi.org/10.12968/bjon.2007.16.16.27075
 • Shivanand, P., Nilam, M., & Viral, D. (2010). Herbs play an important role in the field of cosmetics. International Journal of PharmTech Research.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.