Sådan fjerner du appelsinhud

Før man påfører behandlingen mod appelsinhud, er det vigtigt at eksfoliere området først ved at bruge en let massage til at løsne de giftstoffer og det fedt, som har sat sig i området.
Sådan fjerner du appelsinhud
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 22 december, 2022

Man bør ikke bare leve med appelsinhud, for man kan sagtens komme af med det. Endda uden at bruge absurde mængder af penge på dyre produkter som lover alt muligt. Nej, det er helt unødvendigt, for der findes masser af naturlige behandlinger mod appelsinhud, som vil hjælpe med at reducere det. Sådan fjerner du appelsinhud, læs mere og lær nedenfor.

I dagens artikel vil vi fortælle dig alt, hvad du behøver at vide for at kunne lave nogle effektive, hjemmelavede behandlinger mod appelsinhud, eller celulitis, som det også ofte kaldes. Dog bør man altid huske på det første skridt, som er helt essentielt. Hvis disse naturlige behandlinger skal ordentligt, er det meget vigtigt at man grundigt eksfolierer huden, før man påfører dem.

Hyppig eksfoliering i de områder, hvor man har appelsinhud hjælper med at løsne det fedt, som har ophobet sig under huden og frigiver også de giftstoffer, som måtte være i området. Dette hjælper til, at giftstofferne bliver absorberet i blodstrømmen, så kroppen bliver i stand til at fjerne dem.

Det første skridt er altså ekstremt vigtigt: Enhver hjemmelavet behandling mod appelsinhud bør altid starte med en eksfolierende massage.

Sådan fjerner du appelsinhud

Første skridt: Eksfoliering

Scrub svamp

Det er meget simpelt. Det eneste, man skal bruge, er lidt olivenolie eller solsikkeolie til at gnubbe på de områder, der har appelsinhudLad olien sidde på området i 15 minutter og tag derefter et brusebad med det varmest mulige vand (medmindre du har karsprængninger eller åreknuder, så bør vandet kun være lunkent). Skrub området godt med en mild sæbe og en svamp eller en skrubbehandske.

Den eksfolierende massage fjerner døde hudceller og åbner porerne. Dette hjælper behandlingen mod appelsinhud til bedre at trænge ind i hudens forskellige lag. Husk at det er vigtigt altid at fugte huden efter en eksfoliering. Regenerative olier såsom olivenolie eller hybenolie er ideelle til formålet.

Sådan fjerner du appelsinhud, tip nr. 1: Citron og olivenolie

Citron og olivenolie

Skræl flere citroner, læg skrællerne i en glasbeholder og dæk dem til med olivenolie. Sæt låg på beholderen og lad den stå et koldt, mørkt sted i en uge. Sørg for at den beholder, du bruger, er blevet steriliseret først for at undgå, at olien bliver forurenet med spor af andre stoffer.

Efter en ugen kan beholderen åbnes, olien presses fra og lidt mere almindelig olivenolie kan tilsættes for at fortynde blandingen.

Husk på at citron altid bør fortyndes, da det er meget ætsende på grund af sine astringerende egenskaber og derfor kan forårsage en hudirritation. Man bør også kun bruge denne blanding om aftenen, da citrusolier er fotosensitive og kan bevirke, at huden brænder mere, hvis man udsættes for direkte sollys.

Sådan fjerner du appelsinhud, tip nr. 2: Avokadosten

Advokado

Den anden mulighed, som man kan bruge, er at lave en olie til denne behandling ved at bruge en avokadosten. Skær fire store avokadosten i små stykker. Jo mindre jo bedre. Husk at avokadosten er meget hårde, og man bør skære dem meget fint for at undgå at ødelægge sin food processor. Har man ikke en food processor, kan man bruge et rivejern.

Put nu de hakkede eller knuste sten i en glasbeholder og tilføj noget oliven-, mandel– eller solsikkeolie – alt efter, hvad du foretrækker eller lige har i huset. Sæt låg på glasbeholderen og lad blandingen stå i tre dage på et mørkt, koldt sted. Når de tre dage er gået, kan man sætte blandingen i køleskabet for at undgå, at det mugner.

Sidste skridt

Det sidste skridt er at påføre en af disse behandlinger til de områder på huden, hvor man har appelsinhud i et par minutter og at gentage behandlingen jævnligt. Mindst en gang om ugen.

Nu da du ved, hvordan man laver disse simple behandlinger mod appelsinhud, har du et værdifuldt våben, som kan hjælpe dig med virkelig at forbedre din krops udseende. Som du kan se, kan man sagtens bekæmpe appelsinhud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.