Sådan kan du forføre din partner

Vi elsker alle den forfærdeligt charmerende idé om at blive forført af den person, vi elsker, men ved du, hvordan du forfører din partner? Lær hvordan i denne artikel.
Sådan kan du forføre din partner
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Er du god til at forføre din partner? Ifølge ordbogen betegner ordet “forføre” den handling, der består i fysisk at tiltrække en person for at få et seksuelt forhold til ham eller hende.

Med dette in mente kan forførelse omfatte en række teknikker (smiger, fagter, kærtegn osv.), der har til formål at skabe en atmosfære af intimitet med en bestemt person med henblik på at udløse et seksuelt møde. Ved hjælp af disse ord, kærtegn og berøringer forsøger en person at få den anden til at føle sig tiltrukket af ham eller hende.

Hvor mange gange har vi ikke set dette i film? Der er eksempler overalt, hele tiden! Men ikke alt er begrænset til det, vi kan se på filmlærredet. Vi har også eksempler på forførelse i litteraturen, musikken, kunsten og selvfølgelig også lejlighedsvis i vores dagligdag.

Er forførelse det samme som fortryllelse?

Nogle siger, at forførelse kan være som en “fortryllelse”, der betager både den, der forfører, og den person, der bliver forført. Faktisk kan det på en vis måde opfattes sådan, da de involverede er så fokuserede på tilnærmelsen, at de ofte ikke engang er opmærksomme på, hvad der foregår omkring dem. Så er den seksuelle spænding håndgribelig.

Forførelse kan være lige så sjovt, som du ønsker det, og kan give “magiske” og meget behagelige oplevelser (og ikke kun i sengen!). Faktisk siges det ofte, at forførelse hovedsageligt anvendes i to typer situationer:

 1. Når du ønsker at blive forelsket i en person, som du har til hensigt at indlede et forhold med.
 2. Når du ønsker at have et tilfældigt seksuelt møde på et bestemt tidspunkt.

Sandheden er dog, at forførelse også blot kan være en del af dynamikken i dit forhold. I den forstand mener nogle, at det er “gnisten”, der hjælper dem med at holde lidenskaben og interessen i live, da det binder dem sammen og skaber nærhed.

Et par kysser

I forhold er det ofte de små lege, kram og demonstrationer af hengivenhed, der giver næring til seksuel lyst.

Tips til at forføre din partner og holde flammen i live

Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at være mere kreativ, når du skal forføre din partner, og til at nyde processen mere.

1. Glem rutinen, hvis du vil forføre din partner

Ja, det ville være bedst, hvis du glemte rutinen. Du skal ikke længere komme med den sædvanlige kommentar eller ty til den samme gamle teknik for at vække din partners interesse. Vov at forny dig – selv om det bare er en lille smule.

Du behøver ikke at glemme, hvordan visse succesfulde metoder var tidligere, men prøv at kombinere dem med nogle nye ting for at forføre din partner.

Du kan måske lide at læse denne artikel: Vigtigheden af forspil før sex

Selv om det måske ikke ser sådan ud, er det vigtigt at finde et sted og tidspunkt (uanset hvor kort tid det er) til at dele sammen med din partner for at holde lidenskabens flamme i live.

Det handler dog ikke altid om at lave en aktivitet sammen, som at se en film i sengen. Det handler om at tage et øjeblik til udelukkende at nyde hinandens selskab.

At holde i hånd, hvile hovedet på hinandens krop, holde øjenkontakt og derefter lukke øjnene og værdsætte hinandens kropsvarme og duft er ting, der kan være både romantiske og forførende.

Ansvarsforpligtelser er vigtige, men at stoppe op og nyde de enkle ting er med til at styrke båndet til en person og holde interessen, romantikken og lidenskaben i live.

3. Forfør uanset dagen

Mand giver blomster til kvinde som eksempel på, hvordan du kan forføre din partner

Det er fint nok at huske særlige datoer og være betænksom ved disse lejligheder, men sandheden er, at for at forføre din partner behøver du ikke et bestemt tidspunkt i din kalender.

Spontanitet gavner meget i et forhold. Så bliv opmuntret til at give din partner blomster eller lave en særlig middag, når du har lyst til det, og når din partner mindst venter det!

4. Eksperimentér uden at være bange for at være for åbenlys

Nogle gange er der mange mennesker, der ikke forfører deres partner (selv om de gerne vil), fordi de er bange for at “komme til at virke for åbenlys”, når de gør det. På en måde er det, de i virkeligheden frygter, dog afvisning. De er bange for, at den anden person ikke vil spille med eller blot vil sige noget i retning af “ikke nu”.

Selv om det er normalt at frygte afvisning, er du nødt til at tage risikoen, hvis du vil forføre din partner. Kom ud af din komfortzone! Der er trods alt ikke noget bedre end at få nye oplevelser sammen.

 • For at forføre din partner skal du formidle selvtillid og beslutsomhed.
 • Oprethold en god kropsholdning. Kropssprog er vigtigt, og hvis du passer på dit kropssprog, kan du tilføre mødet et strejf af charme.
 • Vær opmærksom på detaljer, og vær ikke bange for at bruge dem. Et venligt ord, en simpel gestus, en varm omfavnelse osv. Det er alt sammen meget vigtigt.
 • Gør berøring og lyd til hovedpersonerne i oplevelsen.
 • Ved du, hvad din partner er tiltrukket af? Det kan være en bestemt duft (krops- eller stearinlys), følelsen af en bestemt type stof eller mad. Hvis du ved, hvad det er, så udnyt det! Fornøjelsen skal være til stede, selv i sådanne sager.
 • Eksperimentér med enkelhed i begyndelsen. Lad være med at overkomplicere tingene, og gå fremad lidt efter lidt.

Du vil måske finde dette interessant: Sådan kan du overraske en partner i sengen

5. Udtryk dig selv og del dine følelser for at forføre din partner

Eksempel på parmiddag

For at forføre din partner skal du også opretholde god kommunikation. At kramme, kysse, kærtegne og supplere hinanden kan være meget tilfredsstillende. Men at udveksle forførende, spændende og interessante ord kan nære tilliden og bringe jer endnu tættere sammen.

Ord kan være de bedste allierede, når det gælder om at holde den seksuelle spænding i live. Hvad venter du på? Forfør din partner i dag og nyd den smukke oplevelse!

Det kan interessere dig ...
En guide til at forføre din partner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En guide til at forføre din partner

Det at forføre din partner er en menneskelig færdighed, som normalt foregår i de indledende faser af et forhold. Læs med i artiklen her. • Baranowski, Andreas & Vitouch, Oliver. (2011). The Science of Seduction: Teaching seduction techniques and evaluating their effectiveness.
 • Greene, Robert (2019). El arte de la seducción. Barcelona, España: Editorial Oceano.
 • Santos-Iglesias, Pablo; Sierra, Juan Carlos (2010). El papel de la asertividad sexual en la sexualidad humana: una revisión sistemática. International Journal of Clinical and Health Psychology. 10(3): 553-577.
 • Rathus, Spencer; Nevid, Jeffrey; Fichner-Rathus, Lois (2005). Sexualidad humana (6ª Ed.). México: Pearson Prentice Hall

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.