Otte metoder til at blive forelsket i sin partner igen

Man kan blive forelsket i sin partner igen. Det indebærer at ændre sin attitude og betydningen af ens forhold, især når man går igennem en krise. Her er nogle vejledninger, der kan hjælpe dig.
Otte metoder til at blive forelsket i sin partner igen

Sidste ændring: 02 maj, 2021

Der er adskillige årsager til, hvorfor et forhold kan fejle. Det er derfor, det er vigtigt at finde måder at blive forelsket i sin partner igen for at forhindre et brud, hvis man virkelig holder af hinanden.

At genfinde sig selv indebærer at ændre den nuværende attitude og give ny betydning til forholdet. Det kræver forpligtelse, forståelse og kærlighed. Der skal også være åbenhed, eftersom det vil give dig mulighed for at genoverveje de overbevisninger, som forårsager problemer.

Det er ikke en simpel opgave at blive forelsket i sin partner igen. Det kræver faktisk, at begge parter ser objektivt på problemet og løser det som et team. Det er nogle gange svært, fordi den følelsesmæssige ladning omkring konflikten kan genoplive vrede.

Det er ikke umuligt, og her er måden, du kan gøre det på.

Tips til at blive forelsket i sin partner igen

Du skal først overveje, om du ønsker at fortsætte forholdet, når du ikke længere et tiltrukket til personen, hvad end det er fysisk eller intellektuelt. Er der god kommunikation, sjov, engagement og lidenskab?

Hvis svaret er “nej”, så skal du genoverveje forholdet. Her er nogle vejledninger til at gøre det.

1. Identificér problemet

For det første skal begge parter anerkende, at forholdet ikke fungerer, og tale om det. Det er vigtigt at identificere, hvad problemet er, for at kunne løse det.

Det kræver, at I begge udtrykker Jeres tanker og følelser omkring forholdet, og derefter leder efter muligheder, som vil få Jer til at blive forelsket igen.

Det mest gængse problem lader til at være mangel på kommunikation, ingen tæthed eller intimitet, få delte interesser og overordnet seksuelt forfald. Hvis man identificerer kilden til konflikter, vil det hjælpe en til at afgøre, hvad man virkelig har brug for.

Skeptisk mand har problemer med at blive forelsket i sin partner igen

Måske denne artikel også vil interessere dig: Dårlige vaner, der kan tage livet af et forhold

2. Tilbring tid sammen, bare Jer to

Forpligt Jer til at tilbringe tid sammen, bare Jer, mindst en gang om ugen. Det skyldes, at sene arbejdsdage, børneopdragelse og andre pligter forhindrer par i at finde et tidspunkt, hvor de udelukkende er dem selv, og det fører også til fremmedgørelse.

Er det tilfældet hos Jer? Så planlæg en tid hver uge til at være sammen, bare Jer to. Planlæg en romantisk middag, se en film, besøg et nyt sted eller tal blot sammen. Hold Jer til planen, når den er lavet, og gør det til en vane.

3. Find nye aktiviteter, I kan lave som et par

Identificér de aktiviteter, I begge kan lide, og lav dem sammen. Måske ønsker I at danse, lave mad, dyrke yoga eller lære et nyt sprog. Det ideelle er, hvis I begge går op i aktiviteten for virkelig at kunne nyde den, mens I er sammen. Du er måske ikke klar over det, men det styrker Jeres bånd og nærer tillid, når I deler fælles interesser.

4. Man kan blive forelsket i sin partner igen ved at være omsorgsfuld

Søde, små detaljer er en måde at vise omsorg på. Det handler ikke blot om materielle goder, men også små handlinger, som kan gøre Jer taknemmelige for at være sammen.

For eksempel kan man lave morgenmad på sengen.

Det er vigtigt at identificere de ting, som gør ens partner glad. Betydningen af de små detaljer ligger i det, som kan forstærke båndet, selv i tider med krise.

5. Lav sjove aktiviteter

Psykolog og psykiater, José Díaz Morfa, råder til at skabe situationer, hvor man kan grine sammen. Disse øjeblikke er en nødvendighed for at bekæmpe kedsomhed. Hvis man har det sjovt sammen, vil man derudover ønske at dele nye ting.

6. Genopliv lidenskaben

Man skal helt sikkert overveje sit sexliv for at kunne blive forelsket i sin partner igen. Man kan prøve nye ting for at aktivere det, såsom at eksperimentere på nye steder, prøve nye stillinger og måske endda inkludere erotisk legetøj.

Disse former for ting kan genoplive flammen og give hinanden mulighed for at lære nye måder at nyde hinanden på.

7. Man kan blive forelsket i sin partner igen ved at give hinanden plads

Som vi har nævnt ovenstående, er det vigtigt at tilbringe tid sammen. Hver part har dog også brug for tid alene. Det er øjeblikke, hvor man kan vokse som individ, dyrke hobbyer og vedligeholde venskaber.

Med andre ord er personlig plads en måde at imødekomme sine egne behov på. Det skyldes, at frustration over ikke at kunne opfylde sine personlige behov ikke er godt for et sundt forhold.

8. Optimér din kommunikation

Det er en af grundpælene i et forhold. Man skal dermed altid prøve at opretholde klar, ærlig og gensidig kommunikation, hvor man er i stand til at sætte sig selv i den andens sted og nå til enighed.

Ligeledes skal man skabe respekt for hinanden ved at lytte, kontrollere vrede følelser og acceptere forskellige synspunkter.

Mand kysser kvinde på kind

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Sjove aktiviteter: Nøglen til velvære i parforholdet

Detaljer i hverdagen til at blive forelsket i sin partner igen

Nogle ønsker at blive forelsket i sin partner igen, men ved ikke, hvor de skal begynde. Her er en liste over ting i hverdagen, som kan hjælpe en med at opnå det.

 • Gør rutine til sjove aktiviteter. Du kan for eksempel spille din yndlingsmusik, når du gør rent i huset.
 • Fortæl hinanden ting, som I elsker at høre, i løbet af dagen. Tal om, hvad der skete på arbejdet, eller hvad du drømte om natten før. Vær også opmærksom på de ting, den anden person fortæller.
 • Ignorér telefonen, når I taler med hinanden.
 • Pak taskerne og tag på en romantisk tur.
 • Gør hver dag til noget særligt. Fejr de små ting, som hver dag har at tilbyde. Det vil hjælpe Jer til at værdsætte de øjeblikke, I tilbringer sammen.
 • Lav en liste over fælles interesser, og lav dem sammen. Det inkluderer at tale om emner, man er lidenskabelig omkring.
 • Slap af, meditér, lav vejrtrækningsøvelser, giv hinanden massage. Kort sagt skal man finde måder, hvorpå begge parter kan give slip på sine bekymringer.
 • Giv komplimenter, overrask din partner med uventede gaver eller med romantiske detaljer.
 • Arbejd på dig selv ved at pleje dit udseende og sætte individuelle mål.
 • Respektér hinandens privathed og alenetid.
 • Søg rådgivning for at prøve at blive forelsket i hinanden igen.

Afsluttende bemærkninger

I nogle tilfælde vil parterapi være den bedste løsning, især når forholdet er blevet meget forringet. Denne form for fagperson bør være i stand til at give Jer de nødvendige værktøjer og støtte, I skal bruge for at kunne overkomme uenigheder.

Har du prøvet det hele og kan stadig ikke blive forelsket i din partner igen?

Nogle gange er det bedste, man kan gøre, at blive forelsket i sig selv igen og vælge at slå op. Det skyldes, at ikke alle par har, hvad det kræver, for at blive sammen hele livet, og det er også helt i orden!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.