Sådan genkender og undgår du psykopater

selv om det kan se ud som om, de er ligesom os og i stand til empati, så vil en psykopat altid handle ud fra deres egne selvstændige interesser uden omtanke for andre.
Sådan genkender og undgår du psykopater

Sidste ændring: 09 august, 2022

Du har sikkert mere end en gang hørt det i nyhederne, hvordan en helt normal person har begået en forbrydelse, som ingen nogensinde havde troet, at de var i stand til. At være en psykopat betyder ikke at være anderledes fra andre. Psykopater er den type person, som de fleste mennesker ville betegne som behagelig, virkelig karismatisk og endda en god person. Dette er ihverfald, sådan det ser ud.

Denne venlighed kan pludselig forsvinde, fordi en psykopat ikke mærker følelser, som du gør. Så de forfalsker dem for bedre at manipulere dig.

En psykopat vil manipulere andre for at få alt, hvad de ønsker. De kan ikke føle anger, sorg eller andre naturlige følelser, de er kun i stand til at udnytte andre uden tilbageholdenhed. Det er derfor, det er så vigtigt at lære at få øje på dem.

1. Psykopater er patologiske løgnere

masker

Alle lyver. Men når en psykopat lyver, er det ikke en lille hvid løgn eller en løgn, der kan berettiges. En psykopat vil fortælle den ene løgn efter den anden.

En psykopat lyver konstant for at manipulere og udnytte menneskerne omkring dem. Nogle gange vil de også lyve med et endeligt mål om at forårsage skade.

Selvom psykopater har mål ligesom alle andre, så forsøger de ikke at opnå dem på en “god måde.”

2. Psykopater er uansvarlig

Kan du forestille dig, hvordan det ville være ikke at have nogen følelsesmæssige bånd til nogen eller noget? Psykopater føler sig ikke forpligtet til at holde deres løfter på arbejdet eller i hjemmet, så de ender med at aldrig gøre noget af det de siger, som at de vil.

Normalt vil en psykopat konstant skifte job eller flytte til et nyt sted af denne grund. De føler sig aldrig knyttet til et sted, ikke engang et hus.

Dette gælder også for mennesker, idet de hele tiden ender venskaber, gør skade og opgive dem, der engang havde tillid til dem.

3. Psykopater lokker dig med falsk charme

falsk-begaer

Psykopater putter deres bedste ansigt på foran andre mennesker, skjuler deres sande hensigter. I virkeligheden, har de ikke tiltro til andre end dem selv.

Men på den anden side, giver de indtrykket af en person, du kan stole på og fortælle alle dine hemmeligheder til.

Hvad du ikke ved er, at denne åbenhed er ligesom at falde direkte ind i munden på bæstet. Jo mere du stoler på dem, jo mere sårbar er du. Deres falske charme lokker dig ind.

4. Psykopater har ofte en problemfyldt fortid

Lige nu kan psykopaten synes helt normal, men hvis man ser ind i deres fortid, kan du finde en virkelig afslørende historie.

Selv hvis de var involveret i små skænderier, så er faktummet, at de ofte var involveret i dem og at det er værd at kigge nærmere på deres fortid.

Dette skyldes, selv om det ikke kan synes sådan, så accepterer de ikke samfundets regler og har ofte ingen respekt for menneskerettigheder.

5. Psykopater manipulerer og er afhængig af andre

dukker

Psykopater manipulerer andre til at opfylde deres egne behov. De ved dog, at ikke alle mennesker kan manipuleres, så de omgiver sig ofte med folk, der er mere underdanige.

For en psykopat, er en person ikke et menneske men et objekt for dem til at udnytte, således de kan få, hvad de ønsker.

Vigtigst af alt, så vil en psykopat altid forsøge at leve af andre. De tror, at andre kun eksisterer for at tjene dem, at andre er dem, der skal arbejde og kæmpe for at klare sig.

6. Psykopater er ikke empatiske

De kan ikke mærke nogen følelser såsom sorg, angst eller noget andet, da de er ikke i stand til at sætte sig i en anden persons sted.

De kan se ud som om, at de forstår, fordi det er en del af deres falske karisma, de bruger til at opnå din tillid. Men i virkeligheden har de ingen idé om, hvordan du føler.

Dette giver dem en fordel overfor dig. De føler aldrig skam, skyld eller nogen følelser, der ville forhindre normale mennesker fra at gøre, hvad de gør.

De kan heller ikke være ked af det på andres vegne: en psykopat vil altid kun tænke på sig selv.

Psykopater

Forsæt ikke uden at læse:

tiden læger ikke altid alle sår

Det er vigtigt at huske på, at procentdelen af psykopater i den almindelige befolkning ikke er særlig høj, så meget sjældent ender vi med at støde på dem.

På trods af dette faktum, er det aldrig en god dag, når du støder på en af dem. Det er så vigtigt at lægge mærke til tegnene.

Har du nogensinde kendt nogen med disse træk?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Edens, J. F., Marcus, D. K., Lilienfeld, S. O., & Poythress Jr, N. G. (2006). Psychopathic, not psychopath: Taxometric evidence for the dimensional structure of psychopathy. Journal of abnormal psychology, 115(1), 131.
  • Endres, J. (2004). The language of the psychopath: characteristics of prisoners’ performance in a sentence completion test. Criminal Behaviour and Mental Health, 14(3), 214-226.
  • Glannon, W. (2008). Moral responsibility and the psychopath. Neuroethics, 1(3), 158.
  • Rauthmann, J. F., & Kolar, G. P. (2013). Positioning the Dark Triad in the interpersonal circumplex: The friendly-dominant narcissist, hostile-submissive Machiavellian, and hostile-dominant psychopath?. Personality and Individual Differences, 54(5), 622-627.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.