Sådan kan du give julegaver på en sjov måde

Det er ikke kun muligt at give julegaver under træet. Du kan også være kreativ og original med følgende tips.
Sådan kan du give julegaver på en sjov måde

Skrevet af Jonatan Menguez

Sidste ændring: 14 august, 2023

Når årets slutning nærmer sig, er det også tid til vigtige datoer. Jule- og nytårsfesterne begynder at blive planlagt. I hvilket hus fejringen skal finde sted, hvad måltiderne skal være, og hvilke slægtninge eller venner der kommer, er nogle typiske spørgsmål. Sammen med dem opstår der tvivl om julegaver.

Årets næstsidste uge er præget af indkøb, pyntning af træerne og tilrettelæggelse af festen.

Der er dog et andet aspekt at tage hensyn til, som kan øge tilfredsheden ved at give en gave. Det er måden, hvorpå den gives. At gøre det på en original måde er en mere uventet handling end selve gaven. Find nogle tips til at overraske dine gæster med julegaver, der gives på en særlig måde.

Sjove måder at give julegaver på

En pæn julegave

At give en gave, der vil bringe et smil frem på modtagerens ansigt og fylde giveren med tilfredshed, kræver ikke nødvendigvis et højt budget. Nogle gange er det nok at være original og finde på en særlig gave til personen.

Når man kender personens smag, behov og ønsker, er det muligt at udforme en overraskelse tilpasset personens præferencer. En sådan metode vil næppe fejle.

Men der er noget andet, der øger kvaliteten af en gave: Den måde, hvorpå den gives. Juletiden er et ideelt tidspunkt til at sætte en række tips i værk, der forvandler almindelige gaver til uforglemmelige overraskelser.

Med lidt redskaber, kreative idéer og ønsket om at glæde den pågældende person er det muligt at vælge mellem følgende originale metoder.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: 7 uimodståelige opskrifter på desserter med røde bær til jul og nytår

Skattejagt

En af de mest almindelige måder at overraske en anden person på er ved at lave et kort over hjemmet med det specifikke sted, hvor gaven er gemt. I løbet af julen kan et kort lægges under træet for at starte jagten. Derfra begynder en sjov søgen efter målet. Hvis du har en have, er det tilrådeligt at begrave gaven under jorden.

Lav et skrabelod

Populære skrabelodder fra butikker kan også omdannes til en original metode til at give gaver. Der findes forskellige onlinebutikker, hvor du kan designe og bestille et skrabelod med et skjult budskab efter eget valg. Du kan udskrive det og hænge det op på træet.

Byg en sti for at give julegaver på en sjov måde

En anden almindelig måde at overraske personen på er ved at skabe en sti, der fører hen til gaven. Denne opgave kan udføres i forskellige stilarter, og hvis du kender modtagerens smag, vil det blive endnu bedre. I julen skal stien starte der, hvor træet er placeret. Det er muligt at spore den med følgende idéer.

  • Flyvemaskiner af papir. Når gaven er en rejse, er det en meget passende idé at bygge papirfly for at nå frem til billetten.
  • Med legetøj. Julegaver til børn kan være for enden af en sti af små stykker legetøj, f.eks. bamser eller racerbiler.
  • Blomster. En populær sti for romantikere. At overraske din partner med et spor af roser er måske lidt for meget, men det vil helt sikkert bringe et smil frem.
  • Popcorn. Filmfans kan modtage deres gaver efter at have fulgt en popcornsti. Sørg bare for, at ingen træder på det, så det bliver nemmere at rydde op.
  • Med pile. Pile er en lidt mere neutral måde at skabe stierne på. Det fungerer til alle typer gaver og modtagere.
  • Med stearinlys. Er også forbundet med romantik, ligesom blomster. Selv om de i julen kan få andre betydninger.
  • Referencer til serier eller film. Popcorn er ikke den eneste måde at underholde en filmelsker på. Hvis du kender deres yndlingsfilm, kan du lave en sti til gaven med det karakteristiske objekt.

Puslespil

Store gaver, som er vanskelige at pakke ind, kan leveres på en helt særlig måde ved at skabe et puslespil med en personlig besked. Det er nok at finde på en original måde at annoncere det på, designe det i et program og printe det på illustrationspapir. Alternativt er det muligt at lave det manuelt på karton.

Det næste skridt er at skære det i lige store dele i form af et puslespil, så modtageren kan samle det og opdage overraskelsen. Dette er en ideel metode til at give billetter til en destination eller koncertbilletter, da det enkle papir ikke genererer meget effekt.

Børn åbner julegaver

Gåder, der fører til overraskelsen

En anden populær metode er en kombination mellem kortet og stien til overraskelsen. Men i dette tilfælde er det, der lægges, en række ledetråde, der fører til den endelige destination.

Du kan vælge at placere en gåde på hver enkelt, så personen skal tyde, hvad det næste sted er. Når de når frem til gaven, vil der have været en hel masse sjov på forhånd.

En uventet levering

Det alle forventer af julegaverne er, at de vil ligge under træet. For at ændre denne forudsigelige situation kan du vælge at finde en uventet budbringer. At overlade gaven til et lille barn, som skal aflevere den, eller til en tjener, hvis festen holdes på en restaurant, er en original måde at overraske på.

Placér den et særligt sted

Der er andre alternativer til at ændre gavernes placering under træet. At lægge den et sted, som modtageren betragter som noget særligt, skaber mere overraskelse, og desuden bliver dette sted endnu et godt minde.

Kreativ indpakning

Inden for håndværk og konceptet “gør det selv” kan du skabe en særlig æske eller indpakning til gaven. Dette er en meget enkel metode, som appellerer til kreativitet og originalitet for at behage modtageren fra starten. Den anvender teknikker som decoupage eller DIY til at forskønne pakken.

Hvis gaven derimod er lille, er det muligt at overraske ved at placere den i en meget stor æske, fyldt med andre unødvendige genstande. Modtageren vil tro, at det er en joke, og vil blive skuffet, indtil han/hun finder den rigtige gave med dobbelt så mange følelser.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Jeg kan ikke lide juleaften! Hvad skal jeg gøre?

At give julegaver på en sjov måde øger overraskelsen

Med alle disse tips bliver enhver gave til et særligt øjeblik. Måden, den leveres på, er en gave i sig selv, som fungerer som en overraskelse forud for den materielle gave. På denne måde er der ikke behov for dyre gaver for at skabe en uforglemmelig følelse til jul.

Det kan interessere dig ...
Tre hjemmelavede gaveæsker
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre hjemmelavede gaveæsker

Der er mange ideer til smukke hjemmelavede gaveæsker med billige materialer. Du kan følge trinnene i artiklen for at fremstille tre forskellige ver...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.