Sådan installeres stikkontakter med USB

Dagens artikel vil beskrive, hvad du skal vide for at installere stikkontakter med USB og deres fordele, så læs videre!
Sådan installeres stikkontakter med USB

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Det bliver mere og mere vigtigt at lære at installere stikkontakter med USB. Det skyldes det antal elektroniske enheder, som vi skal oplade hver dag. Især fordi de fleste huse, uanset hvor moderne de er, ikke rigtig har denne type stikkontakt.

For det første findes der flere typer stikkontakter med USB-porte på markedet. Brug derfor lidt tid på at identificere dem og spørg om deres specifikationer. Det er nemlig den bedste måde til at vælge den, der passer til dine behov.

Blandt de detaljer, du skal overveje, er strømstyrken, som aldrig bør være mindre end den, som dine elektroniske apparater kræver. 5 volt er dog normen for f.eks. mobiltelefoner.

Fordele ved stikkontakter med USB

Lær at installere stikkontakter med USB, så vil dine mobiltelefoner, tablets og bærbare computere altid være opladet, når du har mest brug for dem. Alt, hvad du behøver, er nogle få redskaber. Læs videre for at løse problemet med ikke at have USB-porte, hvor du har brug for dem, én gang for alle.

Inden vi går i gang, vil vi dog gerne have, at du har alle fordelene ved stikkontakter med USB i baghovedet. Så vil du selv kunne købe og installere dem, når du er færdig med at læse denne artikel.

Nyttigt

Det er nyttigt at installere stikkontakter med USB, fordi det giver dig mulighed for at oplade flere elektroniske enheder på én gang. Alt sammen uden at skulle afbryde andre enheder, der altid skal være tilsluttet.

Telefon lader op

USB-porte er praktiske

Disse stikkontakter er praktiske, fordi de slet ikke kræver brug af en oplader. USB-kablet er alt, hvad du har brug for.

Sikkerhed

De fleste USB-stik er sikre. Det skyldes, at de har et indbygget dobbeltbeskyttelsessystem, der reducerer risikoen for at beskadige det tilsluttede udstyr i tilfælde af en ændring i den elektriske spænding eller overophedning.

Energibesparelser

USB-porte har også ofte en standbytilstand, der forhindrer strømforbrug, når der ikke oplades nogen elektronisk enhed. Dette er vigtigt, hvis man tager højde for, at det er almindeligt at lade opladere sidde i stikkontakterne. Det er faktisk spild af elektricitet.

Faktisk minder specialister på området om vigtigheden af at trække stikket ud af stikkontakten til apparater, når de ikke er i brug. Dette er for at minimere energiforbruget i hjemmet.

Enkelhed

USB-porte er enkle at installere. Faktisk kan du, som du snart vil se, udskifte stikkontakten på få minutter med blot nogle få værktøjer.

Sådan installerer du stikkontakter med USB

Nu vil vi vise dig, hvordan du installerer dine egne stikkontakter med USB. De materialer, du skal bruge, er:

  • Gaffatape.
  • Et nyt USB-stik.
  • En skruetrækker (normalt med en klinge).

1. Sluk for strømmen og afmontér den gamle stikkontakt

Det første, du skal gøre før installationen, er at slukke for strømmen for at undgå ulykker, mens du afmonterer rammen og dækslet på den traditionelle stikkontakt med skruetrækkeren. Sørg for, at du har tilstrækkelig plads til at håndtere ledningerne.

2. Træk ledningerne ud

Nu skal du skrue strømkablerne fra den traditionelle stikkontakt af. Normalt vil der være to: En fase- eller strømførende ledning og en neutral ledning. Du kan dog finde en grøn ledning med en gul ledning. Dette er en jordledning.

3. Tilslut ledningerne til de nye USB-porte

Nu er det tid til at tilslutte din nye stikkontakt. Desuden skal du skrue rammen på din nye stikkontakt fast i væggen og sætte ledningerne ind i den nye USB-port.

Derudover er de grundlæggende ledninger, der får forbindelsen til at fungere, neutral og fase/strømførende. Din nye stikkontakt har ikke en jordkontakt? Intet problem, du skal bare dække den med elektrisk tape.

Telefon lades ved at bruge stikkontakter med USB

4. Montér soklen

Vi er næsten færdige, og du burde snart kunne begynde at bruge din nye stikkontakter med USB! Placér basen med tilslutningerne tilbage i væggen, og montér dækslet.

5. Test dine stikkontakter med USB

Det var det! Nu skal du bare tænde for strømmen, teste din forbindelse og begynde at oplade dine enheder.

Det er nemt at installere stikkontakter med USB!

Afslutningsvis er det ret nemt og ligetil at installere stikkontakter med USB.

Som du kan se, kræver det kun nogle få redskaber at få en ny funktionel stikkontakt. Det er helt sikkert den bedste måde at have en USB-port ved hånden på.

Det kan interessere dig ...
8 ting, du ikke bør gøre under en strømafbrydelse
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 ting, du ikke bør gøre under en strømafbrydelse

Der er nogle ting, du ikke bør gøre under en strømafbrydelse. Lær alt om dem, og hvorfor du ikke bør gøre dem her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Riesgos eléctricos. Servicio de Prevención de Riesgos Laborales. Universidad de La Rioja.
  • Guía para disminuir la factura eléctrica y ahorrar en el hogar. Gobierno de Aragón, de España.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.