10 ting, du bør have på natbordet

Er du ved at renovere eller omorganisere dit soveværelse? Dine natborde er helt sikkert et centralt element i dit soveværelse. Lær om de ting, du bør have på dit natbord her!
10 ting, du bør have på natbordet

Sidste ændring: 26 november, 2022

Natborde er et vigtigt element i soveværelset, fordi de er funktionelle og bidrager til indretningen. Det er svært at forestille sig et soveværelse uden dem. I denne artikel fortæller vi dig om de ting, du bør have på natbordet, så du altid er komfortabel og forberedt.

Soveværelset er et sted, hvor du skal føle dig godt tilpas, fordi det er det rum, der er beregnet til søvn, hvile og komfort. Derfor bør det have et meget defineret personligt præg, endnu mere end andre steder i huset.

Grunde til at have et natbord

Kan du forestille dig at ligge behageligt i sengen, være ved at sove og skulle rejse dig op for at slukke lyset, hente et glas vand eller lægge genstande som din mobiltelefon eller dine briller på gulvet? For at dette ikke skal ske, er natborde gode allierede. Deres største fordel er, at de er meget praktiske og gør livet mere behageligt.

Natborde giver dig mulighed for at opbevare personlige genstande, så du har dem lige ved hånden og kan opbevare dem pænt i skuffer. Hvad angår dekoration, passer de ofte til sengen og andre møbler og tilføjer et flot udseende.

De findes i forskellige former og farver. Der er endda nogle, der følger med sengen. Desuden kan de indeholde andre typer genstande, f.eks. billedrammer, lamper, blomster eller dekorative minder.

Et stilrent soveværelse

Ting, du bør have på natbordet

Et natbord er meget nyttigt, fordi det giver dig mulighed for at have personlige ting ved hånden, som du har brug for på værelset eller før sengetid. Det kan dog blive et sted, hvor der kan ophobes rod og unødvendige ting.

Derfor er det vigtigt, at du gør rent og lader det, der virkelig giver fordele for indretningen af dit værelse eller din søvnrutine, blive liggende.

Lad os tage et kig på nogle ting, du måske gerne vil have på natbordet.

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Sådan kan du desinficere dit soveværelse naturligt

1. En lampe er altid god at have på natbordet

At have en lampe på natbordet er en nødvendighed, for hvis der sker noget, er det meget nyttigt at have en lyskilde ved hånden. Det giver dig også mulighed for at læse, inden du går i seng, eller for at oplyse rummet om natten på en svagere måde end med pærerne i loftet.

På samme måde er en god lampe også et dekorativt element, der tilføjer en masse stil til et rum.

2. En bog eller en anden aktivitet

At læse om aftenen giver mange fordele. Læsning er en vane, der træner sindet, underholder og giver viden. For børns vedkommende er læsning også en glimrende måde at hjælpe dem med at falde i søvn på og til at forbinde øjeblikket med en positiv aktivitet.

Hvis du kan lide at læse, kan du ikke undvære en god bog på dit natbordet. Prøv dog ikke at samle for mange, da det vil skabe rod.

Hvis du derimod ikke bryder dig om at læse traditionelle bøger, kan du have din tablet på natbordet. Andre hobbyer er dog velkomne, f.eks. en rubiks terning, en skitsebog eller et stearinlys til meditation.

3. Trøstende ting

Blandt de ting, du bør have på natbordet, bør visse elementer, der giver komfort og er en del af din hvile- og søvnrutine, ikke mangle.

Du kan f.eks. opbevare nogle æteriske olier, der hjælper dig med at slappe af, en natcreme, et ansigtsmassageapparat eller en sovemaske.

4. Medicin

Det er også vigtigt at have visse grundlæggende lægemidler, såsom medicin mod hovedpine, halsbrand eller maveproblemer.

Natborde er også det ideelle sted at opbevare medicin, som du har fået ordineret til daglig brug. Især hvis du skal tage dem, når du vågner eller ved sengetid. Du kan også opbevare p-piller eller kondomer der.

5. Et termometer

Når en person føler sig syg eller er syg, er det meget almindeligt, at vedkommende hviler sig og lægger sig i sengen. Feber er et advarselstegn for mange luftvejssygdomme og infektioner.

Hvis du føler dig syg i sengen og mærker en temperaturstigning, er det derfor vigtigt at have et termometer ved hånden for at tjekke, om du har feber.

På den anden side bliver ikke-hormonelle præventionsmetoder, der genkender fertilitet gennem biomarkører, mere og mere populære på grund af bivirkningerne ved hormonelle præventionsmidler. Et af tegnene til at identificere frugtbare dage er en temperaturstigning. Det er endnu en god grund til at have et termometer ved hånden.

6. Dekorative genstande

I “Practical Guide to Interior Design and Decoration” påpeges det, at udsmykningen af soveværelset som hovedregel ikke bør være for overdreven eller prangende, især ikke i soveværelser for voksne.

Selv om soveværelset ikke længere er et sted, der kun er begrænset til at sove, da det ofte bruges til arbejde, fritid og andre aktiviteter, bør det være funktionelt.

Derfor kan et perfekt dekorativt objekt til sengebordet være et familiefoto. Du kan også bruge en lampe, der ud over at belyse, er æstetisk tiltalende.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Hvad er kinfolk-stilen til boligindretning?

7. Et smykkeskrin

Om natten er det almindeligt at tage sine smykker af for at få en god hvile. Disse små genstande bliver dog let væk.

Derfor er det en god idé at have et smykkeskrin på natbordet, hvor du kan lægge øreringe, ringe, dit ur eller endda piercinger. På den måde bliver det nemt at holde dem i orden og finde dem næste morgen.

8. En kopholder

Mange mennesker kan lide at drikke vand om natten for at holde sig hydreret og undgå tørst, når de sover. Der findes også drikkevarer, der hjælper til at få en bedre hvile, og det anbefales at drikke dem for at falde hurtigt i søvn.

Derfor er det en god idé at have en kopholder på sengebordet til at stille de varme kopper eller glas med vand. Det kan forhindre, at man spilder og beskadiger træet på sengebordet.

9. En fjernbetjening

Selv om feng shui ikke anbefaler at have elektroniske apparater i soveværelset, er det stadig almindeligt at finde fjernsyn i soveværelset. I den henseende er det meget nyttigt at reservere plads til fjernbetjeningen på natbordet. På den måde vil den ikke blive væk og vil altid være lige ved hånden for at slukke for fjernsynet, inden man går i seng.

10. Nyttigt tilbehør på natbordet

Kvinde slukker sit vækkeur

De ting, du bør have på natbordet, skal uden tvivl gøre dit liv lettere. Det er et meget personligt opbevaringsrum, som kun bør være til dig.

Derfor kan du opbevare nyttigt tilbehør der. F.eks. hårbånd, spejle, en kalender, en oplader til mobiltelefonen, et brilleetui og et vækkeur, hvis du bruger et.

Undgå elementer på natbordet, der forhindrer dig i at sove

National Institute of Neurological Disorders and Stroke påpeger, at for at få en god nattesøvn er det nødvendigt at undgå at blive udsat for høje lyde eller lys og reducere brugen af tv og computer i sengen. Derfor anbefales det, at du holder disse typer elementer væk fra dit sengebord.

Undgå også at stille blomster, der afgiver ubehagelige lugte, eller at efterlade mad, der kan fordærves. På den anden side er det vigtigt, at du ikke lader snavs, støv og rod samle sig på dit natbord.

Hvis du f.eks. tømmer dine lommer i nærheden af dit natbord, inden du tager dit nattøj på, må du ikke efterlade kvitteringer, papirer eller mønter på dette vigtige møbel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.