Sådan kontrollerer du et barns oprør

Oprør er en normal opførsel af børn mellem 2 og 6 år, såvel som hos unge. Det er vigtigt at forstå barnet, lytte til dem, tilbyde dem kærlighed ... men også at rette dem med den nødvendige fasthed.
Sådan kontrollerer du et barns oprør

Sidste ændring: 23 november, 2020

Et barns oprør manifesterer sig sædvanligvis på forskellige måder, afhængigt af deres alder. Når de vokser, opstår der mange ændringer, hvor mange er motiveret af definitionen af ​​deres identitet.

Der er to klassiske stadier af oprør hos børn, mellem 2 og 6 år, og når de når ungdomsårene. I disse faser vil barnet eller teenageren udøve og pålægge deres egen vilje.

Der er andre perioder med oprør. For eksempel når børn lider af ændringer i deres omgivelser, hvilket gør det vanskeligt at forholde sig til forældrene. Denne lidelse kan oversættes til oprør.

Denne opførsel, oprør, betragtes som normal, så vi bør ikke være for foruroligede. Disse stadier af oprør er til en vis grad nødvendige, da barnet i disse faser smeder deres personlighed, deres identitet og deres individualitet.

I betragtning af dette er det vigtigt, at du accepterer og forstår dit barns oprør, men også at du ved hvad du skal gøre, alt efter hvad der er tilfældet. Din udfordring som forælder er at håndtere deres oprør på en sådan måde, at de smeder deres identitet uden at engagere sig i dårlig opførsel.

Strategier til styring af dit barns oprør

Du har måske hørt, at du i disse faser bør lære dem disciplin med kærlighed. Selv om de er små, er de i stand til at forholde sig til hvad de blev bedt om at gøre. Du skal samle hele din tålmodighed, reagere på raserianfald med ro og kontrol.

Det er også vigtigt, at du regulerer din adfærd ved at anvende visse strategier, såsom:

1. Etablere klare regler og konsekvenser

Pige der gemmer sig bag sin bamse

Hvis dit barn kender familiereglerne og de konsekvenser, de vil få, hvis de ikke møder dem, vil de finde det lettere at føle sig trygge. Det betyder ikke, at de aldrig vil udfordre dem, så det er vigtigt, at konsekvenserne gennemføres, ligesom du har etableret dem.

2. Lad være med at fejre fejlagtig adfærd

Dit barns oprør bliver forbedret, når du som forælder griner ad deres dårlige opførsel. Selvom du finder det meget sjovt i øjeblikket, giver du dit barn en dobbelt besked. Som følge heraf vil du gradvist miste respekt.

3. Forbedre positiv adfærd

Mor og dreng der sidder ved et bord

Et af de mest almindelige fejl, som forældre gør, er at fremhæve negative adfærd over positive. Som forælder kan du indirekte forstærke disse negative adfærd, når du konstant kommenterer dem, og du genkender ikke, hvad dit barn gør godt.

Fremhæv det gode, som dit barn gør, da det er lige så vigtigt som at fremhæve dårlig opførsel i sin rette foranstaltning.

Anbefalet læsning efter “Sådan kontrollerer du et barns oprør”:

Brud i  familien tager meget mere tid at helbrede

4. Demonstrer ubetinget kærlighed

Selvom dit barn fejler igen og igen, skal du være sikker på, at de altid kan regne med din kærlighed. Forklar at din irritation er på grund af den måde, de handler på. Sæt dig selv i deres sted, forstå dem og lyt til dem. Undgå at råbe ad dem og forsøg at holde roen.

I tilfælde af at de allerede er i ungdomsårene, må man ikke sætte spørgsmålstegn ved deres humør og lade dem have deres egen plads.

5. Anerkend det hvis du fremmer dit barns oprørske holdning

En dreng der haenger over bordet

Mange gange kan dit barns oprør genereres af en familiesituation, som du som forælder, ikke ved hvordan man skal håndtere. Adskillelsen eller følelsesmæssig afstand mellem far og mor er en af ​​de mest almindelige årsager.

Hvis der er en form for spænding mellem forældrene, vil børnene sandsynligvis opleve dette og forsøge at aflede opmærksomheden fra det. Præference for en af ​​dine børn over en anden provokerer også oprørske holdninger.

6. Tilbyd alternativer

At tilbyde alternativer til børn hjælper dem med at bekræfte positivt under omstændighederne. Det bidrager også til udviklingen af ​​beslutningsfærdigheder i deres voksne liv.

Et udbud af alternativer til dit barn kan blandt andet indebære forhandlinger med dem. Lad dem f.eks. Se fjernsyn indtil en bestemt tid, hvis de på forhånd får lavet deres lektier.

Læs også denne artikel efter “Sådan kontrollerer du et barns oprør”:

Forstoppelse hos børn: Hvad er det og hvad gør man?

7. Brug positivt sprog

Et barn der er til terapi - barns oproer

Bekræftende sprog er meget mere effektivt end negativt sprog. Positivt sprog fremmer ikke den trængende holdning, som forbud giver. Fokuser ikke sproget på, hvad dit barn ikke bør gøre, gør det modsatte.

Når du adresserer dem, skal du tale med dem om, hvad de kan gøre. For eksempel: “Du kan lege med cyklen på terrassen” i stedet for: “Du kan ikke lege med cyklen inde i huset”. Et andet eksempel er, at du kan sige: “Du kan spille guitar i kælderen” i stedet for at sige: “Du kan ikke spille guitar i dit værelse”.

Reflektion

Intet barn er født med en manual om hvordan man uddanner dem, så mange forældre står over for den opgave med meget få værktøjer. Vi kan ikke begrænse os til at udøve vores myndighed uden at bekymre os om at vide, hvad vores børn lever.

Hvert barn er unikt og specielt, og deres måde at reagere på situationer afhænger i høj grad af det, de ser i deres hjem igennem deres opvækst.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.