Sådan laver du en juice til tarmene

Takket være fiberindholdet i dets ingredienser, så hjælper denne juice dig med at stimulere tarmbevægelserne og fjerne toksiner, selvom du også skal huske at drikke en masse vand for at hjælpe tarmene mest muligt.
Sådan laver du en juice til tarmene
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Dårlig kost, overspisning, dehydrering og mangel på motion kan alt sammen påvirker din tarmfunktion. Du kan ikke behandle dårlig tarmfunktion med juice alene – men denne juice til tarmene kan måske være en af de ting, der kan hjælpe med at rette op på ubalance i tarmen.

Disse organer arbejder dag og nat på at fjerne affald for kroppen, men kan nogle gange have svært ved at følge med, hvis ansamlingen affald bliver for stor.

Som en konsekvens, kan du måske komme til at opleve den ubehagelige følelse af  oppustethed, men også betændelsestilstand, gas og andre symptomer, der kommer fra forstoppelse.

Vidste du dog, at der findes detox juice til tarmen?

Heldigvis er der nogle 100 % naturlige hjælpemidler, der kan hjælpe med at stimulere renselsesprocessen. Og i modsætning til andre kommercielle produkter, så påvirker de ikke din bakterielle flora.

I denne blog vil vi dele opskriften på en juice til tarmene, der er rig på fiber og anitoxidanter. Disse er begge med til at undersøtte din detox og renselsesproces på en sikker og effektiv måde.

Prøv den!

Juice til tarmene

Kombinationen af ingredienser i denne rensejuice hjælper med at forbedre tarmbevægelser for at sætte farten op på din  fordøjelse og lindre forstoppelse.

På grund de næringsmidler den indeholder, er den ideel til at rense dit blod og forbedre sundhed for hjertekarerne og stoftskifte. 

Vi skal bruge de følgende fødevarer:

 • Appelsiner
 • Grapefrugt
 • Ananas
 • Persille
 • Chiafrø
 • Hørfrø

Sammen kan disse fødevarer hjælpe med at tømme tarmene, der er fyldt med affald og forhindre andre relaterede sygdomme, der ville kunne kræve langt større indgreb.

Vil du vide mere? Læs også denne artikel efter “Sådan laver du en juice til tarmene”

9 frugter, der bekæmper forstoppelse

Hvad er fordelene ved denne juice?

Kvinde der holder sig for maven

Denne juice er designet på en måde, så den hjælper på din fordøjelse og forhindre forstoppelse. Der er dog også en masse andre fordele, der er værd at nævne, fx:

 • Indeholder store mængder af kostfibrehvilket hjælper på tarmbevægelser, men også nedsætter kolesterol og hjælper mod angst.
 • Giver store mængder af vitamin A og C, der begge styrker dit immunforsvar og din hud.
 • Indeholder antioxidant, der formindsker den negative effekt ved frie radikaler, der er forbundet med tidlig aldring og nogle sygdomme.
 • Kan være vanddrivende, hvilket hjælper med at fjerne væske, der holdes tilbage i kroppen, og dermed giver mindre risiko for betændelsestilstande.
 • Som en energidrik er den lav på kalorier, hvilket er godt for folk, der forsøger at tabe sig.
 • Fungerer som “mad” for sunde bakterier, der liver i tyktarmen. Dette styrker forsvaret og forhindre infektioner.
 • Hjælper på blodcirkulationen samt styrker dit hjerte og hjerne ved at forbedre transporteringen af ilt og næringsmidler i blodet.

Sådan laver du denne juice til tarmene

Detox juice

Det anbefales, at du drikker denne rensejuice, når du oplever symptomer på forstoppelse. Den kan dog også bruges som en form for supplement til din normale kost, da den forbedrer din fordøjelse.

Ingredienser

Tilberedelse

 • Skær appelsin over på midten og pres den for saft.
 • Gør det samme med den halve grapefrugt, og put det i en blender sammen med appelsinsaften.
 • Tilføj de skårede ananasstykker med det samme, persillen og de forskellige frø.
 • For at hjælpe blenderiet på vej, tilføj vandet.
 • Blend det alt sammen, indtil du har en uniform væske.

Måden at indtage det på

 • Server drikken så snart, at du er færdig, uden at lade den trække , og drik det på tom mave.
 • Vent mindst 30 minutter, før du tager morgenmad, og gentag dette hver dag 2 eller 3 uger i streg.

Læs også denne artikel efter “Sådan laver du en juice til tarmene”:

Papaya-, æble- og havregrynssmoothie til at balancere dit fordøjelsessystem

Anbefalinger

Kvinde med et glas vand - juice til tarmene
 • Hvis dit mål er at rense tarmene, så kombiner rensejuicen med at drikke vand dagligt. Drik mellem 6 og 8 glas vand om dagen for at vedligeholde et godt fordøjelsessystem.
 • De uger, hvor du foretager din rensning, forsøg da også at undgå bearbejdede fødevarer, sukker og fedt. Disse typer af fødevarer kan begrænse resultatet.
 • Spis fiberrige fødevarer som frugt og grønsager, der hjælper med undgå forstoppelse.
 • Hvis du indtager medicin, konsulter da altid med din læge for at høre om denne rensejuice kan påvirke dens absorbering.

Har du en betændelsestilstand? Føler du dig oppustet eller lider af forstoppelse, når du har spist? Hvis du oplever disse symptomer, så er det sandsynligt, at du har mange toksiner i dine tarme.

Prøv at lave denne juice derhjemme, og oplev selv de fordele, som den giver dit fordøjelsessystem.

Hvis du stadig oplever problemer efterfølgende, gå da til lægen. Husk på, at selvom det kan være normalt at opleve forstoppelse, så kan det til tider være et symptom på andre sundhedsrelaterede problemer.

Det kan interessere dig ...
4 lækre måder at fylde ristede modne pisanger
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 lækre måder at fylde ristede modne pisanger

Ristede modne pisanger er en udsøgt dessert. Hvad du fylder dem med, afhænger af, hvor kreativ du er i køkkenet! I denne artikel giver vi dig 5 ops...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.