Sådan laver du squats korrekt: 4 anbefalinger

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan man laver squats korrekt? Din kropsholdning er afgørende, når du laver squats. Lær mere i denne artikel!
Sådan laver du squats korrekt: 4 anbefalinger
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det kræver øvelse at udføre squats korrekt. Motion er meget vigtigt i dagens verden.

Hver dag er der flere mennesker, der tilmelder sig til at dyrke en form for motion, hvad enten det er for at se godt ud eller for deres helbred.

Blandt de forskellige aktiviteter skiller squats sig ud. Sådan udfører du squats korrekt:

Hvad er squats?

Det er ligegyldigt, om øvelsen er konventionel eller er baseret på nye stilarter. Squats har altid været og vil altid være populære når det kommer til at tone din krop!

Dette er en øvelse, der fokuserer på de nedre dele af din krop.

Squats bidrager ikke kun til udviklingen af ​​din styrke. De gør dig også mere tonet, fremmer muskelvækst og hjælper med at forbedre din fysiske kapacitet.

Squats træner området rundt om dine balder, lår og ben.

Der findes forskellige former for squats. Men hver afhænger af det område, du ønsker at styrke. På grund af dette er der ikke en enkelt model.

På trods af dette udfører mange mennesker dem stadig forkert. En dårlig form når man laver squats medfører mange negative konsekvenser.

En af de mest almindelige og relevante er en skade. Mens hver del af dine ben kan blive skadet, er dine knæ mest sårbare overfor en dårlig form.

På grund af dette er det værd at nævne en række anbefalinger til forbedring af din squat-teknik. Så kan du undgå skader og få bedre resultater på samme tid.

Sådan udfører man squats korrekt

Det er vigtigt at have god teknik, når du udfører squats

1. Fordel din vægt

Når du laver squats, har din vægt tendens til at skifte til fodbalderne.

Når dette sker, kan du risikere en skade. Samtidig får det din ryg til at miste stabilitet og den vil have tendens til at bevæge sig fremad.

  • Vores første anbefaling er at fordele din vægt. Prøv at putte det meste af vægten på dine hæle. På denne måde holder ryggen sin lige stilling.
  • Dette resulterer normalt i at du får en styrket kerne (lændehvirvel, mavemuskler, mellemgulv). Dette gør det lettere at fordele din vægt.

Læs også:

2. Bevar din kropsholdning

Bevar en god kropsholdning igennem hele øvelsen

En af de mest almindelige fejl i forbindelse med denne øvelse er tabet af din kropsholdning. Dette er afgørende for at få de ønskede resultater.

  • Din ryg skal være lige og justeret med resten af ​​din krop.
  • Derefter skal dit blik være fremadrettet (på den måde kan du tvinge dit hoved til at gå i samme retning).
  • Dine skuldre skal være trukket tilbage. Dette skyldes, at dette hjælper din vejrtrækning og forhindrer skader.
  • Det anbefales at beholde denne position, mens du squatter (både når du går op og kommer ned).

Og så bør du aldrig bøje i din ryg.

3. Start med en god kropsholdning for at lave dine squats korrekt

Selv om der er flere typer squats, er den position du starter med normalt den samme.

Problemet her er endnu engang dårlig kropsholdning.

Folk udfører denne aktivitet med det formål at træne deres ballemuskler og haser. Selvom dette ikke er et dårligt mål, er der mange der går meget længere.

Der er mange, der starter med dårlig kropsholdning og generelt skader deres krop.

For at starte et sæt squats korrekt, er det nødvendigt at indtage en god position for din krop. Dine ben skal være skulderbreddes afstand fra hinanden.

Det er også nødvendigt at huske, at den bedste indledende position afhænger af hver enkelt person. Du skal afgøre dette, før du starter din session.

Læs også:

4. Gå så dybt ned som muligt for at lave korrekte squats

Jo dybere du går ned i øvelsen, des mere træner du dine muskler

Ideen, når man udfører en squat, er at gå så dybt ned som muligt. Når du gør dette, bøjer du dine ben og skubber din bagdel bagud.

Imidlertid taber mange mennesker den rette stilling, når de forsøger at gå dybere. Dette kan medføre visse problemer.

Ja, jo dybere du går, des mere træner du dine muskler, sener og andre relaterede dele i dette område. Du skal dog huske på dine egne evner.

Du kan ikke ignorere ​​dine knoglers dimensioner. Dette gælder især for lårbenet, haserne og læggene. Du kan heller ikke ignorere din muskelkapacitet.

Derfra kan du konstatere, hvor lavt du kan gå.

Har du haft glæde af denne artikel om, hvordan man udfører squats korrekt?

Det kan interessere dig ...
Prøv denne 15 minutters fedtforbrændende rutine
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Prøv denne 15 minutters fedtforbrændende rutine

Prøv denne 15 minutters fedtforbrændende rutine der er til dem, der ønsker at begynde at gøre motion til en fast vane. Læs mere ved at klikke på li...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.