3 yogastillinger der afhjælper nakkespændinger

Yoga har mange rehabiliterende fordele for din fysiske og mentale sundhed. I denne artikel kan du læse om 3 yogastillinger der afhjælper nakkespændinger.
3 yogastillinger der afhjælper nakkespændinger

Sidste ændring: 26 august, 2022

Nogle yogastillinger afhjælper nakkespændinger. De indebærer udstrækning og afslapning af denne del af kroppen. Selvom der er mange faktorer der kan forårsage dette problem, kan disse stræk hurtigt lette dine nakkespændinger.

Bedst af alt, så kan disse stillinger hjælpe med at justere din kropsholdning, hvilket sandsynligvis er årsagen til at du overhovedet har spændinger. Disse stillinger stimulerer også cirkulationen og forbedrer iltmætningen i musklerne for at undgå  stivhed der er forårsaget af stress og overbelastning.

Er du ramt af nakkespændinger? Kan du altid mærke “knuder” i området omkring nakken? Du behøver ikke altid bruge smertestillende eller muskelafslappende midler. I denne artikel kan du lære om tre yogastillinger du kan bruge til at lindre disse symptomer.

Hvorfor yoga afhjælper nakkespændinger

En kort yogarutine mod nakkespændinger kan mindske muskelspasmer eller kramper, som til tider kan være invaliderende. Selvom virkningerne af denne praksis ikke er videnskabeligt bevist, har yoga mange rehabiliterende fordele for din fysiske og mentale tilstand.

Takket være denne type bevægelser vil du øge dit energiniveau og fleksibiliteten i dine led. Yoga fremmer også vægttab og forbedrer blodcirkulationen, hvilket er godt for alle dine kropsfuntioner.

I nakkeområdet er yoga god terapi mod smerter og stivhed, der skyldes stress og arbejde. Når du lægger teknikker til dyb vejrtrækning og følelsesæssig stabilitet oveni, så er yoga det ideelle middel til at minimere spændinger i denne del af kroppen.

Yogaøvelser der afhjælper nakkespændinger

Du behøver ikke være ekspert i yoga for at udføre disse stillinger. Det kræver en smule koncentration og fysisk styrke, men det er stillinger der nemt vil øge din fleksibilitet og styrke i musklerne omkring nakken.

1 – Kat- og kostillingen

Kat og kostillingen er en effektiv øvelse mod nakkespændinger

Kat-kostillingen, eller marjaryasana-bitilasana, hjælper med at lindre nakkespænding og stivhed. Faktisk er stillingerne fantastiske til at afspænde dine muskler og styrke din nedre ryg. De forbedrer også din mentale sundhed ved at reducere angst og stress.

Hvordan gør du?

 • Begynd med at knæle på dine hænder og knæ. Sørg for, at dine knæ er placeret lige under hofterne, og dine hænder er under dine skuldre.
 • Hold rygraden i en neutral position med lige ryg og spændt mave.
 • Bøj ryggen mens du trækker vejret ind. Slap af i maven og løft dit hoved og nakke mod himlen.
 • Når du under ud skal du runde i ryggen og skyde den op mod loftet, mens du vipper hagen ned mod brystet.
 • Skift mellem disse to stillinger i takt med din vejrtrækning, lav minimum ti gentagelser.

2 – Komulestillingen

Denne stilling er også kendt som gomukhasana og afhjælper nakkespændinger og styrker overkroppen. Stillingen anbefales til afslapning af spændinger i muskler forårsaget af stivhed og dårlig kropsholdning.

Hvordan gør du?

 • Start med at sidde på gulvet i dandasana-stillingen, med dine ben strakt fremad og ret ryg.
 • Bøj det venstre ben for at røre hælen mod højre hofte.
 • Løft nu højre ben over det venstre og rør ved venstre hofte med foden.
 • Prøv at strække dine hænder bag ryggen og lås dem sammen i et håndtryk, mens du bøjer albuerne i modsat retning.
 • Tag en dyb indånding og hold vejret i et par sekunder.
 • Ånd langsomt ud.
 • Gentag øvelsen mens du krydser benene modsat.

Læs også:

3 – Halvspiral

Halvspiralen er nem at udføre og er en god øvelse mod nakkespændinger

En af de enkleste yogastillinger mod nakkespændinger er ardha matsyendrasana, eller halvspiralen. Selvom den er nemmere at udføre end de to foregående, hjælper den med at opbygge styrken i nakken.

Hvordan gør du?

 • Sid på gulvet eller en stol.
 • Sæt din højre hånd bag din ryg og din venstre hånd på dit højre knæ.
 • Træk vejret dybt ind mens du vrider til højre side.
 • Gå tilbage til startpositionen og drej i modsat retning.

Har du udført nogen af disse stillinger hjemme? Selvom du altid kan bruge dem når du oplever spændinger i nakken, er det bedst at udøve dem regelmæssigt. Du kan udføre hver øvelse i et par minutter om morgenen eller mens du er på arbejde.

Det kan interessere dig ...
4 yogastillinger til at lindre rygsmerter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 yogastillinger til at lindre rygsmerter

Rygsmerter er et almindeligt problem for mange nu til dags. I dagens artikel bringer vi dig her 4 yogastillinger til at lindre rygsmerter.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.